Terug
  • Praktijkverhalen
  • 04 maart 2021

De figuurlijke uitgang verandert in een nieuwe uitdaging voor Marten Busstra

Hoe ver je komt, vul je zelf in. De lijnen zijn uitgezet, maar hoeveel ruimte pak je om jezelf te ontwikkelen? Het is kenmerkend voor Xelvin op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Een mooi praktijkvoorbeeld vinden we bij onze collega Marten Busstra. Hij ontwikkelde zich in de afgelopen drie jaar van Managing Consultant naar Commercieel Manager: ‘Door mijn ambities uit te spreken en samen in gesprek te gaan met collega’s heb ik de mogelijkheid gekregen om de rol van Commercieel Manager te vervullen. Wat mij betreft typerend voor Xelvin. Wil je iets? En ligt het in lijn met de organisatiedoelen? Laat van je horen, kom in actie, dan is support vanuit Xelvin een garantie.’

Ik hoefde zelf niet meer te scoren, want het geven van een assist gaf mij veel meer werkplezier’

In december 2017 startte Marten als Managing Consultant op onze vestiging in Hoogeveen. Na een jaar werkzaam te zijn bij Xelvin verdwijnt langzaam het geluksgevoel bij het maken van een starter: ‘Ik deed dit werk al zoveel jaren dat ik er geen voldoening meer van kreeg. Wat ik toen merkte is dat ik wel energie kreeg van het begeleiden en ondersteunen van collega’s. Ik hoefde zelf niet meer te scoren, want het geven van een assist gaf mij veel meer werkplezier. Ik denk daar moet ik wat mee.’

Marten voelt aan alles dat hij toe is aan iet nieuws, maar hij wil Xelvin niet verlaten: ‘Ik had het super goed naar mijn zin. Het is een ondernemende en betrokken organisatie en dat past bij mij als persoon.’ Op dat moment lijkt er, gezien de functies binnen de organisatie, geen ruimte voor een vervolgstap voor Marten: ‘Ik dacht als ik mijn ideale functieprofiel op papier zet, dan zet ik mezelf tegelijkertijd buiten spel. Die functie was er namelijk simpelweg gewoon niet en Xelvin is ook geen organisatie waar ruimte is voor ‘exotische functieprofielen’.

De figuurlijke uitgang lijkt in het zicht te komen voor Marten, maar dat weerhoud hem niet om door te gaan met de weg die hij is ingeslagen: ‘Ik ben veel met collega’s in gesprek gegaan. Ik heb mijn ambities uitgesproken. Op die manier ben ik bij mezelf gebleven. Dat is voor mij erg belangrijk.’ Het toeval doet zich voor dat er op dat moment binnen Xelvin behoefte is aan een nieuwe rol. De functie van Commercieel Manager wordt in het leven geroepen. Een rol die op het lijf geschreven is voor Marten: ‘Dat was natuurlijk fantastisch voor mij. Qua timing kon het niet beter. Daarnaast voelt het goed omdat de rol niet voor mij bedacht is. De organisatie had deze rol nodig en tegelijkertijd loopt het in lijn met mijn persoonlijke ontwikkeling. Wat dat betreft blijven we allebei bij onze identiteit. Xelvin als werkgever en ik als persoon.’

Het is voor mij nu de kunst om mijn doelgerichtheid, ondernemerschap en vleugje lef op een goede manier over te brengen op mijn collega’s.”


Commercieel Manager bij Xelvin
Marten is inmiddels twee jaar actief als Commercieel Manager. De functie geeft hem de ruimte om actief bezig te zijn met lange termijn plannen waar de regio Noord en Oost haar vruchten van moet gaan plukken: ‘Als Managing Consultant had ik altijd al veel ideeën voor interessante samenwerkingen of projecten die bijdrage aan meer business. Het is fijn dat ik nu de kans om deze initiatieven te realiseren.’ Marten krijgt weer veel energie van zijn werk en daarnaast blijft hij zich ontwikkelen: ‘De sales gaat mij altijd goed af. Het is voor mij nu de kunst om mijn doelgerichtheid, ondernemerschap en vleugje lef op een goede manier over te brengen op mijn collega’s. Soms ben ik te enthousiast en wil ik te graag bepaalde zaken te snel realiseren terwijl ik ook hier het lange termijn doel voor ogen moet houden. Op die manier ben je tussentijds een stuk effectiever. Voor mij een mooi leerdoel.’

Young Talent Program
Wat betreft de huidige werkzaamheden is Marten erg enthousiast over het Young Talent Program. Een samenwerking tussen Xelvin, het technische onderwijs (NHL Stenden, Alfa College en het Drenthe College) en het bedrijfsleven om technische talenten voor de regio te behouden.

Hiermee ontwikkelen we gezamenlijk de techneut van de toekomst

‘Met dit programma binden we talentvolle techneuten aan Xelvin. Hierbij kijken we niet alleen naar een technische HBO of WO diploma, maar juist ook naar de waarden en normen die voor ons belangrijk zijn. Als dat allemaal klopt bieden we een arbeidscontract aan en gaan we samen zoek naar een mooie uitdaging. We bieden daarnaast deze kandidaat gedurende zijn Xelvin dienstverband een mooi programma waarmee hij zich zowel persoonlijk als ook professioneel kan ontwikkelen. Denk hierbij aan masterclasses, workshops, bedrijfsbezoeken en diverse trainingen. Ook koppelen we een ervaren coach aan onze techneut zodat hij zich razendsnel ontwikkeld. Hiermee ontwikkelen we gezamenlijk de techneut van de toekomst!’

Het enthousiasme straalt van het gezicht af van Marten tijdens het vertellen over het Young Talent Program, één van zijn projecten als Commercieel Manager bij Xelvin. Hij heeft het zichtbaar goed naar zijn zin: ‘Ja, absoluut. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen bij Xelvin. Tegelijkertijd heb ik die kans ook echt zelf gepakt. Het is hopelijk een inspiratie voor anderen. Als je iets wilt, dan moet je daar zelf wat voor doen. Nu heb ik geluk dat ik in een organisatie werk waar ondernemerschap en nieuwe ideeën en initiatieven gestimuleerd worden. Het is kenmerkend voor de organisatie. Hoe ver je komt, vul je zelf in, Xelvin!