John Hettelaar Acel

Collegialiteit en een goede sfeer, je moet het gewoon ervaren! Acel Installaties uit Doetinchem zoekt collega’s

Al sinds 1972 werkt Acel Installaties vanuit Doetinchem aan uiteenlopende opdrachten. Onder de vleugels van oprichter Gerrit Hettelaar en zijn zoon en huidig directeur John ontwikkelde de organisatie zich. Als totaalinstallateur staan ze vandaag de dag voor zowel particulieren als professionals klaar. Het is een stabiel familiebedrijf waar een kleine 80 medewerkers actief zijn.

Directeur John Hettelaar: “Net als zoveel bedrijven merken wij dat het moeilijk is om nieuwe collega’s te vinden. We zijn aan het groeien en willen daar mee doorgaan! We willen onze organisatie blijven professionaliseren en zijn druk bezig met virtueel bouwen (BIMMEN – Building Information Modeling). Voor die ontwikkeling en groei hebben we de juiste mensen nodig.

De juiste collega’s zijn moeilijk te vinden

“Als wij een vacature uitzetten komen er zo goed als geen reacties op. Uiteraard doen wij ons uiterste best om te investeren in technisch personeel. We maken ons bijvoorbeeld sterk voor de opleiding van jonge vakmensen. Momenteel leiden we via de BBL leerweg 12 leerlingen op die het installatievak willen leren en een volwaardig monteur willen worden. Ook participeren we in re-integratietrajecten. Maar iedere goede techneut heeft een baan op dit moment. We moeten het hebben van mensen die willen overstappen.”

Acel is momenteel op zoek naar hoofdmonteurs zoals loodgieters en elektriciens, maar ook leerlingen. Acel zoekt daarnaast een service-/onderhoudsmonteur en een werkvoorbereider E. Neem voor details contact op met Xelvin consultant Kim Stolker!

Monteur Acel Installaties

Woonhuis, sporthal, kantoorgebouw

Als monteur bij Acel Installaties werk je aan uiteenlopende opdrachten, zowel voor particulieren als zakelijke klanten. Woningbouwprojecten, maar ook utiliteitsgebouwen, kantoren, zorginstellingen of sportcomplexen. Acel beheerst alle disciplines van het installatiewerk. Als monteur krijg je een eigen bus met gereedschap en ga je vanuit huis naar je klus toe. Over het algemeen werk je als koppel samen met een collega. Acel heeft zowel E- als W monteurs in dienst. Op de bouw werk je dan ook vaak samen met je eigen vaste collega’s. 

Werken in de regio = weinig reistijd

Acel is echt een regionale partij en werkt veel samen met aannemersbedrijven in de omgeving. De ideale werkgever als je graag dicht bij huis werkt! John: “Sporadisch gaan we verder weg, maar we proberen in de basis alles binnen Gelderland te houden en het liefst in de regio. Onze mensen waarderen die beperkte reisafstand.”

Fijne organisatie om voor te werken

Als techneut kun je op dit moment bij allerlei organisaties aan de slag. Waarom zou je voor Acel kiezen? Volgens directeur John is dat eigenlijk niet uit te leggen, maar zou je het moeten ervaren. “Er is hier een collegiale en goede sfeer en we gaan goed met elkaar om. We zijn een nuchtere, laagdrempelige organisatie. Je kunt overal binnenstappen. Monteurs hebben makkelijk contact met werkvoorbereiders, projectleiders en uitvoerders. Afhankelijk van het project zie je elkaar regelmatig.”

De personeelsvereniging van Acel organiseert elk jaar twee leuke uitjes of feesten. Tussendoor is er regelmatig een gezellige barbecue of een borrel. John: “Elk jaar praat ik tijdens de themabijeenkomst iedereen bij over ontwikkelingen rond de organisatie. Daar maken we wat gezelligs van, we eten samen en praten na. Mijn collega’s waarderen dat. De Achterhoekse mentaliteit vind je terug in de organisatie. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Niet teveel praatjes maar gewoon aan de slag.”

Ben jij die nuchtere, betrouwbare collega die aan de slag wil in Gelderland? Denk jij dat je helemaal op je plek zult zijn bij deze regionale totaalinstallateur? Neem dan contact op met mij! “
Kim Stolker
Kim Stolker
Managing Consultant bij Xelvin Installatietechniek
Acel monteursbus

Deel dit artikel