Terug
  • Nieuws
  • 07 juli 2020

TIG lassen, MIG/MAG lassen en proosten met wijn en appelsap: welkom Lisa!

Disneyfilms, appelsap en wijn

Half mei is Lisa de club komen versterken. Ze komt uit Apeldoorn, maar woont samen met haar vriend en dochtertjes in de Achterhoek, Doetinchem. “We zijn een typisch gezin. We kunnen prima op zondag de hele dag in onze pyjama’s zes Disney films kijken en tussendoor proosten en borrelen met appelsap en wijn. Daarnaast pas ik in mijn vrije tijd zelden voor een gezellig feestje als de oppas voor de meiden geregeld is. En waar ik gevoelig voor ben? Obsessies!”

“Als ik iets heel leuk vind, dan draai ik er ook helemaal in door.”

Zo heeft Lisa een eigen bedrijf gehad in kinderkleding. “Tja, het begon heel onschuldig, maar liep al gauw uit de hand”. Lisa heeft voor haar stap naar de arbeidsbemiddeling vakantiewerk gedaan bij een schoenmakerij. “Ik heb altijd affiniteit gehad met kleding en schoenen en ik leerde in de schoenmakerij in een mum van tijd alle facetten van het vak. Lijmen, beitelen, schuren, achter de naaimachine staan. Ik vond het prachtig.”

Booming business

Zo prachtig dat ze naar de geboorte van haar dochtertje een bedrijf in zelfgemaakte kinderkleding begon. Lisa schreef zich in bij de KvK, zette haar webshop online en van de een op andere dag had ze 45 orders in de week. Haar mailbox stond vol met mails van trotse moeders die in ruil voor samples foto’s deelden van hun modellen in de door Lisa ontworpen kleding. ‘Het werd alleen te veel en te groot. Ik kon niet meer samen met mijn vriend en dochtertje naar de kinderboerderij, omdat ik alleen maar op zolder achter de naaimachine zat. Nu heb ik de naaimachine goed opgeborgen. Gewoon om te voorkomen dat ik ooit letterlijk de draad weer oppak’.

Technische arbeidsbemiddeling

Nou kwam het niet verkeerd uit dat Lisa nog een andere interesse had. Eentje die niet vaak achter haar wordt gezocht. “Het is niet alleen maar hippe kleding, jurkjes en make-upjes hoor, integendeel!” Toen Lisa de naaimachine had opgeborgen, belde ze haar stagebedrijf van vroeger. Een arbeidsbemiddelaar in de techniek. Daar heeft ze bijna drie jaar gewerkt tot aan haar overstap naar Xelvin. “De gedrevenheid van het wereldje is iets wat mij aantrekt. Je moet je werk zelf opzoeken. Als je niks doet, heb je ook niks. Ook kan het soms frustrerend zijn, maar als er uiteindelijk iemand start in zijn of haar nieuwe baan is dat geweldig. Ik ben dan ook groot voorstander om er dan een feestje van te maken!”

Mannenwereld en hoogzwanger op een lascursus

“Hoewel er binnen Xelvin zeker wel vrouwen werken, werken we met z’n allen wel in een echte mannenwereld. Het zijn veelal stoere, ruwe beroepen. Dat vind ik fantastisch. Ik zoek graag uit wat de precieze werkzaamheden zijn van iemand en ik kijk graag mee. Het liefst doe ik mee. Zo heb ik bij mijn oude werkgever een cursus TIG lassen en MIG/MAG lassen gedaan. Hoogzwanger met een dikke buik stond ik daar tussen allemaal mannen. Ach, ik ben zelf soms ook een halve kerel”, lacht Lisa.

“Ik kende Xelvin eerlijk gezegd nog niet echt. Een oud collega zei ooit ‘Xelvin is een mooi bedrijf, maar daar kom je toch niet aan de slag, want daar werken alleen maar mannen’. Ik dacht; reageren kan altijd. Zo gezegd, zo gedaan. Toen ging het heel snel. Nu zit ik hier. Tussen al die mannen.. én vrouwen. En goed nieuws, we zoeken nog een collega!”

Tijd voor verdieping

Na drie jaar zocht ik verdieping in mijn loopbaan. Dat vond ik bij Xelvin. We bemiddelen bijvoorbeeld meer, en ook lastigere profielen. Van software engineer, tot technisch projectleider. Ze komen allemaal voorbij. Ik kan daarin nog veel leren. En daarover gesproken: dat komt wel goed hier. Ik heb nu al veel geleerd van Ryan en Cees. In ruil daarvoor bouw ik een beetje structuur in en zorg ik ervoor dat alles netjes wordt vastgelegd. Zo vullen we elkaar goed aan. Tijdens het werk, maar ook tijdens het ouwehoeren als de grappen over tafel vliegen. De sfeer is top. Zowel hier in Doetinchem als op de andere kantoren van Xelvin. Elke vestiging heeft een eigen bloedgroep. De lunches en gewoontes zijn overal nét iets anders, maar de mentaliteit van de collega’s is hetzelfde!”

Een nieuwe collega

“Cees gaat ons aan het einde van deze maand helaas verlaten. We zoeken daarom een nieuwe collega die minimaal drie tot vijf jaar ervaring heeft binnen de technische arbeidsbemiddeling of vanuit de uitzendbranche de volgende stap wil zetten. Hij of zij is gedreven, resultaatgericht en in staat om een netwerk van bedrijven en technici om zich heen te verzamelen. We zijn een hecht team, dus het is mooi als onze nieuwe collega teamgericht is blij wordt van gezamenlijke overwinningen. Daarnaast is een goede portie humor altijd mooi meegenomen! Ben jij onze toekomstige collega? Neem contact op met mij of Ryan!”