Terug
  • Praktijkverhalen
  • 08 april 2020

Kim’s eerste maanden en een succesvolle bemiddeling

In januari 2020 startte Kim Stolker als Managing Consultant voor Xelvin Installatietechniek. Na de eerste intensieve maanden werkt ze op dit moment door de Corona crisis vanuit huis. Gelukkig kunnen ook al thuiswerkend successen behaald worden! Binnenkort start één van haar sollicitanten in een functie als technisch beheerder bij De Groot Installatiegroep. Kim: “Dat is toch echt het leukste onderdeel van mijn werk. Dat iemand start in een leuke nieuwe baan en de klant blij is met een nieuwe collega.”

Thuiswerken vanwege corona

De dagen zijn wat saaier vertelt Kim, maar verder bevalt het thuiswerken gelukkig goed. “We beginnen elke dag met een videocall met alle collega’s. Verder spreken we elkaar veel via de telefoon of app. Het is een rare tijd! Ondanks de akelige aanleiding zie ik wel een bepaalde energie vrij komen. Mensen zijn creatief en het werk gaat zoveel mogelijk door in deze nieuwe situatie.”

Ik weet mijn weg te vinden

De eerste maanden bij Xelvin Installatietechniek bevallen gelukkig goed. Kim is blij met haar team, de klik was er gelijk en dat vindt ze belangrijk. Werkinhoudelijk gaat het ook goed. “Ik ken inmiddels de softwarepakketten en weet mijn weg binnen Xelvin te vinden. De eerste maanden heb ik veel bedrijven benaderd, grote en kleinere installateurs en ingenieursbureaus. Bijna overal staan vacatures open, iedereen zoekt goede technische collega’s. In onze eigen database en via allerlei online platformen probeer ik vervolgens de juiste kandidaat te vinden.”

De Groot Installatiegroep is een mooie organisatie waarmee Xelvin al langere tijd samenwerkt. Kim vond voor hen een technisch beheerder. “Eigenlijk vroegen ze iemand met meer technische kennis. Maar, in het verleden heeft onze kandidaat dit werk wel gedaan en hij is een doortastend type. Hij heeft een krachtige uitstraling en neemt van nature de leiding. Tijdens ons kennismakingsgesprek kwam dat goed naar voren en dat maakt hem heel geschikt voor deze functie. Gelukkig was De Groot het met ons eens!”

Een leuke nieuwe baan

“Het leukste aan mijn werk blijft echt het maken van de juiste match. Het is tof als mensen starten in een leuke baan waar ze zin in hebben. En dat klanten blij zijn als je de juiste nieuwe collega voor ze gevonden hebt.”

De komende tijd duikt Kim verder de installatietechniek in. Hoe meer ik de ins en outs van de verschillende functies ken, hoe makkelijker het wordt om de juiste persoon te vinden. Een servicetechnicus of een onderhoudstechnicus, daar zit een groot verschil tussen. Zoek je een representatieve en communicatief vaardige collega die bij particulieren over de vloer komt? Of zijn die eigenschappen minder noodzakelijk? Op basis van werkervaring in het verleden kun je iemand soms op een hele verrassende plek inzetten. Hoe meer ik weet, hoe beter dat gaat. Het is een kwestie van ervaring opdoen en daar heb ik veel zin in!”