Terug
  • Nieuws
  • 12 februari 2020

Onze nieuwe collega Kim en hoe zij Xelvin installatietechniek versterkt.

Inmiddels is ze een maand aan de slag voor Xelvin en het bevalt haar goed! Kim Stolker startte begin januari als Managing Consultant. Vanuit Apeldoorn gaat ze aan de slag om Xelvin Installatietechniek in de regio Midden- en Oost Nederland op de kaart te zetten.

Kleine akoestische optredens

Ze is geboren en getogen in Friesland, maar inmiddels woont Kim al tien jaar in de prachtige stad Nijmegen. Haar vriend woont twee straten verderop en haar zus uit Friesland komt vaak over de vloer. Ook voor gezellig borrelen met vrienden of ergens live muziek bewonderen maakt Kim graag tijd vrij. In het kader van gezond 2020 starten duikt ze regelmatig de sportschool in. In haar vrije tijd maakt Kim daarnaast graag muziek. Ze zingt en speelt gitaar. “Samen met andere muzikanten treed ik regelmatig op. Soms met een band en soms geven we juist een kleiner akoestisch optreden. In het verleden deed ik dat vaker, maar naast een fulltime baan moet ik het een beetje inperken. Optredens in de buurt die niet tot diep in de nacht doorgaan vind ik nu erg fijn om te doen. Ik zing allerlei soorten muziek, maar mijn hart ligt bij country, blues en pop.”

Op en af in Canada

Kim’s loopbaan kent veel afwisseling. Ze heeft namelijk gedurende zes jaar een aantal periodes in Canada gewoond. Sinds ze een aantal jaar geleden in Nijmegen settelde, werkt Kim in de arbeidsbemiddeling. Met de overstap naar Xelvin is ze erg blij. “De vrijheid die je krijgt bij Xelvin Installatietechniek spreekt mij heel erg aan. De doelen zijn duidelijk en daar werk je samen aan. Binnen die kaders kun je een eigen plan maken. Je kunt zelf verantwoordelijkheid nemen. Het is een hecht team waar ruimte is voor een geintje en dat vind ik erg fijn. Je kunt laagdrempelig alles tegen elkaar zeggen. Dat is belangrijk voor mij.”

Het valt me op dat technici in de installatietechniek hun social skills behoorlijk ontwikkeld hebben. “
Kim Stolker
Kim Stolker
Managing Consultant bij Xelvin installatietechniek

Technici met sterk ontwikkelde social skills

In haar vorige baan bemiddelde Kim met name functies in de industrie. De installatietechniek leren kennen is dan ook een mooie uitdaging voor haar! “Het valt me op dat technici in de installatietechniek hun social skills behoorlijk ontwikkeld hebben. Dat komt omdat ze vaak voor allerlei verschillende klanten werken of bijvoorbeeld als servicemonteur mensen moeten adviseren. Dat merk ik in de gesprekken die ik voer, je kunt makkelijk contact maken.”

Collega’s en klanten goed leren kennen

Over haar eerste werkweken is Kim heel positief. Ze staan in het teken van ontmoeting met collega’s en het kennismaken met klanten. “Mijn doel is om klanten in het gebied tussen Arnhem, Doetinchem, Utrecht en Apeldoorn goed te leren kennen. Er is een basis gelegd maar voor Xelvin Installatietechniek is de regio toch vrij nieuw. Ik vind dat een hele leuke uitdaging. In de toekomst wil ik richting een managementfunctie doorgroeien. Het opbouwen en uitbreiden van een nieuw kantoor is volgens mij een hele goede manier om daarmee een start te maken. Als je from scratch begint en alle stappen doorloopt, leer je een regio echt kennen. Een goede basis om vervolgens mensen aan te gaan sturen, een succesvol kantoor op te bouwen en draaiend te houden.”

Wat is de bedrijfscultuur en wie past daarbij?

Haar people skills en interesse in mensen maken dat dit type werk goed past bij Kim. Ze vindt het leuk om te doorgronden waar mensen vandaan komen en naar toe willen. Gedrevenheid en een commerciële drive maken het plaatje compleet. “Ook bij klanten vind ik het interessant om te achterhalen wat de bedrijfscultuur is en welke persoon daar het beste in past. Ik bijt me vast in dingen. Het maken van de juiste match geeft me echt energie. Mensen vinden dat ik makkelijk benaderbaar ben en dat is fijn in dit werk. Mijn uitdaging is om niet te snel conclusies te trekken of te sturen, maar om goed te blijven luisteren. Soms zijn kleine details cruciaal en moet je juist daarop doorvragen.”

Ambities

“Mijn doel is om binnen organisaties in mijn regio goede relaties op te bouwen. Veel bedrijven hebben doorlopend technici nodig. Als je een organisatie goed leert kennen weet je precies wat er gezocht wordt en kun je daar de juiste mensen aan koppelen. Ik ben commercieel gedreven. Het is daarom belangrijk voor me om de komende maanden succesvolle procedures uit te gaan voeren. Ook zelfstandigheid in mijn rol vind ik belangrijk. Van tariefonderhandeling tot het opstellen van contracten, ik wil mijn rol van A tot Z zelf gaan invullen. Op lange termijn wil ik groeien naar een leidinggevende rol en uiteindelijk zelf een vestiging kunnen draaien. Ik ben blij met deze stap en heb veel zin om bij Xelvin verder aan mijn carrière te bouwen!”