Terug
  • Praktijkverhalen
  • 10 december 2020

Drie keer een succesvolle detachering in twaalf jaar tijd

Een langdurige relatie met een klant of kandidaat. Dat is een groot goed in de wereld van de arbeidsbemiddeling. Een schoolvoorbeeld van zo’n positieve samenwerking is het contact tussen onze collega Frank Kuipers en Roy Welhuis. Roy gaat in januari van start met een nieuwe uitdaging als Senior Adviseur bij Aveco de Bondt. Dat is de derde keer in twaalf jaar tijd dat hij door de begeleiding van Frank start bij een nieuwe werkgever: ‘We hebben in de tussentijd altijd contact met elkaar gehouden. We weten inmiddels wat we aan elkaar hebben.’

In het voorjaar van 2008 kruiste de mannen voor het eerst elkaars wegen. Frank kijkt daar met een goed gevoel op terug: ‘Roy is een gepassioneerde milieukundige. Dat had ik al snel door. Hij had op dat moment zeven jaar ervaring en was toe aan de volgende stap in zijn carrière. De klik was er meteen. We begrepen elkaar. Uit het gesprek volgde een nieuwe baan voor Roy. De eerste keer dat ik hem mocht plaatsen bij een bedrijf. Achteraf gezien het begin van een mooie samenwerking.’

‘Je denkt ik heb mijn papiertje en ik weet alles, maar dan begint het pas’

Roy heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld in milieukunde. Met name op het gebied van bodem en sanering. Zijn opleiding milieukunde was een goede basis voor zijn loopbaan, maar volgens Roy moet je het behalen van zo’n opleiding vergelijken met het behalen van je rijbewijs: ‘Je denkt ik heb mijn papiertje en ik weet alles, maar dan begint het pas. Zo kijk ik ook naar mijn loopbaan. Door de jaren heen heb ik de nodige kennis en ervaring opgedaan. Die positieve rugzak wil ik nu graag delen met collega’s en junior adviseurs die nog niet over die ervaring beschikken.’

‘Je kent elkaar inmiddels al wat langer en dan weet ik dat ik bij Frank aan het juiste adres ben’

Met de wens om meer bezig te zijn met kennisoverdracht en het begeleiden van collega’s kwam Roy in de lucht bij Frank: ‘Je kent elkaar inmiddels al wat langer en dan weet je dat je bij Frank aan het juiste adres bent. Ik heb gemerkt dat hij echt naar mij luistert. Wat wil ik? En waar ben ik precies naar op zoek? Daarnaast kan ik ook duidelijk bij hem aangeven wat ik niet wil. Als ik dat vergelijk met andere bureaus dan is Frank daar echt onderscheidend in. Iedereen begint het eerste gesprek wel met de vraag wat de kandidaat wil, maar vaak is de plaatsing toch belangrijker in plaats van de wens van de persoon in kwestie. Daarom was Frank de uitgelezen persoon om weer contact mee op te nemen.’

‘Door mijn ervaring wil ik van toegevoegde waarde zijn voor klanten en collega’s’

In januari start Roy als Senior Adviseur bij het ingenieursbedrijf Aveco de Bondt in Holten. Hij kijkt uit naar de start van zijn nieuwe baan: ‘Ik ben blij dat het nu helemaal rond is. Ik ga vanuit een goede relatie weg bij mijn huidige werkgever. Dat vind ik ook erg belangrijk. Op die manier kun je dat hoofdstuk goed afsluiten en uitkijken naar de nieuwe stap.’ Roy zijn nieuwe rol bij Aveco de Bondt zorgt voor een stuk verdieping in zijn werkzaamheden: ‘Door mijn ervaring wil ik van toegevoegde waarde zijn voor klanten en collega’s. Door samen goed te sparren over een bepaald plan of advies voor een klant kun je als bedrijf meer kwaliteit leveren. Daar sta ik voor. Op die manier komen klanten ook bij je terug.’

Terugkomen bij goede relaties. Daar is Roy inmiddels ervaringsdeskundige in: ‘Ja, zo kun je het wel stellen. En het is meteen een mooi bewijs dat het ook zo werkt. Ik hoop dat ik de komende jaren met veel plezier bij Aveco de Bondt mag werken, maar het contact met Frank behoud ik natuurlijk. Dat hoeft niet over een nieuwe uitdaging te gaan. Ik heb nu namelijk een mooie werkplek gevonden voor deze fase van mijn loopbaan, maar soms is even sparren of praten over de branche ook gewoon fijn.’