Terug
  • Blog
  • 07 september 2020

The Blue Monday Blogs #thuiswerken

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

Thuiswerken

Half 7 gaat bij mij iedere dag de wekker. Zo ook op maandag, de dag dat ik thuis aan de slag ga. Kwart voor zeven stap ik daadwerkelijk uit bed en geniet van de warme douche. Het koffiezetapparaat staat al lekker te pruttelen en de geur van verse koffie vult het huis. Ja ik heb nog zo’n ouderwets filter apparaat! Na het douchen heb ik niet veel tijd meer nodig dankzij het praktische kapsel dat ik mijzelf heb aangemeten en kan dus direct beginnen aan het ontbijt.

Tijdens het ontbijt kijk ik op dit moment de Amerikaanse reality serie Alone, waarin een aantal dare devils proberen te overleven in de wildernis van Vancouver Island tussen de beren, wolven en poema’s. De serie intrigeert mij, omdat tijdens mijn reis door Canada ik samen met mijn vriendin (Afra) en een vriend in vergelijkbaar gebied hebben gekanood en gekampeerd midden in deze geweldige natuur.

Maar goed, tot zover de flashback. Na het ontbijt is het tijd om aan de slag te gaan en log ik in op mijn laptop. Door een dag in de week thuis te werken krijg ik met name de kans om administratieve taken effectief te kunnen afwerken. Zonder de afleiding van de collega’s kan ik deze taken beter uitvoeren, zodat ik de rest van de week gericht aan de slag kan voor onze klanten. Tussendoor doe ik de (af)was, pak de stofzuiger en geniet van de muziek waar ik op dat moment zin in heb. Het combineren van werk en privé op deze manier is voor mij één van de grootste voordelen. Daarnaast is er nog een voordeel voor mij persoonlijk dat wellicht niet voor iedereen zal gelden.

Na een ochtend gewerkt te hebben in een niet al te ergonomische houding (ik zit op een kruk achter een kleine tafel), ga ik op mijn buik liggen op de massagetafel die in huis staat. Mijn vriendin Afra heeft namelijk na het behalen van 2 masters gekozen voor een ander vak en is een bedrijf gestart onder de naam Embodiment House. Als ik mij dus een beetje goed gedraag heb ik het geluk om een ontspanningsmassage te krijgen van een gecertificeerde masseuse tijdens mijn pauze op de maandag! Dit geeft mij de boost om de rest van de dag weer aan de slag te gaan achter de laptop.

Ondanks deze voordelen zou ik niet iedere dag thuis willen werken. Met name de combinatie met het werken op kantoor geeft voor mij de perfecte balans tussen werk en privé. Daarnaast heb ik daardoor volledig de vrijheid om het werk en de werkweek in te delen zoals ik dat zelf wil, uiteraard in afstemming met de collega’s. De collega’s waar ik goed mee samen werk en de rest van de week weer veel lol mee heb op kantoor en we samen successen delen. 

Tot volgende week!