Terug
  • Nieuws
  • 22 juni 2020

Infra- en energiesector: meer dan alleen kuilen graven

Roy Mulder. In zijn vrije tijd staat deze echte Fries als verdediger tegenover de spits, maar vanaf vandaag bijt hij de spits af in de infra- en energiesector bij Xelvin. Met zijn pas behaalde bachelor werktuigbouwkunde op zak start hij vandaag als engineer bij Verkley.

Een diploma werktuigbouwkunde en Covid-19

Hij omschrijft zichzelf als een echte aanpakker die niet graag stil zit. “Toen ik in maart mijn hbo diploma werktuigbouwkunde in handen had, wilde ik niets liever dan gelijk aan de slag.” Helaas kwam veel stil te liggen vanwege de komst van Covid-19. “ Tijdens mijn studie was ik benaderd door een uitzendbureau, maar deze hebben me aan het begin van de corona crisis gelijk laten vallen. Toen ik verder zocht, kwam ik een vacature van Xelvin tegen. Helaas werd deze teruggetrokken vanwege Corona. Toen vond ik het best wel spannend worden.”

De infra- en energiesector

Inge liet het er echter niet bij zitten en bood aan om verder te zoeken voor mij. Toen kwam ook de infra- en energiesector ter sprake. Een richting die ik niet direct in mijn hoofd had tijdens mijn zoektocht. Nadat ik mijzelf er verder in verdiept had, dacht ik: Waarom ook eigenlijk niet? Het lijkt me hartstikke leuk! Er komt veel meer bij kijken dan wat kuilen graven voor kabels. Boringen van zo’n 600 meter bijvoorbeeld. Daar komt aardig wat techniek bij kijken. Na de gesprekken over en weer wist ik het gelijk: deze uitdaging wil ik met alle plezier aangaan!”

Engineer en boorprofielen

Sinds vandaag mag Roy zich dan ook officieel engineer noemen. “Ik ga boorprofielen berekenen, mij verdiepen in wetgeving en vergunningen en op locaties kijken hoe de situatie is en hoe we het per locatie het beste kunnen aanpakken. Daarnaast ga ik vooral werkervaring opdoen, veel leren en mijzelf ontwikkelen. Verkley heeft een mooi inwerktraject voor me opgesteld, dus daar komt mijn leergierigheid goed van pas.”

Ik heb er zin in en ben enorm blij met het vertrouwen van Xelvin en Verkley. Eindelijk weer écht aan de slag. Thuis heb ik inmiddels alles al onder handen gehad”, lacht Roy.