Terug
  • Nieuws
  • 26 oktober 2020

The Blue Monday Blogs: De Spaanse Verrassing

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

De Spaanse verrassing

Het is inmiddels een aantal weken geleden dat ik hier kenbaar maakte dat ik een vacature heb kunnen invullen bij onze klant met een Spaanse universitaire geschoolde kandidaat. Vandaag is dan eindelijk het moment dat Daniel Fernandez Orviz kan beginnen bij Argos Engineering. Daniel gaat aan de slag als Naval Architect. Een mooie eerste stap in zijn carrière.

De afgelopen weken moest er het één en ander geregeld worden. BSN, bankrekening, zorgverzekering en niet onbelangrijk een huis om in te wonen. Daniel heeft eerder gestudeerd aan de universiteit van Delft en is daardoor nog in het bezit van een Nederlands rekeningnummer en BSN. Dit kon ik dus direct van het takenlijstje schrappen en ben direct begonnen met de zoektocht naar een huis in Groningen. Na een verrassend korte zoektocht kreeg ik een bericht dat Daniel al een bezichtiging via skype had geregeld. Twee dagen later werd duidelijk dat hij het huis had gekregen en konden we weer verder met de zorgverzekering en eventuele belastingvoordelen voor hoogopgeleide buitenlanders die in Nederland komen werken. Al met al verliep het gehele proces zeer soepel en was het boeken van een ticket ook geen probleem.

Gezond en wel stapte Daniel 12 oktober in het vliegtuig. In Groningen kon hij zijn nieuwe woning direct betrekken en moest hij 10 dagen in quarantaine. Je kunt je misschien voorstellen dat het een uitdaging is om in een vreemde omgeving gelijk in isolatie te moeten. Hij was dan ook zeer blij toen de tijd erop zat en hij afgelopen vrijdag langs kon komen op kantoor om voor het eerst kennis te maken.  

Handen werden niet geschud en met de anderhalve meter afstand hebben we de laatste puntjes nog op de i gezet. Kopieën gemaakt van zijn diploma’s, tekenen van het contract en uiteraard het overhandigen van het heerlijke flesje bier.

Vandaag begint het dus echt en zal moeten blijken of Daniel goed past bij Argos Engineering. De basis is gelegd en nu is het aan Daniel om zich te bewijzen. Via deze weg wil het team van Argos Engineering bedanken voor het gestelde vertrouwen en veel succes met het inwerktraject voor Daniel!

Tot volgende week!