Checklist LinkedIn profiel. Alles wat je moet weten!

Ben jij via onze LinkedIn post bij dit artikel terecht gekomen? Dan kun je alvast 1 hokje afvinken: je hebt een LinkedIn profiel. Maar dan… Staat je werkervaring erop? Opleidingen? Een goede foto? Een persoonlijke samenvatting? Hierbij vanuit Xelvin Installatietechniek een mooie opdracht voor deze zomer: maak je LinkedIn profiel compleet en up-to-date! Met deze checklist kom je een heel eind:

1. Maak een profiel aan op LinkedIn

Met vijf miljoen Nederlandse gebruikers is LinkedIn verreweg het grootste platform voor professionele relaties. Netwerken, je bedrijf promoten, actuele kennis opdoen, opdrachten binnenhalen, tegen je droombaan aanlopen: er is zoveel mogelijk! Bij Xelvin Installatietechniek spreken we dagelijks techneuten die het nog niet beseffen, maar LinkedIn biedt ontzettend veel kansen. Wist jij dat: als jouw profiel goed in elkaar zit, de kans groot is dat je wordt benaderd voor een uitdagende baan? Dus. Meld je aan!

2. Online visitekaartje inclusief goede portretfoto

Je LinkedIn profiel is je online visitekaartje. Zorg voor een professionele uitstraling. Vul je basisgegevens in en regel een goede portretfoto. We komen nog wel eens profielen tegen zonder foto en dan mis je echt iets. De eerste ‘kennismaking’ is al online en met een foto van jezelf maak je het persoonlijk. Kies voor een vriendelijke en toegankelijke profielfoto. Je vergroot daarmee de kans dat recruiters zoals ik je benaderen. Foto’s met je huisdier, kinderen of een biertje zijn op LinkedIn not-done. Zou je ook niet op je cv zetten, toch?

3. Samenvatting: introduceer jezelf

Het eerstvolgende dat bezoekers tegenkomen na je foto, naam en functienaam is een tekstvak dat ‘info’ heet. Het is dé plek om een korte samenvatting te geven. Wie ben jij, wat doe je, waar ben je goed in en waarom vind je dat leuk? Als je op zoek bent naar een andere baan dan vermeldt je dat natuurlijk ook. Surf eens rond, bekijk een aantal profielen en doe inspiratie op. In deze samenvatting mag je best wat specifieke informatie geven. Heb jij projecten waar je trots op bent? Ervaring met specifieke storingen of onderhoud van bepaalde installaties? Softwarepakketten? Het kunnen precies die details zijn die de aandacht van recruiters trekken. Het volgende onderdeel op je LinkedIn profiel werkervaring en opleidingen geeft meer ruimte om dit soort informatie verwerken. Dit gedeelte lijkt het meest op het traditionele cv. Kijk er zorgvuldig naar en zorg dat alle informatie actueel en compleet is.

4. Aan de slag: netwerken maar!

Heb je inmiddels een compleet en actueel profiel op LinkedIn? Top! Vanaf nu wordt het echt leuk. Wees niet te voorzichtig bij het maken van connecties. Medestudenten, (oud)collega’s, maar ook vrienden en familie kunnen jou een stap verder helpen. En andersom kun jij wat voor anderen betekenen. Misschien ben jij wel de verbindende schakel tussen je buurman en een geweldige nieuwe baan! Je tijdlijn is net als op andere sociale netwerken een bron van nieuws en inspiratie. Volg bedrijven (tip: Xelvin Installatietechniek) en groepen die je interesseren. Zo verschijnen hun updates op jouw tijdlijn.

Dus, kruip achter die computer. Heel veel succes! En als je er niet uitkomt, neem gerust contact op met één van onze collega’s.

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel