Terug
  • Praktijkverhalen
  • 01 december 2020

Nooit te oud voor een nieuwe uitdaging (in vaste dienst)

“Ik heb met Frank afgesproken: uit het oog is niet uit het hart.

  • Naam: Carl Blokmaker
  • Leeftijd: 62 jaar
  • Thuis: getrouwd met Anja en vier kinderen: Dennis (30), Chantal (25), Deborah (19) & Jordy (19)
  • Vrije tijd: klussen in en om huis, terrasjes pakken
  • Werk: Shift Lead Engineer bij Engie via Xelvin West

“Als ik terugkijk op mijn loopbaan, dan ben ik eigenlijk overal trots op. Wat ik doe, daar ga ik voor. En Xelvin heeft altijd achter mij gestaan. Vanaf 1 december ben ik in vaste dienst als Shift Lead Engineer bij Engie en dat roept eigenlijk wel gemengde gevoelens op.” Collega Carl Blokmaker vertelt meer over zijn weg naar vaste dienst én laat zien dat leren van alle leeftijden is. Lees verder!

Carl zijn carrière startte bij de Marine, waar hij als achttienjarige Machinist in dienst ging. “In 35 jaar tijd heb ik mezelf via tussenstappen en met de nodige opleidingen opgewerkt tot adjudant. Op mijn 52ste, de pensioengerechtigde leeftijd, nam ik afscheid van de Marine en zat ik langs de kant van de weg. Zo voelde ik me in ieder geval: ik had allemaal kennis opgedaan, mijn rugzak gevuld en stond nu als een vuilniszak langs de kant. Ik wist niet wat ik moest doen en had nog jonge kinderen. Ik ging links en rechts een beetje zoeken, maar kon het niet vinden. Mijn kameraad zei: “Je doet het verkeerd, joh. Je moet niet zoeken maar gevonden worden”. Ik dacht alleen maar: wie zit er nou te wachten op iemand van mijn leeftijd?.” De kameraad van Carl overtuigde hem toch, dus hij maakte zijn cv. Desondanks had hij na veertien dagen nog één zetje nodig om zijn cv werkelijk te publiceren. “Op aanmoediging van mijn kameraad heb ik ’s avonds mijn cv online gezet en ’s ochtends werd ik meteen gebeld door Xelvin. Tot op de dag van vandaag ben ik werkzaam voor ze geweest.”

Praten kan altijd

Via Xelvin ging Carl in eerste instantie aan de slag bij Engie Oil & Gas. Dat is inmiddels 8,5 jaar geleden. “Ik was werkzaam als Maintenance Engineer Rotating en werkte vanuit kantoor. Als echte regelneef zorgde ik dat alles gefaciliteerd werd: zoals onderhoud, planningen, afspraken, offertes, materialen en mensen offshore krijgen.” Na zo’n vijf jaar stootte Engie de Oil & Gas-tak in Europa af. Xelvin stond klaar om Carl in nieuwe functies te plaatsen; hij werkte als Installatiebeheerder bij OBA en daarna als Werkvoorbereider bij Stork. “En toen werd ik via een kennis weer benaderd door Engie. Er werden in Nederland datacenters uit de grond gestampt, waar Beheerders voor nodig waren. Of ik geïnteresseerd was. Nou, praten kan altijd. Nog voordat ik bij mijn auto was na het tweede gesprek, werd ik gebeld dat ze mij wilden hebben. Dit heb ik bij Frank neergelegd en Xelvin heeft het verder opgepakt.”

Learning on the job

Over zijn nieuwe baan, waar Carl sinds 1 oktober 2019 zit, mag hij niet heel veel vertellen. “Dat heeft met veiligheid te maken. Wat ik wel kan delen, is dat ik met allemaal nieuwe technieken werk en in ploegendiensten volgens een biorooster. Het is voor mij heel aantrekkelijk om weer in een ploeg met jonge mensen te werken. Die zijn dynamisch, bezig met nieuwe ontwikkelingen en nemen mij een beetje op sleeptouw. Het is echt learning on the job.” Carl geniet ervan om allemaal nieuwe dingen te leren en heeft duidelijk voor ogen welke kant hij op wil. “Ik ben nog gezond en kan en wil alles nog, maar ik hoef niet meer boven de wolken uit te steken. Mijn ambities zijn haalbaar en vereisen niet dat ik loodzware trainingen moet volgen. Ik ben ambitieus in datgene wat ik nu doe en altijd op weg naar dat verbetermoment. De jonge jongens waarmee ik werk, motiveer ik om zichzelf te verbeteren en opleidingen en cursussen te volgen, zodat zij naar een hoger plan worden getild. Daar voel ik me betrokken bij. Ik ben ook dankzij mijn leeftijd en ervaring een soort rots in de branding voor die gasten.”

Geen omkijken naar

Carl heeft door de jaren heen kunnen bouwen op Xelvin wanneer dit nodig was. “Xelvin detacheert mensen bij bedrijven met inhoud en dat is een van hun sterkste kanten. Ze zijn specialist in wat ze doen en de mannen van kantoor zijn altijd openhartig en eerlijk. In die vijf jaar dat ik bij Engie Oil & Gas zat, verliep alles vlekkeloos en moest ik weg vanwege de reorganisatie. De wijze waarop Xelvin alles opgepakt en begeleid heeft, is noemenswaardig. Ook als het minder ging, waren ze er. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er iemand achter mij stond. Ze gaan ermee aan de slag, coachen en sturen. Toch heb ik mezelf nooit een Xelvin-medewerker gevonden, maar juist onderdeel van het bedrijf waarvoor ik werkte. Dat was ook voor Xelvin positief; er waren nooit problemen. Ik zei weleens oneerbieding: “Het enige dat Xelvin voor me doet, is mijn salaris betalen en verder heb ik er geen omkijken naar.” Maar als ik ze nodig had, waren ze er altijd.”

Uit het oog is niet uit het hart

Vanaf 1 december verlaat Carl Xelvin en gaat hij in vaste dienst bij Engie verder. “Ik ga met gemengde gevoelens weg. Mijn ervaringen met Xelvin zijn alleen maar positief geweest. Het contact werd goed onderhouden, ook dankzij de samenkomsten en seminars. Daar ging ik altijd wel heen, zeker in het begin. In totaal heb ik denk ik 90% gevolgd. Zelfs toen het herhaald werd, was ik erbij. Gewoon om te kijken hoe het ging.” Hoewel Carl graag aangehaakt blijft bij Xelvin, heeft hij niet de indruk dat zijn vaste dienstverband het einde is van een hoofdstuk. “Het is niet zo dat op 1 december het dossier gesloten wordt en ‘dit was het dan’. Dat zie ik ook bij mijn zoon en schoonzoon die via Xelvin in vast dienstverband zijn gekomen. Zij hebben nog steeds contact met de mannen. Ze blijven in de elektronische kaartenbak zitten. Dat heb ik ook met Frank afgesproken: uit het oog is niet uit het hart. Dat tekent een bureau als Xelvin, ze hebben echt waardering voor hun mensen.”