Terug
  • Nieuws
  • 07 mei 2020

Twee Friezen, één energiek team

De vergaderingen zijn in het Fries en ook de appjes onderling bevatten maar weinig Nederlandse woorden. Maak kennis met Inge en Henry. Sinds januari vormen zij samen team Drachten.

Inge

Inge is een trotse boerendochter. Nuchter, doorzetter, sociaal en scherp zijn woorden die haar omschrijven. Na zes jaar gewoond te hebben in Groningen woont zij samen met haar vriend sinds een jaar in het Friese Oosterwolde, waar ze ook is opgegroeid. Dat ligt tussen de buurtschappen Canada, Egypte, Moskou en Willemstad. Snap jij het nog? Die Friezen ook… In haar vrije tijd is ze te vinden op het krachthonk in de sportschool, op de boerderij tussen de paarden of op de racefiets. Maar in het zakelijk leven is zij jouw wingwoman voor een baan in de techniek.

Het eindproduct en de processen erachter

“Ik zit hier goed op mijn plek, de technische wereld heeft mij altijd al geboeid. Een eindproduct is mooi om te zien, maar de processen erachter vind ik nog interessanter. Ook de mentaliteit van de mensen spreekt mij aan. Zeker in de Friese markt is dit veelal met het hart op de tong, ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en over het algemeen mooie humor. Daar ga ik goed op. En bang om zelf vieze handen te krijgen ben ik ook niet, dat krijg je met het opgroeien tussen de koeien, paarden en trekkers.”

Geïnteresseerd in mens en organisatie

Met HRM als achtergrond gecombineerd met haar commerciële gedrevenheid is Inge geïnteresseerd in mens en organisatie. “Ik ben nieuwsgierig naar wat iemand drijft, waarom en naar het verhaal wat erachter schuil gaat. Dit geldt voor zowel een kandidaat die een nieuwe baan zoekt als een teamleider die op zoek is naar gekwalificeerde technici. En dan begin ik met puzzelen, mailen en bellen. In willekeurige volgorde.”

Henry

En dan heb je Henry. Ook voor hem geldt: een geboren en getogen Fries. Hij is 29 jaar en woont tegenwoordig in Groningen. We kunnen gerust zeggen dat zijn allergrootste passie Atlético Madrid is. Er zijn weinig gesprekken die je met hem voert en die niet over deze voetbalclub gaan. Zo brengt hij zijn vakanties ook graag door in Madrid met de vrienden die hij daar heeft leren kennen. Gezamenlijke liefde voor een voetbalclub verbindt. Net zoals de gezamenlijke liefde die Henry en Inge voor de technische detachering hebben. En voor Xelvin.

Groeien en stappen maken in een mannenwereld

Beide hadden ze ervaring in de arbeidsbemiddeling voordat ze bij Xelvin kwamen. Henry: ik heb na mijn HBO opleiding small business en retail management bij een uitzendbureau gewerkt. Al snel ging ik op zoek naar ‘meer dan alleen de uitzendwereld’. Toen kwam ik Xelvin tegen. Inmiddels maak ik al ruim twee jaar deel uit van deze club.” Inge: Ik voelde mij bij Xelvin, en daar is geen woord aan gelogen, vanaf de eerste minuut op mijn gemak. Ik pas goed in deze mannenwereld en ik zie mijzelf hier groeien en stappen maken.”

Klaar om Friesland te veroveren

Samen hebben ze er ontzettend veel zin in om Xelvin Drachten verder op te bouwen. De samenwerking loopt goed en er is een leuke dynamiek. Kortom: klaar om Friesland te veroveren. Henry: Drie maanden voor de corona crisis hebben Inge en ik veel klanten en medewerkers bezocht in Friesland. We hebben ons kwetsbaar opgesteld en aangegeven dat we nieuw zijn binnen Xelvin Drachten. Inge: We hebben ons verdiept in de klanten en de actuele vacatures opgehaald. Nu zou het moment zijn om de klantvragen te koppelen aan de wensen van de kandidaten die we spreken. Door de corona crisis loopt het iets anders. Al is dat nu voor iedereen gelijk,” bevestigt Inge. “We maken er het beste van ondanks de situatie.”

Daar krijg je energie van

Een project waar beiden nu veel ‘energie’ uithalen is Xelvin Energie. Inge: “Mensen staan maar weinig stil bij hoe belangrijk ons gas- en stroomnetwerk is. Het zetten van een bakje koffie, eten koken en het kijken van een serie vinden we zo normaal. Maar het zou zonder ons gas- en stroomnetwerk onmogelijk zijn. De mensen binnen de energiesector zorgen dat de maatschappij als het ware ‘aan’ blijft. Des te meer onbegrijpelijk is het dat er juist in deze sector een schrijnend tekort is aan technisch specialisten.”

Modulair opleidingstraject binnen de energietechniek

Henry: Precies. Daarom is Xelvin de samenwerking met toonaangevende opdrachtgevers in de energiesector aangegaan om mensen op de werkvloer op te leiden. Door middel van een modulair opleidingstraject zorgen wij ervoor dat zowel ervaren als onervaren techneuten de stap kunnen maken naar de energietechniek. Er zijn verschillende acties ondernomen met als resultaat dat we nu al een aantal concrete vacatures en dus opleidingstrajecten hebben.”

Kortom: een energiek dreamteam

Een mooie kans om de maatschappij toekomstbestendig te maken.  In combinatie met een Fries dreamteam gaat dit zeker lukken. Henry en Inge hebben er beide in ieder geval veel zin in. Ben je benieuwd naar de vacatures die zij hebben openstaan? Neem contact op met Henry of Inge of bekijk deze link.