Verder bouwen als Project Engineer.

Liever geen projecten meer van 4 of 5 miljoen euro, maar wél ruimte voor creativiteit, afwisseling en verbetering. Collega Peter Dekker is als Project Engineer acht jaar en vier werkgevers aan Xelvin verbonden geweest. Het was een hele reis samen, maar nu gaan onze wegen zich toch echt scheiden. Vanaf 1 november 2020 is Peter namelijk in vaste dienst bij Lemo Connectors Benelux. Wil je weten hoe dat is gegaan? Lees dan verder!

Hoe Peter voor het eerst in contact kwam met Xelvin, weet hij niet precies meer. In totaal heeft hij via Xelvin bij vier werkgevers gewerkt in acht jaar tijd. “Ik zat als calculator bij Tata Steel in de tijd dat alle inleners eruit moesten. Hiddo heeft mij verschillende vacatures voorgelegd en ik ben bij een aantal bedrijven op gesprek geweest. Uiteindelijk kon ik kiezen tussen twee en ik koos voor Lemo. Waarom? Het advies van Hiddo was bepalend, net als het toekomstperspectief en de functie-inhoud.”

Assemblage op maat

Als Project Engineer maakt Peter calculaties voor klanten die een op maat gemaakte kabelassemblage of connector nodig hebben. “Als er bijvoorbeeld een pomp uit Amerika wordt gehaald en daar zit een connector aan die op een systeem aangesloten moet worden waar onze connector op past, dan maken we een verlengsnoer met aan beide kanten een andere stekker. Om het voor nu even te simplificeren.”

Op een laag pitje

Zijn werkzaamheden blijven niet beperkt tot klantspecifieke assemblage-oplossingen. “Ook pak ik zo nu en dan projecten op, hoewel dat door de coronacrisis op dit moment allemaal anders loopt. Een van onze klanten in de scheepvaart wilde bijvoorbeeld de kabelassemblages testen voor gebruik onder water. Ik heb een project opgezet om dat te doen. De planning is gemaakt, de offertes zijn opgevraagd. Nu staat het project door omstandigheden even op een laag pitje.”

Oudere generatie ingenieur

Peter stelt dat hij van de oude generatie werktuigbouwers is met een HTS-diploma Werktuigbouwkunde op zak. “Inclusief ingenieurstitel. Na mijn studie heb ik vooral engineersfuncties gedaan: teken- en ontwerpfuncties. In de laatste jaren was ik Projectleider. Bij Lemo doe ik een combinatie van beide. Ik wil uitdaging houden in mijn werk, maar hoef geen projecten van 4 of 5 miljoen euro meer. Ik vind het belangrijk dat ik een creatieve functie heb met afwisselende werkzaamheden en dat heb ik nu. Daar heeft Xelvin oog voor gehad.”

Helemaal op zijn plek

Peter was vaak te vinden bij de seminars en lezingen die bij Xelvin werden gegeven. Ook waardeert hij de ondersteuning van zijn verschillende Managing Consultants. “Of ik nu met Hiddo, Frank, Michael of Kevin te maken heb; Xelvin kijkt goed of ik ergens op mijn plek zit. Ze gaan na wie ze voor ze hebben en met welke organisatie dat een match is. Als er iets speelt, dan staan ze altijd klaar. Eén keer verliep een plaatsing niet zoals gehoopt en toen hadden Frank en ik allebei zoiets van: daar moet ik zo snel mogelijk weg. Dat is meteen geregeld.”

Verder bouwen in vaste dienst

Inmiddels werkt Peter een jaar voor Lemo en is hij daar vanaf 1 november in vaste dienst. “Daar blijkt wel een zekere vorm van waardering uit. Het is wel een gek jaar geweest, niet alleen door corona. Ik was net twee maanden aan het werk toen mijn directe collega overleed. Het is dus niet echt gelukt om al iets op te bouwen. Ik heb moeten roeien met de riemen die we hadden. Er is nu wel een nieuwe collega gestart, dus we kunnen dingen gaan verbeteren.” Ondanks deze start, heeft Peter het harstikke naar zijn zin. “Met een klein team krijgen we veel voor elkaar en ik heb afwisseling in mijn werk. Dat vind ik leuk. Ik heb zin in de toekomst!”

Deel dit artikel