Terug
  • Praktijkverhalen
  • 14 augustus 2020

“Xelvin. Dé plek om na mijn vakantie weer aan de slag te gaan”

 “Met de camper trekken we langs de westkust via Normandië richting het zuiden. Ik ben in heel veel landen geweest, maar gek genoeg nog nooit in Frankrijk. Ik heb er heel veel zin in!”

Maar, zover is het nog niet. Eerst die laatste werkweek doorkomen. Hoe pakt Kim dat aan? Is het een kwestie van aftellen of juist een lekker productieve week? Je leest het allemaal in dit interview met onze Kim Stolker!

Contract getekend na een proefplaatsing

“Eind vorige week hoorde ik dat een van mijn sollicitanten gaat starten bij Strukton Worksphere in Deventer. Goed nieuws! Het leuke is dat hij op basis van een proefplaatsing is gestart toen we volop in de lockdown zaten. Gelukkig beviel het van beide kanten goed en tekent hij nu twee maanden later zijn contract. Zo’n procedure kost best wat tijd en energie en het geeft me dan ook veel voldoening dat het rond is. Daarnaast ben ik superblij voor mijn kandidaat dat hij deze leuke nieuwe baan heeft gevonden!

De bijdrage die ik met dit soort successen kan leveren aan mijn team en bedrijf, daar word ik blij van. Het matchen van de juiste kandidaat en de ideale baan, dat is toch het eindresultaat waar ik het allemaal voor doe. Ik heb echt een commerciële drive en daarnaast is het gewoon heel tof om iemand aan een nieuwe, passende baan te helpen.”

Contract tekenen – mooi leermoment

“Het opstellen en tekenen van het contract heb ik samen met mijn leidinggevende Hielke geregeld deze week. Daar kom best wat bij kijken. Op afstand had ik het in de coronatijd al wel meegemaakt, maar nu hebben we het hele proces samen doorlopen. Een mooi leermoment voor mij! We bespreken een contract altijd uitgebreid met onze kandidaat en gaan alvorens het tekenen stap voor stap bij alle punten langs.”

Belavond

“In de bouwvak sluiten veel van onze opdrachtgevers hun deuren. Voor ons is het wat dat betreft een rustige tijd. We focussen daarom vooral op sollicitanten. Deze week hebben we met het hele team een ‘belavond’ georganiseerd. Het geeft energie om heel concreet samen bezig te zijn en een zelfde doel na te streven. Het resultaat was dan ook top, we hebben veel leuke en geschikte mensen gesproken. Ondanks alles wat er speelt rond corona zijn wij nog steeds hard op zoek naar goede technici!

Ik wil een relatie opbouwen met mijn contactpersoon en daarbij is een face-to-face ontmoeting zo nu en dan wel heel erg fijn.”

Live ontmoetingen

Het ‘digitaal afspreken’ werkt gelukkig goed. De afgelopen maanden hield ik vooral online contact met klanten, maar na de bouwvak hoop ik dat we elkaar op veilige afstand ook weer live gaan ontmoeten. Dat is toch echt belangrijk. Zeker als het gaat om nieuwe bedrijven die nog geen klant zijn. Je wilt toch een keer live kennismaken, het bedrijf zien en proeven wat de cultuur is. Mijn collega’s zie ik regelmatig live. Zelf werk ik vanuit kantoor Apeldoorn, maar ik zie mijn Groningse collega’s regelmatig. Daniëlle komt ook deze week weer een dag hierheen en Hielke vaak twee dagen per week. De sfeer onderling is erg goed. Tijdens onze ‘belavond’ bijvoorbeeld maken we er echt wat van. We bestellen wat lekkers te eten en hebben tussendoor veel plezier samen.”

Barbecuepakketten

“Onze jaarlijkse bouwvak borrel/barbecue gaat in verband met covid-19 helaas niet door. Een barbecuepakket met leuke attributen en een slagerij bon verzacht die pijn enigszins. Deze week breng ik een aantal pakketten rond naar onze medewerkers. Uiteraard op veilige afstand. Het is leuk om sinterklaas te spelen en ‘mijn’ medewerkers even live te ontmoeten. Mensen reageren er superpositief op. Het feit dat je even de moeite neemt om het persoonlijk langs te brengen wordt gewaardeerd.”

Afronden

“De rest van mijn werkweek staat in het teken van het afronden van allerlei klussen. Administratieve taken, mijn mailbox bijwerken, etc. Niet al mijn collega’s gaan deze zomer op vakantie dus ik kan lopende zaken overdragen. We staan voor elkaar klaar en dat is erg prettig. In mijn vorige baan werkte iedereen meer vanaf zijn eigen eilandje. Bij Xelvin is dat anders, we zijn oprecht blij met elkaars successen. Het samenwerken als team en de positieve sfeer die dat geeft past heel goed bij mij. Een fijne plek om na mijn vakantie weer aan de slag te gaan!”