Terug
  • Blog
  • 03 augustus 2020

The Blue Monday Blogs

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag voor mij in het teken van een nieuw idee. Iets dat ik direct wil gaan toepassen! Vanaf vandaag zal ik iedere maandag iets van mij laten horen in de Blue Monday Blogs! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin. Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

De eerste maand

Officieel heb ik mijn proeftijd achter de rug en mag ik blijven bij Xelvin in Groningen. De maand is werkelijk voorbij gevlogen! Na een kort inwerktraject kon ik snel zelfstandig aan de slag. Ik moet wel toegeven, de eerste weken had ik de meeste moeite om weer in het werkritme te komen. Collega’s zagen mijn ogen gedurende de dag steeds kleiner worden en soms werd er getwijfeld of het wel goed met mij ging. Voor twee mooie jaren lang bepaalde ik zelf mijn tempo. Reizend en werkend. Lopend door de bergen of vliegend naar een ander continent. Dan is het even wennen om fulltime aan de slag te gaan op kantoor. Maar zoals gezegd, wennen deed het. Want wat erg hielp is dat het werk inhoudelijk en commercieel dusdanig uitdaagt, dat het mij bij de les hield.  

Als Managing Consultant focus ik mij op het verbinden van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt binnen de techniek. Enerzijds werf ik de juiste kandidaten voor een vacature van een van onze klanten. Anderzijds help ik werkzoekenden naar een nieuwe uitdaging. Het onderhouden van de klantrelatie en het benaderen van prospects en potentiele kandidaten is iets waar ik energie uit haal. Echter weet ik nog niet van de hoed en de rand als het gaat om de technische wereld. Mijn collega’s namen en nemen alle tijd om deze kersverse consultant te overladen met interessante en noodzakelijke informatie. Wat is er de laatste jaren allemaal gebeurd bij de klanten van Xelvin. Welke wensklanten hebben we? Welke klanten hebben we de laatste jaren laten lopen? En eh Mark, weet jij eigenlijk wel wat een commissioning engineer doet? Mijn collega Henry Lap uit Drachten is hier trouwens nog naar op zoek!

De techniek en de mensen die de branche een gezicht geven spreken mij erg aan. Ik heb al veel interessante kandidaten kunnen spreken en de eerste gesprekken met de klanten en prospects zijn gevoerd. Het matchen kan beginnen, aan de slag!

En hard werken dat moet ook! Ik moet mijn eigen werk creëren. Het is niet dat de vacatures en medewerkers zo aan komen waaien. Alles heb ik zelf in de hand. Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen. Iedereen bij Xelvin wil goede resultaten behalen maar niet ten koste van het team. Collega’s staan direct voor mij klaar op het moment dat ik vragen heb en nemen mij op eigen initiatief mee naar gesprekken met klanten en medewerkers. Work hard, play hard! Zonder plezier geen prestaties. Er hangt een zeer gemoedelijke sfeer op kantoor en er wordt veel gelachen. Na de gezamenlijke lunch wordt er een pijltje gegooid en slaan we fanatiek de pingpong ballen door de kamer sinds ik een tafel heb omgebouwd tot tafeltennis arena. En als de week voorbij is proosten we vrijdag op de behaalde successen en ga ik vrolijk het weekend in! Tot maandag!