Terug
  • Nieuws
  • 02 november 2020

The Blue Monday Blogs: Uitbreiding

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

Uitbreiding 

Midden in de corona crisis kiezen veel bedrijven (noodgedwongen) voor behoud en veiligheid op personeelsgebied. Xelvin besluit anders en kiest ervoor om uit te breiden. We zien kansen op de arbeidsmarkt en proberen die op deze manier te pakken. Op iedere vestiging moet een bezetting zijn van minimaal vier personen waarmee we de markt perfect kunnen bedienen. Ook, misschien wel juist, na de corona crisis!  

Zelf ben ik vlak voor de zomer aangenomen en heb ik mij gefocust op het leren kennen van de verschillende (oud) klanten van Xelvin en de prospects in de provincie Groningen. Ik heb mooie bedrijven gezien, interessante mensen ontmoet en veel koffie gedronken. Ook rolden uit deze ontmoetingen diverse opdrachten, waar ik lekker druk mee ben. Aangevuld met de goede relatie die mijn collega’s André en Jeroen hebben bij hun klanten leverde dit een uitdagende workload op voor ons drieën. We hebben daarom besloten om het team te versterken met Darwyn Ricardo in de rol van Recruitment Consultant. Darwyn is vorige week begonnen en zal zich gaan focussen op het vinden en binden van de juiste mensen voor de verschillende vacatures die wij hebben open staan. 

Dat die klus aan hem is toevertrouwd daar twijfel ik niet aan gezien zijn ervaring. Wat ik wel spannend vond, is of hij in het team zou gaan passen. De onzekerheid waar ieder bedrijf, manager of directeur mee te maken krijgt.  Wat doet het toevoegen van een individu met de groepsdynamiek? Welke energie neemt iemand met zich mee? Gaat hij wat brengen of komt hij enkel iets halen? 

Deze onzekerheden wist Darwyn natuurlijk goed weg te nemen in de verschillende gesprekken die we met hem hebben gevoerd. Ook zijn we als recruitment professionals zelfverzekerd en waren we ervan overtuigd dat we de juiste man hadden gevonden. Maar dit moet in de praktijk uiteraard wel blijken! 

Het is dan ook gaaf om in die eerste week te zien dat het een schot in de roos is geweest. Darwyn voegt zich moeiteloos in het team en levert direct een bijdrage. Misschien wat vroeg om te zeggen maar tijdens het inwerken zie je dat hij ideeën heeft, initiatief toont en zijn rol probeert te pakken. Dus fijn dat je er bent Darwyn en welkom bij Xelvin!  

Zoals gezegd zijn we dus op volle sterkte op onze vestiging in Groningen en kunnen we ieder vraagstuk aan. Zo hebben we de juiste man gevonden voor een managersfunctie bij één van onze klanten en werken we samen met een technische start-up op personeelsgebied. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het succes van anderen!  

Tot volgende week!