Terug
  • Blog
  • 19 oktober 2020

The Blue Monday Blogs: Wat kan er nog wel?

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

Wat kan er nog wel?

Vorige week nodigde ik je uit om na te gaan denken over de kansen en mogelijkheden in deze periode. Welke nieuwe aspecten uit de huidige maatschappij gaan we meenemen naar de maatschappij van oktober volgend jaar? Ik ben benieuwd.

Afgelopen week heb ik mijzelf ook afgevraagd welke kansen en mogelijkheden er voor mij zijn in de lockdown. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan voetbal en gezelligheid met vrienden in de mooie stad Groningen. Facetten in mijn leven die ik nu moet missen. Daar wil ik trouwens helemaal niet over klagen. Ik heb geen bedrijf dat omvalt, kan mijn baan behouden, heb een sociaal netwerk om op terug te vallen en zit meestal lekker in mijn vel. Toch ga ik het sporten in groepsverband wel missen, en de gezelligheid van het café en het ontmoeten van nieuwe mensen zal ik zonder moeten. Maar wat kan er nog wel?

Je kunt ook zeggen wat kan er nu wel dat eerder niet kon of waar ik geen tijd voor nam? Als ik nu op kantoor moet zijn, pak ik heerlijk de fiets. De afstand naar kantoor is nog geen 5 kilometer maar ik pakte altijd de auto! Mijn excuus was, dat er zomaar een onverwachte afspraak bij een klant zou kunnen ontstaan en ik dus wel genoodzaakt was om de fiets thuis te laten. Ik pak nu de fiets en geniet van het rustige tempo om van A naar B te gaan en voel mij meer aanwezig en onderdeel van de stad, de natuur en de buitenlucht. Op het moment dat ik met de auto ga, kom ik met een meer gejaagd gevoel binnen op kantoor. Nu ben ik vrolijk en actief en heb ik geen koffie nodig om mij aan te zetten.

Op de fiets werd ik herinnerd aan een wens die ik al jaren heb maar nooit heb uitgevoerd. Ik wil namelijk heel graag piano kunnen spelen. Ik luister veel pianomuziek, ook nu ik deze blog schrijf. Het geeft mij de rust en focus die ik soms nodig heb. Helaas heb ik nooit muziekles gehad, waardoor ik totaal geen idee heb van het produceren van (harmonieuze) klanken met een instrument. Door gebeurtenissen in mijn leven de afgelopen jaren en keuzes die ik heb gemaakt is het er ook niet van gekomen om de stap naar de toetsen te zetten.

Tot nu! Ik wilde klein beginnen en ben op zoek gegaan naar een keyboard. Na wat onderzoek te hebben gedaan had ik de juiste gevonden. Deze heb ik nog even ter beoordeling aan een muzikale vriend voorgelegd om zijn mening te horen. Hij adviseerde mij om eerst zijn elektrische piano te lenen om te kijken of het bij mij past en ik er plezier uit haal. Hij gaat over anderhalve maand verhuizen en gaat er tot die tijd niet meer op spelen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en sinds afgelopen weekend staat het instrument in mijn kamer. In twee dagen tijd heb ik zes uur kunnen oefenen en ik vind het helemaal te gek! Met zelfstudie hoop ik een heel eind te komen.

Voor mij zijn dit twee kansen en aanpassingen in mijn leven waarvan ik er alles aan ga doen om het vast te houden. Kansen zien en die kansen benutten. In het voetbalveld ben ik er niet zo goed in maar ik ben zeer blij met de kansen die ik deze week heb gecreëerd en gescoord! Ik hoop dat ook voor jou, op welk gebied dan ook, zich kansen gaan voordoen in deze periode waar je blij van wordt.

Tot volgende week!