Terug
  • Nieuws
  • 14 juni 2018

Maak kennis met Erik: Consultant Food

Het team van Xelvin Food is inmiddels vier man sterk. Een van de nieuwkomers in Wageningen is Erik van der Meij. Via LinkedIn had hij het eerste contact met Mathieu en een aantal maanden later schoof hij aan zijn eigen bureau. “De manier waarop Mathieu mij benaderde was anders en dat sprak me direct aan”, aldus Erik.

Op zoek naar een nieuwe tafelvoetbal tafel

“Mathieu benaderde mij begin dit jaar via LinkedIn”, vertelt Erik. “Hij schreef dat hij op zoek was naar een nieuwe tafelvoetbal tafel voor op kantoor en of ik hem daarbij kon helpen.” De tafelvoetbal tafel is nog niet op het kantoor te vinden, maar Erik inmiddels wel. “Ons eerste gesprek was alles behalve formeel”, vervolgt Erik, “En dat sprak mij direct aan. Xelvin Food voelde direct als een hele vertrouwde omgeving en dat heeft me over de streep getrokken.”

Erik is niet onbekend met het recruitment vak. “Ik werkte al deels in de branche van Xelvin Food, maar dan bij een groter bureau met meer verplichtingen. Na verloop van tijd merkte ik dat ik daar niet gelukkig van werd. Bij Xelvin Food ben ik regisseur van mijn eigen succes en dat spreekt me heel erg aan. Wat ik doe, hoe ik werk en waar ik ben krijg ik voldoende vrijheid in en verantwoordelijkheid voor.”

Van keuken tot kantoor

Op de Middelbare Hotelschool was Erik al volop bezig met food en ook deed hij ervaring op in de horeca. “Bij toeval ben ik in het recruitment vak terecht gekomen”, lacht Erik. “Ik starte in de wereld van catering en horeca. Dat is een ander type ‘food’ dan nu maar indirect was ik ook daar met voedselvoorziening bezig. Daar liggen altijd al mijn interesses.” 

In het team van vier consultants gaat Erik zich richten op de lab gerelateerde functies zoals quality assurance en quality control, op landelijk gebied. “Doordat het kantoor in Wageningen zit, zijn we precies daar waar veel op dit vlak gebeurt”, zegt Erik. “Ook binnen ons Business Science Park zijn er veel leuke contacten met start-ups en andere bedrijven. Dat geeft een fijne werkomgeving: je stapt sneller bij elkaar naar binnen. Óf je daagt iemand uit voor een potje tafeltennis!”

Over tafeltennis gesproken…

“Ronald en ik spelen dagelijks minimaal één potje om te ontspannen”, vertelt Erik. Tot nu toe is Ronald ook zijn favoriete tegenspeler. “Mathieu speelt bloedfanatiek en met gemene balletjes. Jory is erg goed, die durf ik op dit moment nog niet uit te dagen. Ronald en ik zijn geduchte tegenstanders maar van hem kan ik in ieder geval nog winnen. We stomen elkaar klaar om de echte uitdaging tegen Jory en Mathieu aan te gaan.”

Naast de potjes tafeltennis op het kantoor van Xelvin Food zit Erik graag op de mountainbike en bezoekt hij regelmatig een voetbalwedstrijd. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Heelsum, vlak naast Wageningen. “Ik kom nog niet op de fiets naar kantoor”, bekent Erik. “Met het aantrekken van de arbeidsmarkt moeten we tegenwoordig binnen een uur bij een kandidaat kunnen zitten dus dan is het handig als de auto in de buurt is. Ik zit bij Xelvin Food goed op mijn plek en kan hier groeien maar daarbij mezelf zijn én blijven. Het persoonlijke aspect is voor mij heel belangrijk.”