Terug
  • Praktijkverhalen
  • 06 januari 2020

2019: Waar ben jij het meest trots op?

Waar ben je trots op? Niet een vraag die je elkaar vaak stelt. Bescheidenheid, hard werken en niet opvallen, daar zijn we over het algemeen beter in. Maar, de start van een nieuw jaar vinden wij een mooi moment om er toch eens bij stil te staan. Aysegül, Frank en Daniëlle vertellen waar zij het meest trots op zijn als ze terugkijken naar 2019. En omdat vooruitblikken bij terugkijken hoort kun je ook lezen wat hun doelen zijn voor het komende jaar. Want die zijn er (rijbewijs, tijd voor jezelf, succesvol zijn, een studie afronden, reizen) meer dan genoeg! 

Aysegül van Gent – Corporate Recruiter bij Van Dorp 

“Zeker binnen bepaalde vakdisciplines in de installatietechniek is het op dit moment ontzettend moeilijk om de juiste mensen te vinden. Ik ben daarom heel trots op alle plaatsingen die ik in 2019 ondanks de krappe arbeidsmarkt heb kunnen doen! De samenwerking met Xelvin is heel fijn, maar als Corporate Recruiter wil ik toch ook zelf nieuwe collega’s vinden. Dat is afgelopen jaar heel goed gelukt. Van Dorp is een fijne en betrokken werkgever en dat heb ik duidelijk kunnen maken aan een behoorlijk aantal nieuwe collega’s! 

Daarnaast ben ik persoonlijk heel blij dat ik naast het moeder zijn van twee kinderen aan een mooie carrière kan bouwen. Mijn fulltime baan kan ik goed combineren met de zorg voor mijn gezin. Er zijn best veel mensen die kritisch zijn over moeders die fulltime werken. Maar ik werk omdat ik het superleuk vind en mijn kinderen komen niets tekort. Mijn baan geeft me zoveel plezier en voldoening, ik ben heel blij met de goede balans die ik daarin gevonden heb.” 

Ik ben trots dat ik naast het moeder zijn van twee kinderen aan een mooie carrière kan bouwen. Mijn fulltime baan kan ik goed combineren met de zorg voor mijn gezin. “
Aysegül van Gent
Aysegül van Gent
Corporate Recruiter bij van Dorp

Uitbouwen Employer Branding
“Sinds 2018 zijn we bij Van Dorp actief aan de slag met recruitment. We zijn al een heel eind op weg met Employer Branding maar kunnen er echt nog meer uithalen. Daar wil ik in 2020 graag aan blijven bijdragen. Van Dorp is een hele leuke organisatie die veel te bieden heeft, we willen het verschil maken binnen de installatietechniek. 

Vorig jaar ben ik gestart met een opleiding HRM, maar er kwam dat jaar door de hoeveelheid werk die te doen was weinig van studeren. In 2020 ga ik meer in mijn studie investeren. Het belangrijkste vind ik om met de volle agenda die er is toch gewoon te genieten van het leven. Ik wil meer tijd voor mijzelf vrij make, dat is een uitdaging maar ik weet dat het mogelijk is.”

Frank Gelmers – Managing Consultant bij Xelvin Installatietechniek

Heel mooi om hem aan een baan te helpen
“Als ik kijk naar 2019 ben ik qua werk het meest trots op twee bijzondere detacheringstrajecten die ik heb gerealiseerd. De eerste was met een jongen die vanwege allerlei redenen al een jaar in de WW zat. Hij had werkervaring als service coördinator, maar tijdens ons gesprek vertelde hij dat hij ook regelmatig tekenwerk deed voor zijn broer. Van een van onze klanten weet ik dat ze open staan voor mensen die net wat verder van de arbeidsmarkt af staan of nog niet de juiste werkervaring hebben. Inmiddels werkt Xavier daar al bijna een half jaar naar volle tevredenheid. Ik merk sinds die tijd een positieve verandering bij hem. Echt heel leuk om hem aan een baan te helpen!

Een andere procedure waar ik trots op ben is die van Thijs die net gestart is als projectengineer bij een grote organisatie, een nieuwe klant voor Xelvin. Na een uitgebreide en vrij lange procedure bleek Thijs een bijzonder geschikte kandidaat en kon ik de match definitief maken. Ik ben trots dat ik zo’n mooie functie in heb kunnen vullen bij een hele leuke nieuwe klant!”

Een ‘volwassen’ huis
“De carrièrestap die ik begin 2019 maakte door naar Xelvin over te stappen pakt heel goed uit. Ik ben blij met de goede keuze die ik toen heb gemaakt. Daarnaast is mijn verhuizing dit jaar iets waar ik trots op ben. Mijn vriendin en ik zijn van een klein appartement verhuisd naar een groter ‘volwassen’ appartement. Dat voelt als een volgende stap in mijn leven en daar ben ik blij mee.” 

De juiste mensen vinden en successen behalen
“In 2020 wil ik een vast contract binnenhalen bij Xelvin en succesvol zijn en blijven in mijn werk als consultant. Het loopt goed en we zijn lekker druk. Daar krijg ik veel energie van. Ik wil de juiste mensen vinden en daar onze klanten blij mee maken. Onze nieuwe collega Kim is net gestart, we kunnen er nu op volle sterkte een succesvol jaar van gaan maken.  Qua verhuizen verwacht ik dat het in 2020 rustig blijft, maar we gaan ons het komende jaar wel oriënteren op een volgende stap: de zoektocht naar een koophuis. Waarschijnlijk gaan we daar eind 2020 mee starten. En we hebben een prachtige reis naar Noord Italië gepland, een heel fijn vooruitzicht!”

Arjan Spanjers – Technician bij Lammerink Installatiegroep

“5 januari 2020 beëindigde ik mijn 16 jarig dienstverband bij IAMS Europe waar ik werkte Utilities Technician. En sinds 6 januari ben ik via Xelvin aan de slag bij Lammerink Installatiegroep! Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Als ik terugkijk naar 2019 ben ik qua werk trots dat ik mijn leidinggevende tijdig heb gewaarschuwd voor een potentieel gevaarlijke situatie die op het bedrijf aanwezig was. Juist in een drukke en hectische periode is het belangrijk om afspraken omtrent veiligheid scherp na te leven. Ik ben trots dat mijn waarneming klopte en dat ik er alles aan heb gedaan om het probleem op te lossen. Ik heb geprobeerd daarmee bij te dragen aan een veilige werkomgeving.

Gezondheid is het belangrijkste De afgelopen jaren heeft mijn vrouw veel last gehad van fysieke klachten maar het lijkt erop dat we in 2019 een oplossing hebben gevonden. Daar ben ik heel erg blij mee! Na 3 universitaire ziekenhuizen hebben we nu een kliniek gevonden met een behandeling die de afgelopen maanden positief resultaat geeft. Qua werk kun je allerlei doelen nastreven, maar uiteindelijk is je eigen gezondheid en die van je naasten toch echt het belangrijkste.

Qua werk kun je allerlei doelen hebben maar uiteindelijk is je gezondheid en die van je naasten toch echt het belangrijkste. “
Arjan Spanjers
Arjan Spanjers
Technician bij Lammerink Installatiegroep

Het ondersteunen van mijn vrouw in haar herstel blijft daarom voor mij een belangrijk doel in 2020. We hopen samen te kunnen genieten van leuke vakanties. Verder heb ik weinig concrete doelen op dit moment, maar bij mij kunnen die zomaar op mijn pad komen en zullen die in de loop van het jaar ontstaan. Mijn nieuwe baan is uiteraard wel een belangrijke mijlpaal en doel. Ik wil daarin succesvol zijn. De eerste weken zal het even aftasten zijn maar ik heb er veel zin in. Het bezig zijn met onderhoud, onderhoudsplannen en assetmanagement vind ik erg leuk, ik hoop dat daar ruimte voor zal zijn.” 

Daniëlle Schipper – Recruitment Consultant bij Xelvin Installatietechniek

“In oktober 2019 ben ik gestart als recruiter bij Xelvin installtietechniek. Ik ben het meest trots op de resultaten die we als team behalen en de bijdrage die ik daaraan heb kunnen leveren. Inmiddels zijn twee van ‘mijn’ mensen aan het werk en dat is superleuk. Ik begin er lekker in te komen! We gaan goed het nieuwe jaar in en dat voelt heel positief. Ik ben zelf een heel ander type persoon dan de meeste technici die ik spreek, maar ik begin die verschillen steeds meer te waarderen. Het is soms hard werken, maar je kunt op een andere manier een klik hebben. Als team zijn we echt trots op Xelvin Installatietechniek, daar geniet ik van.” 

Als team zijn we echt trots op Xelvin Installatietechniek, daar geniet ik van. “
Daniëlle Schipper
Daniëlle Schipper
Recruitment Consultant bij Xelvin Installatietechniek

Van rijbewijs naar reis
“Persoonlijk ben ik blij met en trots op de nieuwe leuke baan die ik gevonden heb, Ik zit lekker op mijn plek. Het is zo belangrijk om een fijne werkplek te hebben met leuke collega’s. Dat geeft energie. Ik krijg vrijheid en verantwoordelijkheid en dat past bij me. Het komende jaar wil ik verder groeien in mijn functie. Ik wil mijzelf als Recruiter ontwikkelen, blijven professionaliseren en alle mogelijke middelen inzetten om mijn kwantitatieve doelen te halen. 

Half januari hoop ik mijn rijbewijs te halen, dat is een eerste persoonlijk doel dit jaar Verder hoop ik weer in een leuke theaterproductie te gaan spelen. In de zomer zal mijn vriend zijn studie afronden, het komende jaar willen we de reisplannen die we al lange tijd hebben concreter gaan maken. Waarschijnlijk gaan we naar Zuid Amerika, maar waarheen precies en wanneer? In de loop van dit jaar ligt er een concreet plan op tafel!”