Terug
  • Nieuws
  • 14 april 2020

Xelvin naar Mongolië?

Het feit dat collega Wim bij binnenkomst wordt begroet met ‘Hey directeur!’ geeft al aan hoe de relaties onderling zijn. ‘Ja, het contact wat ik heb met Xelvin is bijzonder. En dat ze op deze manier betrokken zijn bij de reis van mijn dochter vind ik echt speciaal’. 

Meer ‘jus’

Dat Wim flink moet graven naar het moment dat hij in dienst kwam bij Xelvin zegt genoeg. ‘Eind 2015 was het, ja september 2015’. Hij herinnert het zich ineens als de dag van gister. ‘Ik begon bij Coca Cola en al snel zag Ted dat er meer ‘jus’ in zat voor mij. Toen heb ik in 2016 de overstap gemaakt naar USG, waar ik nu nog steeds werkzaam ben als Reliability Engineer.

Reliability Engineer

‘Kort gezegd houd ik me bezig met het maximaliseren van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de installaties. En dat op proces- en technisch gebied. Het moet veilig gebeuren en ook milieu verantwoord zijn. Zo zijn er regelmatig inspecties om te controleren of we ons conformeren aan de voorwaarden die er gelden. Ik kan me er ontwikkelen en ook vanuit Xelvin wordt er in me geïnvesteerd door middel van relevante cursussen. Ik zit niet graag stil en leer graag elke dag weer wat nieuws. Ja, net zoals mijn dochter kan ik niet stil zitten.’

Sponsoren gezocht

Want inderdaad. Daar zijn we hier voor. Zo trots als een pauw komt Wim ons (voor de corona crisis) bijpraten over de reis van zijn dochter Ivy. ‘De gesprekken die ik heb met Bart gaan dieper dan alleen werk. Bart vraagt ook altijd naar mijn privé en weet wat er speelt. Zo vertelde ik hem over de reis , een wereldburgerstage, die mijn 16-jarige dochter Ivy gaat maken binnenkort. De vliegreis moet ze zelf betalen terwijl het verblijf en de steun aan de lokale economie door Global Exploration en de verzamelde sponsorbedragen bekostigd wordt. Bart twijfelde hier geen seconde over. En zo maakt Xelvin letterlijk en figuurlijk deel uit van deze onvergetelijke reis die ze gaat maken, dat is toch fantastisch?’

Mongolië it is

‘Naast het deel van Xelvin, heeft ze ook nog wafels gebakken bij USG. Zo was de reis snel betaald en kon ze zich storten op de voorbereidingen. Ze gaan met 40 andere studenten een week optrekken met kinderen die op de vuilnisbelt moeten leven, klusjes doen op een school, bij een mijnwerkers gezin op bezoek, hiken in Gun Galuut en ook nog bij de Nomaden langs. Ivy heeft er superveel zin in. Ze is sowieso heel sociaal en wil veel van de wereld zien. Zo is ze ook al eerder op uitwisseling geweest naar Spanje en Slowakije.’

Corona crisis

‘De corona crisis heeft wel wat roet in het eten gegooid. Eerst zou de bestemming China zijn, maar dat werd Mongolië vanwege de corona uitbraak. Eenmaal gewend en door school voorbereid op Mongolië, is het nu de vraag of de reis wordt uitgesteld. 1 mei horen we daar meer over. Maar uitgesteld of niet, Ivy gaat de reis maken en kan niet wachten.’

‘En jij, Wim?’

‘Ik ga vooral genieten van Ivy haar avonturen. En de drie weken vakantie die ik thuis heb’, voegt Wim lachend toe. ‘Het is gewoon super dat ze deze kansen krijgt. Zo kan ze zelf ervaren dat het niet overal zoals in Nederland is. Ze weet goed wat ze wil en is een echte doorzetter. Daarin lijkt ze veel op mij. Alhoewel ‘de techniek’ er bij mij met de paplepel is ingegoten, zou ik het niet anders gedaan hebben. En dat is maar goed ook. Dan hadden we hier niet zo gezeten hè Bart?’