Terug
  • Blog
  • 23 november 2020

The Blue Monday Blogs: Persoonlijk Leiderschap

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

Persoonlijk leiderschap

Vorige week stond voor mij in het teken van persoonlijk leiderschap. Dinsdagavond nam ik deel aan het door collega’s georganiseerde webinar: Topvorm – Mentaal fit in corona tijd. Hoe zorg je ervoor dat je zelf de touwtjes in handen houdt? Deze vraag staat bij mij gedurende een jaar regelmatig centraal. Het webinar gaf mij de juiste energie voor de training die ik de twee dagen erop zou volgen.

Woensdag en donderdag was ik met een zestal collega’s uit het hele land aanwezig in een hotel vlakbij Apeldoorn in een prachtige bosrijke omgeving. Het thema laat zich raden, persoonlijk leiderschap. Misschien een breed en vaag begrip voor sommigen. Voor mij is persoonlijk leiderschap de verantwoordelijkheid nemen voor de regie van mijn leven. Het leven mij niet laten overkomen maar keuzes maken op basis van mijn behoeften en wensen. Niet ten koste van alles en iedereen en in het bewustzijn dat de keuzes gevolgen hebben op de omgeving.

Vanuit een leerdoel ben ik twee dagen lang wezen sparren en nadenken over mijn leven en hoe ik mijn baan bij Xelvin kan inzetten om mijn persoonlijke doelen te behalen. Doordat er een veilig klimaat werd gecreëerd door Danielle Onderstijn voelde iedereen zich comfortabel om open en eerlijk deel te nemen en zichzelf te laten zien. Tijd nemen, eerlijk zijn naar je omgeving en zeker naar jezelf geeft mooie inzichten. Als collega’s gaven we elkaar feedback waar nodig en navigeerden we als team naar de verschillende stippen op de horizon.

Bewapend met de juiste tools werd ons geleerd om met een andere bril te kijken naar ons leven en ons eigen gedrag. Ik zal niet de training weggeven in deze blog dus neem vooral contact op met Danielle als je er meer over wilt weten.

Het directe gevolg van deze training is dat ik het niet wil houden op een eenmalig “uitstapje” van de realiteit. Het risico is groot om na deze dagen direct weer in de rush van de dagelijkse werkzaamheden te vliegen en het grotere plaatje te verliezen. Ik wil ruimte inbouwen in de week om alles te laten voor wat het is en tijd te nemen voor persoonlijke ontwikkeling. Zo kan ik met een kritische blik kijken naar hoe ik mijn werk uitvoer, ik in relatie met mijn collega’s aan het handelen ben en of ik mijn privédoelen nog wel in het vizier heb. Hoe ik dit terug kan laten komen in de week ben ik nog zoekende naar maar daar kom ik in overleg met collega’s vast wel uit! Zodat we meer uit elkaar kunnen halen en verder bouwen aan ons gezamenlijke doel.

Tot volgende week!