Terug
  • Blog
  • 21 september 2020

The Blue Monday Blogs #techniekworkshop

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

Technische bijscholing

Op het moment dat ik begon als managing consultant bij een technische detacheerder als Xelvin wist ik dat het voor mij een extra uitdaging zou worden op technisch gebied. Mijn technische ervaring stopt bij een cursus autotechniek van zes weken en het vervangen van een versnellingsbak in een veel te oude camper. Trouwens, ik was destijds het hulpje van degene die er daadwerkelijk verstand van had. Het gebrek aan technische kennis is op zichzelf geen probleem, want ik word goed ondersteund door mijn collega’s. Ik heb namelijk het geluk dat ik samen werk met twee wandelende encyclopedieën die je eerder moet afremmen dan dat je ze moet smeken om informatie te krijgen.

Gelukkig wordt er op organisatieniveau waarde gehecht aan het inhoudelijk bijscholen van de medewerkers. Daarom werd er een cursus techniek aangeboden. Ik heb mij hiervoor dan ook zonder twijfel samen met vele anderen aangemeld. Afgelopen week was het dan zover en werd ik om 9 uur in Apeldoorn verwacht voor het theoretische deel van de cursus. Eerst het gebruikelijke kopje koffie en kennismaking met de verschillende collega’s uit het hele land. (Wat ben ik weer ongelooflijk veel koffie gaan drinken sinds dat ik weer aan het werk ben!) Vervolgens nam collega Boaz Dikken, die zelf een doorgewinterde techneut is, ons mee in de wereld van pneumatiek, hydrauliek, pompen en elektrotechniek. Je kunt Boaz trouwens altijd even benaderen als je een uitdaging zoekt binnen de jacht- en scheepsbouw!

We hebben tijdens deze verhelderende cursus een inkijkje gekregen in de basisbeginselen van techniek. Ik had niet de illusie dat we zouden worden bijgeschoold tot het niveau van een gediplomeerde HBO werktuigbouwkundige of elektrotechneut. Gelukkig is dat ook niet nodig voor een managing consultant. Onze kracht ligt in het verbinden van technici. Wel kan deze kennis mij verder helpen om de juiste match te maken tussen werkzoekenden en onze opdrachtgevers.

Komende donderdag wordt ook helemaal te gek! We gaan terug naar school en krijgen praktijkles aan het ROC Friese Poort in Sneek. Ik ben benieuwd of mijn autotechniek cursus en het vervangen van de versnellingsbak 2,5 jaar geleden nog van pas gaan komen! Ik kijk ernaar uit en het kan zo maar zijn dat je meer over deze dag gaat zien via mijn LinkedIn profiel.

Tot volgende week!