Terug
  • Praktijkverhalen
  • 22 oktober 2020

Stage tijdens (gedeeltelijke) lockdown

Thuiswerken tijdens je derdejaarsstage, in een studentenhuis met 8 huisgenoten. Niet een ideale situatie, maar Silke van Veen maakt er het beste van! In september startte ze bij Xelvin en al na drie weken volgde de gedeeltelijke lockdown. “Silke: ik woon in een studentenhuis met acht anderen, maar tot nu toe gaat het thuiswerken gelukkig best goed. Maar, tijdens de eerste weken op kantoor leerde ik wel veel meer en dat mis ik. Je kunt meekijken en makkelijk vragen stellen, vanuit huis is dat een stuk ingewikkelder.”

Van universiteit naar hbo

Silke van Veen groeit op in Haarlem en start na haar vwo met de studie International Business Communication in Nijmegen. “Dat was heel veel onderzoek doen en verslagen schrijven. Je geeft adviezen, maar voert ze zelf niet uit. Ik ben een praktisch type en daarom ben ik overgestapt naar HBO Bedrijfskunde. Omdat ik dyslectisch ben is het voor mij daarnaast veel prettiger om te leren door te doen dan door te lezen. Bedrijfskunde is een brede studie waar ik alle kanten mee op kan. Het bevalt me erg goed.” Inmiddels woont Silke alweer 2,5 jaar in Groningen en geniet ze erg van gezellige stad. Om mensen te leren kennen sluit ze zich aan bij studentenvereniging Albertus. Met de commissieavond, huisavond en clubavond is haar sociale agenda lekker gevuld!

Eigen lunch bleek niet nodig

Het studeren gaat Silke vrij makkelijk af en daardoor is er tijd voor het verenigingsleven en een cursus Power BI (datavisualisatie). Silke “Bij Xelvin heb ik een hele leuke stageplek gevonden. Tijdens het sollicitatiegesprek vond ik iedereen al heel vriendelijk overkomen. Danielle, Jeroen, Kim, Frank en Hielke vorm een gezellig en hecht team. In het begin denk je wel: hoe ga ik hier mijn plek vinden? Wie doet wat? Welke plek heb ik in het team? De eerste werkdag had ik mijn eigen lunch meegenomen, toen wist ik nog niet dat er gezamenlijk gegeten wordt. Maar iedereen is superaardig en ik word goed begeleid. Er worden allerlei taken bij me neergelegd en ik kan altijd ergens terecht met mijn vragen. Dat is fijn, het maakt dat ik vragen durf te stellen en snel kan leren.”

Lean Six Sigma –> ratio sollicitatiegesprekken

Het verbeteren van een proces volgens de Lean Six Sigma methode, dat is Silke’s hoofdopdracht. De ratio tussen sollicitatiegesprekken en daadwerkelijke starters blijkt daarvoor een geschikt thema. Hoeveel mensen gaan er op sollicitatiegesprek bij klanten van Xelvin en hoeveel van die mensen starten daadwerkelijk in de betreffende baan? Verschilt die ratio per klant? Zijn er bijvoorbeeld bedrijven waar veel mensen op gesprek gaan maar weinig mensen starten? Waarom is dat zo? Silke: “Het is voor ons heel interessant om hier meer data over te verzamelen en daaruit conclusies te trekken. Ik duik er helemaal in! Welke gesprekken zijn er het afgelopen jaar gevoerd, hoe verliepen ze en waarom was het resultaat wel of niet positief? Het levert interessante informatie op voor mijn collega’s en het leuke is dat het aanleiding geeft om over allerlei dingen in gesprek te gaan. Over data bijvoorbeeld, wat is er in ons systeem terug te vinden en wat niet en kunnen we daarin verbeteringen doorvoeren?”

‘Even bellen’ een stuk ingewikkelder dan gedacht

Naast haar studieopdracht draait Silke mee binnen team XIT en pakt ze reguliere werkzaamheden op. “Elke ochtend scan ik bijvoorbeeld vacaturebanken om te kijken of er interessante kandidaten te vinden zijn. In het begin duizelde het me met al die technische termen, maar gelukkig leer ik snel.” Silke maakt mailings of posts voor social media, benadert sollicitanten en neemt deel aan de kennismakingsgesprekken. “Het is een interessant vak, arbeidsbemiddeling. Je moet op een bepaalde manier met mensen in gesprek gaan. Ik dacht: ik bel wel even iemand en dan maak ik een afspraak. Maar dat bleek een stuk ingewikkelder dan ik dacht. Als ik hoor hoe mijn collega’s gesprekken voeren dan kan ik nog veel leren. In de zoektocht naar een baan heeft iedereen zijn eigen verhaal en specifieke wensen. Sommige mensen vinden het heel fijn als je ze belt, anderen juist niet. Wat doe je nu precies, wat zoek je voor baan, hoe ver wil je reizen, welk type organisatie past bij je, tijdens een eerste telefoongesprek moet je al veel te weten komen. Mijn collega’s gaan daarin nog wat stappen verder en kunnen op basis van een telefoongesprek soms al inschatten bij welke van onze klanten iemand zou kunnen passen.”

Hecht team dat het leuk heeft samen

Een hoop te leren dus! En ondanks dat ze pas in september gestart is heeft Silke ook al veel geleerd. “Over LinkedIn en vacatureplatformen, hoe je mensen benaderd en gesprekken voert maar ook hoe je bijvoorbeeld een afwijzing goed terugkoppelt” Het leuke van een meewerkstage is dat je veel meekrijgt van de interne organisatie. Silke ontdekt hoe er binnen Xelvin gecommuniceerd wordt, leert over overlegmomenten, weekbesprekingen en evaluaties, dingen die mislopen en successen die gevierd worden. “En het voordeel van ergens langere tijd stagelopen is dat je verschillende periodes meemaakt. De ene maand zijn de resultaten beter dan de andere. Het valt me op hoe hecht dit team is en hoe leuk ze het met elkaar hebben. Ik voel me op mijn plek en heb zin om de komende maanden veel te leren en mijzelf te ontwikkelen!”

Als jij ook benieuwd bent naar de ratio sollicitatiegesprekken – starters en het verloop van Silke’s stage: over een paar maanden plaatsen we een update!