Terug
  • Nieuws
  • 24 juli 2019

Een sollicitatieprocedure bij Xelvin: ‘Ze hebben aandacht voor de persoon, je bent niet iemand die even voorbij komt.’

Je ziet een leuke vacature en solliciteert bij Xelvin Installatietechniek. Wat gebeurt er dan? Hoe verloopt een procedure? We spreken sollicitant Wim Geurtsen, die binnenkort via Xelvin aan de slag gaat bij Aalbers, over zijn ervaringen. 

‘3 jaar geleden had ik voor het eerst contact met Jeroen van Xelvin. Tijdens mijn eerste gesprek heb 1,5 uur gezeten, vertelt wat ik wel en niet kan en waar mijn ambities liggen. Het was een heel prettig gesprek. De jongens van Xelvin hebben aandacht voor de persoon die voor ze zit. Je bent niet iemand die even voorbij komt.’

Wim vertelt verder: ‘Ik werkte in die tijd als projectleider maar ik wilde terug naar werkvoorbereiding, in de installatietechniek. De eerste functie waarvoor ik bij Jeroen op gesprek kwam werd niet wat. Vervolgens vond ik een vaste baan, maar in de drie jaar die er voorbij gingen nam Xelvin regelmatig contact met mij op. Af en toe belden ze met een vacature, om te checken of ik interesse had. En nu drie jaar later heb ik mijn vaste baan opgezegd en ga ik bij Xelvin in dienst! Ze hebben precies de baan gevonden die ik graag wil, bij  Aalbers in Nieuw Buinen, en dat vind ik echt geweldig!’

Geen formele, zakelijke omgeving

‘De manier waarop Xelvin met mensen omgaan vind ik ontzettend plezierig. Mocht het om wat voor reden ook bij deze werkgever niet lukken, dan weet ik dat ze voor mij aan de slag gaan om een andere plek te vinden. Dat vertrouwen geven ze. Je bouwt snel een band op want er is wederzijdse interesse. Ik weet bijvoorbeeld waar Jeroen op vakantie gaat en hij weet het van mij ook. Het is geen zakelijke, formele omgeving.’

‘Ze zijn eerlijk over hoe het ervoor staat. Ook als een opdracht niet wat wordt of niet bij je past zeggen ze dat. Dat is belangrijk want je steekt er als sollicitant zelf veel tijd en energie in.

Sollicitatiegesprek: we willen iemand echt leren kennen

Jeroen Beikes, Operationeel Manager bij XIT: ‘Het is heel fijn om te horen hoe Wim onze procedure ervaart! De dingen die hij noemt vinden we belangrijk. We willen benaderbaar zijn, je kunt ons dingen vragen en we willen dat onze sollicitanten zich op hun gemak voelen.

Wat zoek je nou eigenlijk? Waar ligt je motivatie en waar krijg je energie van? Welk type organisatie past bij jou? Daar willen we achter komen. Michiel, Hielke, Frank en ik hebben eigenlijk alle vier een natuurlijke persoonlijke interesse in mensen. We vragen naar hun thuissituatie en hobby’s, het is geen zakelijk verhoor waar we puntsgewijs informatie ophalen. En we geven eerlijk aan wat we wel en niet voor ze kunnen doen.’

‘Je hebt nog een paar jaar meer ervaring nodig’
‘Soms denkt iemand al toe te zijn aan een volgende stap, terwijl dat niet realistisch is. Onlangs sprak ik een man die al jaren in de uitvoering werkt. Hij wilde aan de slag als contractbeheerder, maar daar was hij echt nog niet aan toe. Ik geef dan eerlijk aan: hier kan ik je niet mee helpen! Vervolgens gaan we in gesprek over hoe het wel kan, namelijk door te starten als werkvoorbereider, te leren hoe contracten in elkaar zitten en dan na een aantal jaar door te stromen.’

‘Installatietechniek vinden we echt een hele boeiende markt, het blijft leuk om klanten en kandidaten te spreken en mensen te helpen een mooie carrièrestap te maken’

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in de installatietechniek? Kom dan gauw kennismaken met ons!