Terug
  • Praktijkverhalen
  • 19 February 2020

Van groep 4 naar Managing Consultant bij Xelvin

Meester Patrick

Een ICT opleiding op zak. De PABO afgerond en de titel ‘Meester Patrick’. Toch koos Patrick voor wat anders. “Ik heb een aantal jaar voor de klas gestaan, totdat verhalen over de arbeidsbemiddeling van kennissen en vrienden mij iets te enthousiast maakten. Ik nam afscheid van de basisschool en ik werd intercedent. Ik vind het super om met mensen te werken. Wensen en ambities achterhalen en er samen voor zorgen dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Mijn kandidaat uiteindelijk feliciteren met een nieuwe baan geeft mij veel voldoening!”

Over een nieuwe baan gesproken: na twee jaar in de functie van intercedent wilde Patrick meer uitdaging binnen zijn functie. Meer mogelijkheden naast het werven en selecteren van kandidaten. “Op dat moment werd ik benaderd door Xelvin voor de rol van Managing Consultant. Een functie waar ik op zoek mag naar mijn eigen klanten én kandidaten. Net wat meer puzzelstukjes om mee te puzzelen. Ik mijn zoektocht naar een nieuwe baan werd ik vaker benaderd, maar de manier waarop Xelvin mij benaderde was uniek en ze hadden echt een mooi verhaal te vertellen.”

Werken bij Xelvin

En dat verhaal klopte. “Binnen mijn functie heb ik veel vrijheid. Mijn ideeën worden gewaardeerd en er is ruimte voor ondernemerschap. Zo is er veel mogelijk. Ook vind ik de profielen die we bemiddelen erg interessant. Heel divers. Aan het begin hoorde ik heel wat termen waar ik nog nooit van had gehoord. Die nieuwigheid sprak me direct aan. Als klapper op de vuurpijl mag ik ook nog samenwerken met collega’s die dezelfde interesses hebben en samen successen willen behalen én vieren. Want ook dat doen we regelmatig!”

“Er wordt alles aan gedaan om je optimaal je ding te kunnen laten doen. Zo stond alles klaar op mijn eerste werkdag. Van leaseauto tot aan visitekaartjes. Ook mijn lunch hoef ik niet meer zelf mee te nemen. Hier zorgt Xelvin voor. Aan mij enkel de taak om te doen waar mijn passie ligt: technici aan een passende baan helpen.

“Had ik veel technische kennis? Zeker niet. Ik heb dan wel een ICT achtergrond, maar dat is een andere soort techniek. Mijn collega’s Cees en Ryan namen mij direct mee in hun werk om zo snel mogelijk kennis te vergaren over de branche en de profielen. Na deze informatieve weken met ook veel flauwe grappen tussendoor, zit ik er helemaal in. Ik heb mijn passende baan gevonden.”

Ik weet dat ik mijn kandidaat het maximale kan bieden. Dit geeft mij veel voldoening aan het einde van de dag! “
Patrick van Dijk
Patrick van Dijk
Managing Consultant vestiging Doetinchem

Xelvin als werkgever

Even over die passende baan: Ik zie Xelvin als een hele goede werkgever en ik sta er dan ook echt achter wat wij kunnen betekenen voor technici. Ik weet dat ik mijn kandidaat het maximale kan bieden. Dit geeft mij veel voldoening aan het einde van de dag!”

Mijn doelen voor 2020? Knallen samen met het team! Ik wil graag mijn eigen opdrachtgevers vinden en technici helpen met het vinden van de ideale werkplek. Je bent tenslotte vaker op je werk dan dat je thuis bent, dus laten we er dan voor zorgen dat het een leuke baan is!”

Benieuwd naar wat Patrick voor jou kan betekenen? De koffie staat altijd klaar in Doetinchem!