Terug
  • Praktijkverhalen
  • 22 January 2020

Een week met Operationeel Manager Hielke

Even rustig opstarten na de kerstvakantie is er niet bij, direct in actie! Een nieuwe collega, functioneringsgesprekken en een nieuwjaarsontbijt: ontdek hoe Hielke’s eerste werkweek van 2020 eruit zag en welke ideeën er voor 2020 zijn!

Dry January

“Mijn verwachting was dat ik de eerste dagen van het nieuwe jaar even rustig op kon starten. Maar voor je het weet zit je er alweer helemaal in. Ik vind dat eigenlijk ook wel fijn, het geeft energie. Ik heb een heerlijke kerstvakantie gehad waarin ik een paar dagen met mijn vriendin naar Maastricht ben geweest en veel gezellige dingen ondernomen heb met familie en vrienden. Ik begin het jaar fris met een Dry January. Dat is niet heel moeilijk voor me, maar het creëert al wel snel bewustwording merk ik. In het weekend ga ik naar een verjaardag en even de stad in. Normaal gesproken is het vanzelfsprekend om dan een biertje te nemen. Best goed om dat even los te laten!

Mijn mailbox is mooi gevuld als ik weer aan het werk ga en er staan een aantal dingen op de to-do lijst. Per 1 januari zijn er veranderingen in wet- en regelgeving doorgevoerd die invloed hebben op onze klanten en kandidaten. Ook zijn er een aantal nieuwe collega’s gestart, daarvoor moet alles goed geregeld zijn. Wanneer iemand start in een nieuwe baan sturen we altijd een lekkere taart. Ook dat soort dingen moeten geregeld worden. De eerste twee dagen gebruik ik om administratief dingen bij te werken en daarnaast ga ik aan de slag met de plannen voor het komende jaar. Het is goed om alles helder te krijgen en vanuit een mooi plan lekker aan de slag te gaan! 

Een nieuwe collega: Kim!

Op zes januari start onze nieuwe collega Kim en daar zijn we heel erg blij mee! Zij gaat vanuit Apeldoorn in de regio Oost aan de slag om Xelvin Installatietechniek verder uit te bouwen. We maken kennis en doen een rondje langs alle collega’s. Kim schuift aan bij onze wekelijkse meeting en dan zie je dat er al vrij snel een leuke klik is. Iedereen is enthousiast en maakt een praatje. Het is fijn om te merken dat een nieuwe collega direct wordt opgenomen in het team. 

Promotie

In eerste weken van januari voeren we onze functionerings- en beoordelingsgesprekken. Uiteraard heb ik zelf ook een gesprek en dat gaat super. Ik maak de stap van Managing Consultant naar Operationeel Manager, waarbij ik verantwoordelijk wordt voor kantoor Groningen. Daar ben ik heel blij mee! Het is een leuke functie waar ik heel veel zin in heb. Ik ga Daniëlle en Frank aansturen en daarnaast meer nadenken over onze plannen op operationeel en tactisch niveau. Wat wordt onze koers, waar gaan we ons op focussen? Ik wil daarnaast leren om als team heel succesvol te zijn. Zelf hard rennen en zoveel mogelijk resultaat behalen, daar ben ik goed in. Maar als manager moet ik juist ook mijn collega’s in hun kracht zetten. Zorgen dat we gezamenlijk mooie resultaten behalen.

2020: klanten

Vlak voor de kerstvakantie hadden we als team een strategie dag en op basis daarvan ga ik aan de slag met de plannen voor het nieuwe jaar.  Waar gaan we de focus leggen en hoe gaan we dat operationeel aanpakken? We bedenken acties voor het komende jaar en denken na over wie onze klanten zijn. We willen bewuster keuzes maken. Niet alles aanvliegen maar, kiezen waar we onze tijd en energie in stoppen. Daarnaast denken we na over extra’s die we onze klanten bieden. In 2020 willen we ook project teams gaan vormen die op diverse grote projecten ingezet kunnen worden. Mooie uitdagingen!

2020: technici

Sinds een aantal maanden is Daniëlle voor ons als Recruiter aan de slag en daar zijn we heel blij mee. In 2020 gaan we kijken hoe we ook voor technici onze dienstverlening nog beter kunnen maken. Hoe kunnen we onze aantrekkingskracht vergroten? En hoe zorgen we ervoor dat we genoeg aandacht schenken aan de collega’s die via ons aan de slag zijn? We willen zorgen dat medewerkers zich echt betrokken voelen bij Xelvin, ook al werken ze bij onze klanten en zien we elkaar niet dagelijks.

Alweer drie sollicitatiegesprekken

Uiteraard gaan we aan het begin van de week met z’n allen zitten om te kijken hoe we ervoor staan qua projecten. Het is lekker om te merken dat er alweer van alles gebeurt. Mijn collega Frank heeft bijvoorbeeld drie sollicitatiegesprekken gepland bij klanten deze week. Ik kan echt trots zijn op de energie die vrijkomt en de positieve resultaten die dat geeft. Mijn agenda was helemaal leeg, maar is voor de komende twee weken alweer volgepland.

Nieuwjaarsontbijt met alle Xelvin Specials

Op vrijdag komen alle medewerkers van de Xelvin Specials bij elkaar voor een gezellig nieuwjaarsontbijt. Installatietechniek, Food en Jacht & Scheepsbouw zijn drie heel verschillende disciplines, maar toch is er veel overlap in de manier waarop we werken. Allemaal binnen ons eigen specifieke niche. Het komende jaar willen we wat meer met elkaar optrekken. Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren.  Het ontbijt was erg gezellig. In de herfst zijn we met z’n allen naar Ameland geweest en het is leuk om even bij te kletsen. Voor de nieuwe collega’s is dit een mooi moment om kennis te maken of elkaar beter te leren kennen.

Al met al is het een gezellige, afwisselende en succesvolle eerste werkweek. Een mooie aftrap van een hopelijk heel succesvol 2020!”