Waarom aan het werk via een technisch detacheringsbureau?

Waarom zou ik aan de slag gaan voor een technisch detacheringsbureau en niet rechtstreeks bij een technisch bedrijf gaan werken?! In de zoektocht naar de perfecte baan weet je 1 ding zeker, 100% garantie heb je nooit. Wel heb je de mogelijkheid om deze kans van slagen zo groot mogelijk te laten zijn. Onderstaand 5 redenen waarom een technisch detacheerder hierbij van toegevoegde waarde zou kunnen zijn.

1: Omdat de technische detacheerder de markt kent!


Bespreek je ambities, je wensen en je droombaan met een detacheerder omdat zij de bedrijven in jouw regio kennen! Het is immers hun taak om de technische markt in jouw omgeving goed in beeld te hebben. Zij weten wat er te koop is. Los van de bekende spelers binnen de techniek, hoeveel bedrijven ken jij waar je graag zou willen werken en waarom? Wil je graag bij een multinational aan de slag of ga jij liever de uitdaging aan bij een startup? Via een detacheerder krijg je de kans/mogelijkheid om bij meerdere bedrijven op gesprek te gaan en een kijkje in de keuken te nemen alvorens je een beslissing neemt.

2: Omdat veel technische bedrijven hun vacatures rechtstreeks aanbieden via detacheerders


De tijd dat we op zaterdag een krant kochten om de vacatures door te nemen is toch al flink achterhaald. Veel bedrijven besteden hun recruitment uit aan partijen die hier hun werk van hebben gemaakt.(uitzend-, detacherings- en W&S bureaus) Grote kans dus dat je jouw droombaan rechtstreeks via de desbetreffende werkgever niet meer tegenkomt, omdat de opdracht voor het vervullen van de desbetreffende vacature bij een extern bureau is neergelegd.

3: Omdat het weinig tijd kost


Hoe makkelijk is het niet dat jij slechts 1 a 1,5 uur investeert in een gesprek, waarin jij aangeeft naar wat voor baan je opzoek bent en vervolgens gaat iemand anders voor jou aan het werk. Heerlijk toch dat iemand voor jou gaat rennen?! Oké, eerlijk is eerlijk, natuurlijk niet alleen voor jou ook voor zichzelf want als hij of zij jouw perfecte baan vind, verdient hij/zij hier natuurlijk ook aan. Er komt namelijk een (kostprijs)factor over jouw salaris wat in rekening word gebracht bij de opdrachtgever als vergoeding voor de bemiddeling.  

4: Zekerheid met het detacheringsbureau als extra back-up


Via een detacheerder krijg je net als bij een regulier bedrijf een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Het detacheringsbureau heeft hierbij als extra voordeel dat wanneer jouw werkplek toch niet is wat je er van verwacht had, het detacheringsbureau “achter de schermen” opzoek kan gaan naar een andere werkplek bij een nieuwe opdrachtgever. Zij kunnen op deze manier zorgen voor een naadloze overgang naar een nieuwe werkomgeving/werkplek dit alles met behoud van je secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

5: De deta-vast constructie


Misschien is dit wel het allergrootste voordeel, let op; dit geldt echter niet voor alle technische detacheerders. Mocht een werkplek je dusdanig goed bevallen dan biedt de zogenoemde deta-vast constructie jou de mogelijkheid om na een vooraf vastgestelde inleenperiode (vaak een periode van minimaal 1 jaar) rechtstreeks bij het desbetreffende bedrijf in dienst te treden. Jij blij, het bedrijf blij en de technische detacheerder blij, hij heeft immers zijn werk goed gedaan, dat is het grootste compliment wat een consultant /intercedent kan krijgen.

Kortom, investeer is een keer een uurtje van je tijd, bedenk vooraf goed wat je zoekt in je nieuwe baan en laat je eens verbazen door een technische detacheerder!

Deel dit artikel