Terug
  • Nieuws
  • 09 april 2020

(even geen) Beurzen en banenmarkten

Alle Xelvin consultants werken op dit moment vanuit huis. Dat is even wennen, want normaal gesproken zijn we juist veel op pad. Op gesprek bij klanten, kennismaken met technici en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarnaast zijn we regelmatig aanwezig op beurzen en banenmarkten. Maar ook die zijn op dit moment gecanceld. Voor recruiter Daniëlle zijn het altijd leuke en belangrijke momenten. “We spreken natuurlijk graag technici die op zoek zijn naar een nieuwe job! Tijdens een banenbeurs ontmoet je in korte tijd veel mensen en dat is hartstikke leuk.” Maar wat gebeurt er op zo’n beurs en wat kan Xelvin daar voor jou betekenen?

Thuiswerken gaat goed

Door de Corona crisis werkt ook Daniëlle vanuit huis. Dat bevalt gelukkig goed. “De reistijd naar kantoor en afspraken valt weg en dat geeft veel ruimte”, vertelt ze. “Ik kan efficiënt werken en krijg veel gedaan. Maar, ondanks dat we elkaar meerdere keren per dag spreken mis ik mijn collega’s wel. Ook sollicitanten spreek ik nu niet ‘live’. Het gaat prima, maar ik zal blij zijn als we over een tijdje gewoon weer op pad kunnen.”

Dezelfde week nog op gesprek

De afgelopen maanden kon je de collega’s van Xelvin en Xelvin installatietechniek tegenkomen op het netwerkplein in Zwolle of de Noordelijke Banenbeurs in Martiniplaza in Groningen. Het belangrijkste doel daar is om mensen te treffen die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Daniëlle: “We gaan in gesprek met mensen die in de installatietechniek aan de slag willen, want dat is de markt waar Xelvin installatietechniek zich specifiek op richt. Mensen kunnen zich bij ons inschrijven. Als we jou kennen, benaderen we je wanneer er een passende vacature vrij komt. Op dit moment zijn veel van onze klanten op zoek naar goede technici. Als jij je inschrijft, maken we gelijk kennis met elkaar. Regelmatig kunnen we dezelfde week nog een sollicitatiegesprek bij een van onze klanten inplannen.”  

Op dit moment zijn er zoveel van onze klanten op zoek! Als jij je inschrijft, maken we gelijk kennis met elkaar. Vaak kunnen we dezelfde week nog een sollicitatiegesprek bij een van onze klanten inplannen. “
Daniëlle Schipper
Daniëlle Schipper
Recruitment Consultant bij Xelvin Installatietechniek

De sapfiets is een groot succes

Bij Xelvin vinden we een duurzame relatie met zowel klanten als kandidaten belangrijk. Mensen komen bij ons in dienst. Het worden echt onze collega’s. Daniëlle: “In het kader van die duurzaamheid hadden we tijdens de banenbeurs in Groningen een sapfiets meegenomen. Mensen konden hun eigen sapje trappen en in een Xelvin bekertje lekker opdrinken. Je raakt op zo’n manier makkelijk aan de praat met mensen en dat is natuurlijk goed voor onze naamsbekendheid. We kregen heel veel positieve reacties, het was echt een succes!”

De naamsbekendheid van Xelvin

“Xelvin is een technisch detacheringsbureau. We merken dat mensen die niet in de techniek werken ons meestal niet kennen. Dat is jammer, want het liefst willen we natuurlijk dat iedereen weet wie we zijn en wat we doen. Gelukkig gaat er bij mensen in onze doelgroep wel vaak een lichtje branden. Techneuten kennen ons via via of hebben in het verleden contact met Xelvin gehad. Daaraan zie je echt dat we al veertien jaar actief zijn.”

Behoefte aan zekerheid

Tijdens evenementen spreken de consultants van Xelvin vaak mensen die het verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureau niet kennen. Bij een detacheringsbureau als Xelvin zoeken we mensen voor vaste functies. Je krijgt eerst een volwaardig arbeidscontract bij Xelvin en na een vastgestelde periode kom je bij jouw opdrachtgever in dienst. “We merken dat veel mensen de zekerheid van een arbeidscontract voor langere tijd belangrijk vinden. In economisch onzekere tijden wordt die behoefte alleen maar groter. In de huidige situatie met het Corona virus is dat ook het geval. Aan ons de mooie taak om keihard te blijven werken en nog steeds voor zoveel mogelijk mensen de juiste baan of de juiste nieuwe collega te vinden!”

In de loop van het jaar kom je Xelvin vast en zeker weer tegen op diverse banenbeurzen. Ben jij op korte termijn op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bel, Skype, Facetime of Whatsapp ons! We gaan graag voor je aan de slag.