Terug
  • Blog
  • 30 november 2020

Blue Monday Blogs: De eerste indruk

De maandag. Voor sommigen een dag om bij te komen van het weekend. Een dag om weer in het ritme te komen van de werkweek die komen gaat. De één heeft er maar vijf minuten last van en grijpt de volle agenda direct aan om het vertier, de alcohol of de rust van het weekend weer achter zich te laten. Ook heb je de mensen die zich voelen alsof ze zich tijdens een militaire oefening naar het einde van de dag moeten tijgeren, op de buik door de modder terwijl er met scherp geschoten wordt en de kogels om de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik er niet lang last van en staat deze maandag weer in het teken van een Blue Monday Blog! In deze wekelijkse bijdrage geef ik je een persoonlijk inkijkje in mijn leven en krijg je een beter beeld van het werk als Managing Consultant bij Xelvin.

Zit maandag niet bij de pakken neer. Hoofd omhoog en start met lezen!

De eerste indruk

Vorige week had ik het al even over de training Persoonlijk Leiderschap die ik samen met collega’s heb gevolgd. Zelf de touwtjes in handen hebben. Iets wat goed bij mij past. Echter heb ik niet alles in de hand. Zo kan ik maar deels mijn eerste indruk beïnvloeden. Hoe mensen over mij denken heeft te maken met het beeld dat iemand zelf heeft van de wereld. Vooroordelen en dat wat ik laat zien in de eerste momenten van kennismaking. In mijn geval heeft het schrijven van een blog ook een behoorlijke invloed op de indruk die collega’s van mij hebben.

Dit laatste blijkt uit de “speeddates” die we hebben gehad tijdens de training. Aan het einde van dag twee van de training kregen we de opdracht om elkaar te vertellen wat de eerste indruk was en hoe we elkaar nu hadden leren kennen in twee dagen. Het blijkt dat het schrijven van deze blog voor velen een stempel had gedrukt op de indruk van mij als persoon. “Ambitieus, zakelijk, streber, vreemde vogel, gelikte vent, nep!” maar ook, “Enthousiast, gefocust, lef, plezier”. Wat mij opviel is dat de eerste indruk overheersend negatief was en dit was omgekeerd ook het geval. Ik had met name sceptische, negatieve eerste indrukken van collega’s die soms na een aantal seconden en soms na een paar uur van tafel werden geveegd.

Het laat opnieuw zien dat de meest mensen deugen, zoals Rutger Bregmans ook ons probeert te vertellen in zijn boek. Het open staan voor anderen en dat wat anders is dan ik gewend ben, empathisch proberen te luisteren, niet mijn labels hangen om de nek van iemand die daar helemaal niet om vraagt. Daar ligt mijn uitdaging en dat is denk ik ook de uitdaging van velen om mij heen. In plaats van oordelen proberen te ervaren en te vragen, dat is mijn doel. Ook in acht nemend dat oordelen een manier is om onszelf te beschermen en dat er soms geen toegang is tot meer openheid. Voordat er openheid kan zijn, moet er eerst genoeg veiligheid zijn. Dus ook niet te hard oordelen over oordelende mensen. 😉

Mijn collega Angela heeft vele collega’s bij Xelvin geïnterviewd om een beeld te krijgen van de mens achter de consultant. Ik heb ook een uur met haar gepraat en zou graag iets meer van mezelf willen laten zien via het artikel dat ze heeft geschreven.

Zo leer je mij deels kennen via de blik van een ander, om elkaar echt te leren kennen drink ik graag een bakje koffie met je! Binnen ons werkzame leven hebben we allemaal een rol die soms wel en soms niet bij ons past. We doen ons best om er het beste van te maken en hebben de zakelijke doelen voor ogen. Zelf ben ik meer benieuwd naar de persoon die de rol bekleedt  en waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen. Laten we elkaar weer wat meer opzoeken, al dan niet online, om kennis te maken of de verdieping in te gaan.

Tot volgende week!