Terug
  • Nieuws
  • 14 mei 2020

Tijd voor positiviteit

Natuurlijk is de Corona crisis voor veel mensen een moeilijke tijd. Verlies van dierbaren, zorgen rond gezondheid en onzekerheid over de toekomst. Berichten over een economische recessie domineren het nieuws. Gelukkig versoepelen de maatregelen en geeft dat de meeste mensen meer ruimte en bewegingsvrijheid. Bij Xelvin ervaren we deze periode juist ook veel saamhorigheid, enthousiasme en positiviteit. En het mooiste: Er blijven week op week mensen starten in een leuke nieuwe baan. Wij vinden het tijd om wat van die positiviteit te delen!

Er gaan nog steeds mensen op sollicitatiegesprek en er starten nog steeds mensen in een nieuwe baan! “
Jeroen Beikes
Jeroen Beikes
Operationeel Manager Xelvin Installatietechniek

Jeroen: “Het lijkt soms alsof alles en iedereen in mineur is, maar dat is bij ons niet het geval. Natuurlijk zijn er ook hier dingen veranderd en zien wij de gevolgen van Corona voor de maatschappij, onze klanten en ons werk. Desondanks is het belangrijk om te focussen op positieve verhalen, want ook die zijn er zeker!”

Nieuwe baan zonder live ontmoeting

Sollicitatiegesprekken vinden veelal online plaats. Een aantal opdrachtgevers hebben de laatste tijd kandidaten van ons aangenomen zonder een live ontmoeting. Enkelen zijn na een tweede gesprek face to face, uiteraard op gepaste afstand, aangenomen. “Zelf had ik verwacht dat bedrijven moeite zouden hebben om iemand aan te nemen zonder een live ontmoeting. Maar zo zie je maar: ook via een videogesprek kun je een nieuwe baan vinden of een nieuwe collega vinden!”

Snel een nieuwe werkplek

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Zeker in de eerste weken van de Corona crisis zijn er mensen die met ziekteklachten thuis moeten blijven. Ook worden een aantal monteurs naar huis gestuurd. Gelukkig blijkt voor iedereen snel een nieuwe werkplek te vinden. “Er was natuurlijk al langere tijd een tekort aan goede technici. Voor sommige functies zochten bedrijven al een jaar naar de juiste kandidaat. Als die zich nu aandient wordt er zo snel mogelijk een contract getekend!”

“Er was natuurlijk al langere tijd een tekort aan goede technici. Voor sommige functies zochten bedrijven al een jaar naar de juiste kandidaat. Als die zich nu aandient wordt er zo snel mogelijk een contract getekend!”
Jeroen Beikes
Jeroen Beikes
Operationeel Manager Xelvin Installatietechniek

“Als ik zie hoe makkelijk wij mensen die thuis komen te zitten aan een nieuwe uitdaging kunnen helpen, geeft dat een goed gevoel. Onze klanten zijn kritischer en soms moet een voltallige directie goedkeuring geven voor het aannemen van een collega. Maar er zijn nog steeds volop carrièremogelijkheden in de techniek. De afgelopen weken hebben we bijvoorbeeld een storingscoördinator, werkvoorbereider en een engineer meet- & regeltechniek kunnen bemiddelen.”

Hard werken om de planning te vullen

Een behoorlijk deel van de opdrachtgevers van Xelvin Installatietechniek draait volle bak door. Vooral bij installateurs die zich richten op beheer & onderhoudswerkzaamheden zien we tot nu toe weinig problemen. We zien dat contractmanagers en planners hard werken om onderhoudswerkzaamheden naar voren te trekken en zo gaten in de planning te vullen. Kleinere bedrijven die zich richten op nieuwbouwprojecten hebben het wel moeilijker, daar worden bepaalde projecten uitgesteld. “Als je een ploeg monteurs in dienst hebt die door de Corona maatregelen niet aan de slag kan, heb je gelijk een behoorlijk probleem.

Keep up the good work!

Kortom, net als overal zijn er ook binnen de installatietechniek de nodige uitdagingen. Maar er zijn ook veel positieve verhalen. Er wordt hard gewerkt en ook in deze tijd kun je een superleuke nieuwe baan vinden! “Het is mooi om te zien hoe veerkrachtig en vindingrijk mensen zijn. Ik heb nog steeds een positief beeld van de markt, ook voor de komende tijd. Voor ons als arbeidsbemiddelaars blijft het de uitdaging om zowel onze klanten als werkzoekenden optimaal van dienst te zijn. De juiste persoon op de juiste plek. Ondanks de uitdagingen die deze tijd met zich meebrengt gaan wij daar elke dag weer met volle energie voor!”