‘Plezier in je werk en doen waar je goed in bent’

Interview met Bas Lammerink – Lammerink Installatiegroep

Een modern familiebedrijf met aandacht voor de mens en passie voor techniek. Via Xelvin zijn er meerdere collega’s aan het werk bij totaalinstallateur Lammerink. De hoogste tijd om kennis te maken! Bas Lammerink, bedrijfsleider en projectmanager voor regio Noord vertelt: “We zijn een familiebedrijf dat bijna 60 jaar bestaat en voornamelijk actief is in utiliteitswerken. Een platte organisatie waar mensen van aanpakken weten. Hightech, maar wel op klompen. Dat is Lammerink. En we zijn ambitieus, de afgelopen jaren groeiden we uit van een regionaal bedrijf tot een landelijke speler.”

 

Echte tukker

Lammerink maakt een mooie groei door en wil dat proces graag voortzetten, vertelt Bas. In totaal werken er inmiddels meer dan 200 mensen bij het bedrijf. Vanuit Ootmarsum, Amersfoort en Leek worden door het hele land projecten uitgevoerd. Bas: “Ik kom zelf uit Ootmarssum en ben een echte tukker. Ik ben onderdeel van de derde generatie die binnen het familiebedrijf werkt. Na een aantal jaren ‘buiten de deur’ verzorg ik sinds een jaar vanuit Leek een stukje aansturing op kantoor en ben ik daarnaast verantwoordelijk voor projecten. Die uitdagende projecten in combinatie met het verder uitbouwen van ons mooie bedrijf, daar geniet ik echt van.”

 

Platte structuur, hoge kwaliteit

Van bioscopen en zorginstellingen tot zwembaden, vanuit de disciplines werktuigbouw, elektrotechniek, telematica, beveiligingstechniek en technisch beheer bedient Lammerink een diverse klantenportefeuille. Bas: “We voeren zowel nieuwbouw- als verbouwprojecten uit voor uiteenlopende sectoren. We zijn sterk in utiliteitsbouw, maar doen daarnaast ook appartementenbouw. Op dit moment werken we bijvoorbeeld aan het nieuwe onderkomen voor het RIVM in Utrecht en aan het Feringa gebouw in Groningen. Daarnaast lopen er ook nog allerlei andere mooie projecten”

Het leuke aan Lammerink is de combinatie van een platte structuur, familiaire sfeer en de focus op kennis en innovatie. Bas: “We hebben een hele leuke club mensen met veel kennis van zaken en dat is prettig werken. We zijn een familiebedrijf en dat dragen we breed uit. We moeten het met elkaar doen, iedereen mag zijn zegje doen en zijn mening hebben. Een goede samenwerking vinden we daarbij belangrijk. Tegelijkertijd staan we voor een hoge kwaliteit en zijn we gemotiveerd om ieder project tot in de puntjes af te ronden.”

 

Samen maken we een plan

Bas: “We zijn een innovatieve organisatie en gedreven in het ontwikkelen van nieuwe of maatwerk oplossingen. Duurzaamheid vormt daarbij de rode draad, we investeren in slimme energieoplossingen, verantwoord materiaalgebruik en intelligente besturingen. Daarin zijn we creatief. Als we in de montage bepaalde onderdelen nodig hebben die niet op de markt zijn, dan maken we ze in onze eigen werkplaats. We betrekken onze medewerkers bij dit soort processen, van begin tot eind. Als er een nieuw project op de planning staat gaan we bij elkaar zitten om te bespreken: hoe denken jullie hierover? Samen creëren we een plan en samen zorgen we voor de juiste oplossingen. Iedereen moet plezier kunnen hebben in zijn werk en dingen doen waar hij of zij goed in is.”Lammerink investeert daarnaast in de ontwikkeling van haar personeelsleden, je kunt doorgroeien in een richting die bij je past vertelt Bas. “Jonge mensen die van school komen willen betrokken blijven en hun eigen ideeën uitvoeren. Wij waarderen dat, want die ideeën zorgen ervoor dat wij als organisatie verder komen.”

 

Collega’s gezocht om verder te groeien

Het gaat goed met Lammerink. Ondanks corona ligt er veel werk in het verschiet en ook de vestiging in Noord zit behoorlijk in de lift. “We zitten hier nu met twintig mensen maar we willen en kunnen gaan groeien” En dat is in deze tijd niet altijd makkelijk vertelt Bas, want de zoektocht naar nieuwe collega’s is een behoorlijke uitdaging. Lammerink biedt haar eigen medewerkers volop doorgroeimogelijkheden, het gros van de collega’s op kantoor was ooit monteur. Bas: “Ook hebben we een mooie werken bij Lammerink website en werven we zelf actief mensen. Maar het blijft toch een uitdaging om zowel monteurs, als werkvoorbereiders en engineers te vinden. Gelukkig hebben we via Xelvin al regelmatig goed gekwalificeerde en ervaren mensen kunnen vinden en daar zijn we blij mee.”

 

Trots op ons bedrijf

Lammerink heeft de eerste lockdown goed doorstaan en kijkt positief naar de toekomst, hoewel de spanning nu weer wat oploopt. Bas: “Wij kijken met vertrouwen vooruit. Dit jaar heeft ons ook kans geboden, zo is er meer gekwalificeerd inleen personeel beschikbaaromdat bij bepaalde grote bedrijven projecten stil liggen.” Lammerink werkt voor een betrouwbare kring van vaste klanten, heel waardevol in deze tijd. De organisatie is daardoor wat minder afhankelijk van die grote projecten. “In het noorden van Nederland willen we vanuit al onze disciplines verder ontwikkelen en doorgroeien. We willen mooie en uitdagende werken blijven maken! Ik ben echt trots op ons bedrijf. Kennis en kunde, plezier in ons werk en uitdagingen waar je je energie in kwijt kunt. We zeggen waar het op staat en we doen waar we goed in zijn. Een fijne plek om te werken!”

Ben jij inmiddels net zo enthousiast over Lammerink als Bas? Dat komt goed uit want we hebben verschillende vacatures open staan. Bel ons en we vertellen je er alles over!

Deel dit artikel