Terug
  • Blog
  • 10 augustus 2020

The Blue Monday Blogs #belavond

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

De belavond

Allereest even wat informatie over het team Xelvin Groningen, waar ik nu onderdeel van uitmaak. Sinds 15 juni bestaat het team uit Jeroen Beikes, André Hulsebos en mijzelf. Samen bedienen wij vanaf de Aarhusweg 2-1 in Groningen de industriële bedrijven die gevestigd zijn in de gehele provincie die op zoek zijn naar hoger opgeleid technisch personeel. Mijn beide collega’s werken al geruime tijd bij Xelvin en hebben dus bijzonder veel ervaring op het gebied van technische detachering.

In hetzelfde pand zitten onze collega’s van Xelvin Installatietechniek (XIT): Hielke DikDaniëlle Schipper en Frank Gelmers. Zij zijn logischerwijs gespecialiseerd in het detacheren van technische specialisten die alles weten op het gebied van installatietechniek. We werken veel met elkaar samen. Kandidaten die ik spreek kunnen we soms ook goed matchen met (één van) de klanten van mijn collega’s en andersom! Dit geldt ook voor onze collega’s uit Drachten, Inge van WeperenAtze van der Duim en Henry Lap. Ze maken graag en vaak gebruik van de beschikbare flexplekken en vinden het niet erg om af en toe te verliezen met een potje tafeltennis of eten lekker mee tijdens de lunch.

Ja je leest het goed, bij Xelvin zijn we prestatiegericht. Echter nooit ten koste van het team en de kandidaten! Als bedrijf zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk klanten kunnen helpen met het invullen van de vacatures en nog meer mensen aan een nieuwe baan kunnen helpen. Maar tussentijdse uitdagingen en wedstrijdjes gaan we onderling niet uit de weg. Zo ontstond er het idee van een belavond.

Tijdens de zomer is het voor veel bedrijven wat rustiger, zo ook bij ons. We zijn gaan nadenken over hoe we de krapte op de arbeidsmarkt te lijf kunnen gaan na de zomer. Als we de juiste mensen in ons netwerk hebben, kunnen we sneller onze klanten bedienen. Het idee was om oud medewerkers die gedetacheerd zijn via Xelvin telefonisch te peilen of deze nog tevreden zijn over de baan, of dat ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Mocht dat het geval zijn dan is het natuurlijk reden om een afspraak in te plannen, zodat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen. Maar had ik daar wel trek in eigenlijk? De hele avond bellen, dat kan toch niet leuk worden? Ik heb de afgelopen weken al veel prospects en mogelijke kandidaten gebeld en gesproken om een eigen “markt” op te zetten. Aangezien ik ben aangenomen ter versterking van het team in Groningen wordt natuurlijk wel verwacht dat ik extra omzet ga genereren. Deze verwachtingen zijn vooraf duidelijk gecommuniceerd en een eigen netwerk opbouwen is direct één van mijn hoofdtaken geweest.

Maar op de dag zelf sloeg mijn sceptische houding direct om. Vanaf 15.00 uur begon een energiegolf het kantoor te vullen en bereidde iedereen zich voor. We maakten een specifieke selectie uit de lijst van alle medewerkers die ooit via Xelvin gedetacheerd zijn geweest. Het doel was natuurlijk om er vroeg bij te zijn als iemand latent op zoek is naar een baan. Maar ook willen we contacten onderhouden met de echte toppers binnen de techniek zodat ze in de toekomst aan ons denken op het moment dat het tijd is om over te stappen naar een andere uitdaging!

Rond 16.00 uur is het dan zover en schieten we uit de startblokken. De voorbereiding loont en de eerste afspraken staan al snel in de agenda. Ik krijg veel positieve berichten van medewerkers over de tijd dat ze gedetacheerd zijn geweest via Xelvin. Dat is goed om te horen en bevestigt mijn goede eerste indruk van het bedrijf. Ik kijk om me heen en zie mijn collega’s lachend en lopend met de telefoon aan het oor om vervolgens een sprint in te zetten richting de computer om een afspraak in de agenda te zetten. Tussentijds eten we een patatje en om 20.00 uur sluiten we de avond af met een drankje en spelen we nog een potje, jaja, een potje tafeltennis. Reden voor een mooie afsluiting is er, we hebben de komende weken 22 technische werkzoekenden op gesprek die goed zouden kunnen passen bij onze opdrachtgevers! En credits naar Kim Stolker (XIT oost), zij zette de meeste afspraken op haar naam.

Wil je weten of daar interessante kandidaten voor jouw organisatie bij zitten of ben je op zoek naar een nieuwe baan in de techniek? Neem dan contact met mij op via 06-83891605.

Tot volgende week!