Een vast contract & de werkplek tot mijn pensioen

Vast contract

Een vast contract bij Sekisui Alveo voor onze Sjef Verhoeven. En man, man, man wat is dat een fijne collega. Uren kun je naar hem luisteren hoe hij over zijn leven verteld en altijd positief blijft. De zin ‘het is zoals het is’ gevolgd door een grote glimlach is typisch Sjef. En dat hij altijd positief blijft, leidt hem naar mooie dingen. “Ik heb nu de plek gevonden waar ik wil blijven tot aan mijn pensioen.”

Vlaai en jacuzzi’s

En dat is uitgebreid gevierd met Limburgse vlaai en een bezoek aan Sjef om bij te praten over het afgelopen jaar. Guy: “Altijd als ik naar Sjef moest voor een gesprek, kon mijn dag al niet meer stuk. Naast de inhoudelijke gesprekken over het werk, konden wij ook heel goed praten over jacuzzi’s, vakanties en cruises naar Miami en Mallorca. Ik ben natuurlijk altijd heel blij als onze medewerkers de ideale baan hebben gevonden en worden overgenomen door de opdrachtgever, maar bij Sjef is dit net nog een beetje meer”.

Monteur maintenance

Sjef is monteur maintenance. Hij onderhoudt de machines bij Sekisui Alveo. “We werken in ploegen en ik werk de dagdiensten. Af en toe pak ik ook de storingsdiensten op. Het is behoorlijk druk en ik hoef zeker niet stil te zitten. Ik doe wat ik moet doen en daarnaast kan ik hier nog veel leren. Ik ken nog lang niet alle installaties en machines hier. Er zijn zo’n 70 machines met elk een eigen gebruiksaanwijzing. Zelfs al blijf ik doorwerken tot na mijn pensioen, dan is het een onmogelijke taak om ze door en door te kennen”, lacht Sjef.

Een boekwerk aan ervaring

En dan over dat pensioen… Als Sjef dan uiteindelijk met pensioen gaat, dan heb je een boekwerk aan ervaring. En zeker niet alleen binnen de elektrotechniek. “Na mijn middelbare school, speelde ik voetbal op hoog niveau. Vanwege een ongeval was ik genoodzaakt om te stoppen met voetballen.” Maar Sjef bleef het leven zien als een voetbalwedstrijd. Doorgaan tot aan de winst.

Elektricien, hondenbegeleider en intercedent

“Elektricien worden was voor mij toen een goede optie. Binnen mijn familie zijn er hele handige mensen en ze kunnen alles maken, maar er was nog geen één elektricien. Dus daar ging ik voor. Zo heb ik jaren gewerkt als ZZP’er en in loondienst binnen de mechanica en de elektrotechniek, maar ik heb ook ervaring als hondenbegeleider en intercedent. Tja, elke keer gebeurde er wel iets, maar het heeft me veel ervaring bezorgd en daar ben ik blij mee. Het is zoals het is.”

De plek tot aan mijn pensioen

“Ik vind het fijn dat ik mede dankzij Xelvin de plek heb gevonden waar ik wil blijven tot aan mijn pensioen. Na een ietwat valse start heeft Guy het meer dan goed gemaakt. Guy stond altijd voor me klaar als het nodig was en ik denk dat we ook zeker wel in contact blijven.”

“Sjef is fantastisch.”

Guy heeft enkel positieve woorden over de samenwerking met Sjef. “Sjef is simpelweg een fantastisch mens. Hij heeft zijn hart op de goede plek, is rechtvaardig en eerlijk. Als iets hem dwars zit, spreekt hij het gelijk uit om te voorkomen dat hij het mee naar huis neemt. ‘Daar is het leven te kort voor’. Ik heb daar enorme bewondering voor. Hij heeft zelf ook in de arbeidsbemiddeling gewerkt en is daarom altijd reëel en meelevend geweest. Ik ga Sjef missen als collega, maar contact houden we zeker.”

Sjef, namens heel Xelvin van harte gefeliciteerd met jouw vaste aanstelling bij Sekisui Alveo!

Deel dit artikel