Terug
  • Praktijkverhalen
  • 29 december 2020

Wat wil je later worden? Managing Consultant

Je bent geen superheld, maar het komt wel in de buurt

Wat wil je later worden? Wat was vroeger jouw antwoord op die vraag? Politieagent? Superheld? Of misschien wel kapper? Kleine gok dat je antwoord niet was: ‘Managing Consultant’. Op zo’n leeftijd heb je überhaupt geen idee wat dat betekent en heb je andere verwachtingen van de toekomst. Maar misschien is het nu wel interessant? Oké, je bent geen superheld, maar het komt wel in de buurt. Je helpt mensen namelijk een stap verder in hun leven en volgens onze collega Bas Loozen jezelf ook: ‘Als je graag met mensen werkt en jezelf wilt ontwikkelen, dan is de rol van Managing Consultant de functie waar je naar op zoek bent.’

Vanuit de opleiding Personeel & Organisatie is de 26-jarige Bas de wereld van de arbeidsbemiddeling ingerold: ‘Fan van leren ben ik nooit geweest. Ik leer het best door gewoon te doen. Ik word vaak betiteld als een sociaal persoon die goed met mensen om kan gaan. Ik vind het leuk om mensen te boeien, te binden en mensen beter te maken in hun vak. Daardoor kwam ik er al snel achter dat de arbeidsbemiddeling een goede sector voor mij is.’ Na ruim vier jaar werkervaring klopte Xelvin op de deur bij Bas. Hij werkt inmiddels bijna één jaar op onze vestiging in Maastricht. 

Baas van eigen winkel
Op deze vestiging heeft hij het goed naar zijn zin. Met name de informele sfeer, de vrijheid en de ruimte voor ondernemerschap bevallen hem erg goed: ‘Je hebt bij Xelvin het gevoel dat je baas bent van je eigen winkel. Natuurlijk krijg je kaders mee, maar daarin heb je wel veel bewegingsruimte. Dat vind ik een fijne manier van werken. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en tegelijkertijd willen collega’s je helpen en is er ruimte om te leren.’

Samen bouwen aan duurzame relaties
In zijn rol als Managing Consultant heeft Bas veel contact met klanten en kandidaten. Hij krijgt energie van het werken met mensen: ‘Ik vind het fijn dat ik mensen iets te bieden heb. Je kunt door middel van een fijne werkplek en -omgeving een stukje zekerheid geven. Als mensen dan ook nog eens plezier in hun werk hebben, dan ben ik een blij mens.’ Het zit volgens Bas niet alleen in een match: ‘Het is fijn als een klant en kandidaat bij elkaar passen, maar ik vind het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van beide partijen. Hoe kan ik meebouwen met een klant? En op welk gebied kan de kandidaat zich persoonlijk ontwikkelen? Op die manier bouw je samen aan duurzame relaties. Dat is meer dan alleen maar een match.’

Eerste jaar bij Xelvin
Als we het zo lezen dan loopt het op rolletjes bij Bas. Hoe ging dat het afgelopen jaar? Is het altijd goed gegaan in zijn eerste jaar bij Xelvin? ‘Als ik terug kijk naar het afgelopen jaar dan zie ik dat ik stappen heb gemaakt. Xelvin heeft een omgeving waar ik mezelf kan ontwikkelen en aan de andere kant pak ik die kans ook met beide handen aan. Ik denk dat het een wisselwerking is. Je krijgt de mogelijkheid om te leren, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen.’

Stef Hambeukers is Operationeel Manager in Maastricht. Hij sluit zich aan bij Bas zijn woorden: ‘Bas heeft vlot zijn draai gevonden binnen onze club. Ik denk dat dit komt door zijn proactieve instelling en intrinsieke drive tot succes. Zijn behaalde resultaten komen voort uit zijn pragmatische, geordende en betrouwbare aanpak. Hij weet ieders belang feilloos te managen. Een goede combinatie van ratio en gevoel. Als liefhebber van ons vak kan ik uit eigen ervaring zeggen dat dit een belangrijke eigenschap is. Verder zie ik dat Bas vanaf het begin zeer geïnteresseerd is in de cultuur en de normen en waarden bij Xelvin. Dat heeft hij zich snel eigen gemaakt.’

Persoonlijke ontwikkeling
Bij Stef staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel: ‘Ik wil als manager graag een platform zijn voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van degene waar ik verantwoordelijk voor ben.’ Als Stef naar Bas kijkt dan is hij trots op het afgelopen jaar: ‘Bas heeft zich ontwikkeld richting de organisatienorm van Xelvin. Door het erkennen van zijn ontwikkelpunten geeft hij snel een vervolg aan ontvangen feedback. Dit zorgt ervoor dat hij dagelijks een stap beter kan worden.’ Over de toekomst is Stef positief: ‘Ik zie iemand die veel te bieden heeft voor onze organisatie. Welke weg dat is, dat gaan we zien. Het inkleuren van die weg is aan Bas en zijn eigenaarschap over zijn persoonlijke ontwikkeling.’

Ook Bas kijkt uit naar de toekomst bij Xelvin: ‘Ik ben goed gestart, maar ik kan ook zeker nog een hoop leren in mijn huidige functie. Ik wil deze lijn graag volgend jaar doorzetten. Op die manier draag ik niet alleen een steentje bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook de ontwikkeling van mijn klanten en kandidaten.’

‘Je bent niet alleen een belangrijke schakel voor je klanten en kandidaten, maar je bent door de omgeving van Xelvin ook de schakel naar je eigen ontwikkeling’

Ben je enthousiast naar aanleiding van het verhaal van Bas? En ben je benieuwd of de rol van Managing Consultant bij jou past? Check dan Werken bij Xelvin – Xelvin voor openstaande vacatures en lees de volledige beschrijving van de functie. Namens Bas in ieder geval een warme aanbeveling: ‘Werk je graag met mensen, heb je een commerciële drive en wil je als kers op de taart ook nog eens in een gezellig team samenwerken? Dan zou ik zeker het gesprek aan gaan. Je bent niet alleen een belangrijke schakel voor je klanten en kandidaten, maar je bent door de omgeving van Xelvin ook de schakel naar je eigen ontwikkeling. Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort als nieuwe collega’s. Wie weet tot snel!’