Terug
  • Blog
  • 30 augustus 2020

The Blue Monday Blogs #backtowork

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

Back to work

Vorige week weer met frisse energie aan de slag gegaan na een weekje hiken en biken door de bergen. De eerste week stond vol gepland met klantbezoeken en kennismakingsgesprekken met potentiële medewerkers.

Zo’n hectische week ga ik heerlijk op. Gelijk na de vakantie de focus weer pakken en na een kopje koffie de auto in en op pad naar de eerste afspraak in Delfzijl. Direct na het gesprek door naar een intake met een kandidaat in het restaurant van een hotel aan de andere kant van de snelweg. Terug op kantoor samen lunchen en hup weer in de auto naar Hoogezand! Er staat weer een kennismaking met een nieuwe klant op de planning! Oh en natuurlijk niet vergeten om mijn helm goed op te zetten!

Gaaf om te zien dat klanten echt de tijd nemen en het niet laten bij een korte kennismaking. Er werd ruimschoots de tijd genomen om alles te vertellen over het bedrijf en personele ontwikkelingen. Geregeld maakt een rondleiding door de fabriek er ook onderdeel van uit. Trots laten de verschillende afdelingshoofden, directeurs en HR managers zien wat het bedrijf allemaal in huis heeft en iedere keer word ik weer op een positieve manier verrast. Verbaasd sta ik vaak te kijken naar de mogelijkheden van een geavanceerde machine bestaande uit ontelbare onderdelen dat door een team van engineers van het kaliber Willie Wortel ontwikkeld is. Het blijft mij fascineren wat er binnen de techniek allemaal mogelijk is en wat de techneuten voor elkaar krijgen.

Wellicht dat de chemisch technoloog die ik vorige week heb genoemd, binnenkort ook zulke wonderen gaat verrichten bij een nieuwe klant van mij. Naar aanleiding van de blog wilde de klant namelijk het cv graag inzien en deze week staat er een sollicitatie ingepland! Ik hoop dat het hem gegund wordt en dit de vliegende start is van zijn carrière.

Deze starter is net als vele andere starters bij ons terecht gekomen vanwege de vele connecties die wij hebben binnen de industriële branche in Groningen. Ondanks de grote interesse in Xelvin ben ik nog niet in contact gekomen met de juiste Hardware Engineer en Software engineer. Ben of ken jij iemand die hier geschikt voor zou zijn, dan hoor ik graag van je!

Tot volgende week!

O ja, ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of er vragen zijn voor mij of voor Xelvin die je graag beantwoord ziet in een volgende blog van mij. Dus twijfel niet en neem contact op via 06-83891605 of mail naar m.sikkema@xelvin.nl!