De juiste kandidaten voor Astellas

Het is één van de grootste geneesmiddelen producenten van Europa (en de wereld): Astellas. Van de drie Europese productielocaties is er een gevestigd in Meppel. Zo’n 550 medewerkers zetten zich hier dagelijks in voor het verbeteren van de gezondheid van mensen overal ter wereld.

De productie draaiende houden met de juiste mensen

Bij Astellas staat kwaliteit en veiligheid erg hoog in het vaandel, niet alleen voor producten maar ook voor de mensen die er werkzaam zijn. “Het is voor ons een grote uitdaging om de juiste mensen te vinden”, vertelt Alychet Bosma, Human Resources Manager bij Astellas, “Zowel analisten als operators zijn erg schaars in de markt en daarnaast moeten wij een flexibele schil hanteren”. Voor de invulling hiervan werkt Astellas samen met meerdere takken van Xelvin, zo ook met Mathieu van Xelvin Food.

Meer dan alleen kandidaten

Voor Astellas is Xelvin meer dan alleen een leverancier van personeel. “Wij zijn constant met Xelvin in gesprek hoe wij als werkgever scoren en waar we ons op kunnen verbeteren.”, aldus Alychet, “Wat spreekt de medewerker aan? Wat vindt de medewerker belangrijk? Samen met Xelvin bedenken wij creatieve oplossingen om een het juiste personeel aan te trekken”. Voordat kandidaten bij Astellas terecht komen doet Xelvin een eerste voorselectie. Na deze selectie wordt het sollicitatiegesprek met Alychet of haar collega’s gevoerd en bij een goede match kan de kandidaat aan de slag. “De kandidaten die via Xelvin komen, blijven bij Xelvin in dienst en worden naar ons gedetacheerd.”, legt Alychet uit, “Dit is voor ons een bewuste keuze, omdat wij met een grote flexibele schil werken.”

De juiste soft skills

Bij het selecteren van kandidaten legt Xelvin direct focus op de soft skills van de kandidaat. Volgens Alychet wordt de kwaliteit van de werving bepaald door de intercedent. “De goede relatie met Xelvin wordt versterkt door de ervaren consultants die er zitten.” vervolgt Alychet, “Mathieu weet precies wat wij zoeken. Hij kijkt in de voorselectie niet alleen naar de harde criteria, maar ook naar de persoon. Daardoor hebben wij na de voorselectie vaak maar één gesprek nodig!”

“Xelvin is geen regulier uitzendbureau maar een echte specialist in detachering. Dit is voor zowel ons, als voor de kandidaten prettig.”, zegt Alychet, “Zo krijgen de kandidaten bijvoorbeeld per maand uitbetaald en dat zorgt ervoor dat je echt als werkgever wordt gezien. Ook kan Xelvin fase C contracten aanbieden wat een groot pluspunt is voor veel kandidaten.”

Behoud van flexibele schil

“Met de gewijzigde flexwet zijn wij veel meer aangewezen op bureau’s zoals Xelvin, omdat we maar twee flexibele contracten mogen afsluiten. Dankzij Xelvin kunnen we toch onze flexibele schil houden en ik hoop onze goede relatie de komende jaren voort te zetten!” sluit Alychet af.

Deel dit artikel