Terug
  • Blog
  • 21 december 2021

Hij zorgt voor chemie in je carrière. Meet Bart!

Als klein jongetje was hij al geïntrigeerd door wat er gebeurt op het terrein van Chemelot. Terwijl hij weer eens langs reed met zijn ouders, liet hij zijn fantasie erop los. “Hier worden de wolken dus gemaakt”, is wat hij telkens opnieuw concludeerde. Tegenwoordig heeft hij de eer om op het Chemelot terrein te werken en weet hij wel beter. Hij kan je er zelfs heel veel over vertellen, aangezien hij al een aantal jaar professionals binnen de Chemie bemiddelt.

Meet Bart!

Bart is 29 jaar en woont samen met zijn betere helft Anne en huiskat Jack. Hoewel hij is opgegroeid onder de rook van Sittard, woont hij nu in Brunssum. Dit is geen toeval. Brunssum staat vooral bekend om de mooie natuur en Bart is natuurliefhebber. “Als ik tot rust wil komen, moet ik dichtbij de natuur zijn.”

Lezen, wandelen, fietsen en muziek luisteren is wat hij er graag in zijn vrije tijd doet. Daar blijft het niet bij. Bart is een echte ‘kampeerder’ en doet dat het liefst op een primitieve manier. “Eten maken en water koken met een kookbrander, ik geniet ervan.”

Naast natuurliefhebber is hij fervent voetballiefhebber. En Bart zou Bart niet zijn, als ook deze passie niet onder het haakje ‘standaard voetbalsupporter’ gehangen kan worden. “Of we winnen terwijl we naar een te gekke vedette zoals Messi kijken, maakt mij niet uit. Het gaat mij om de sfeer, cultuur en historie. Wat gebeurt er voor, tijdens en na zo’n wedstrijd? Hierover leest hij ook graag boeken. Wat gebeurt er in het brein van mensen? Psychologie. Ik vind het interessant om hier feeling bij te krijgen. Zelf heeft hij een duidelijke verklaring waarom hij al vanaf kleins af aan fan is van de plaatselijke FC, Fortuna Sittard. “Ik ben geen supporter van successen. Ik ben supporter van waar ik vandaan kom”.

Waar hij vandaan komt qua loopbaan is vastgoedmanagement. Althans, hier studeerde hij in 2015 voor af. Bart zijn eerste baan was echter bij een detacheringsbureau in de publieke sector. “Het was weinig sociaal en erg inhoudelijk, maar wat ik vooral geleerd heb, is hoe het is om gedetacheerd te zijn. Die ervaringen neem ik mee in mijn huidige functie waardoor ik kandidaten en medewerkers beter kan adviseren”.

Bart is echt iemand van de sociale interactie en de commercie en streek dan ook in 2017 via een huidige collega neer bij Xelvin. Eerst in de rol van Recruiter. “Ik gedij het beste in een functie die voldoende is afgekaderd, maar waarbinnen ik voldoende vrijheid heb en dat ging goed! Na een tijdje ben ik doorgegroeid naar de 360 raden rol binnen Xelvin: Managing Consultant.”

Deze community builder én het kleine jongetje in Bart kon ‘de wolken’ niet loslaten. En precies dat heeft hem gebracht tot waar hij nu is. Op het Chemelot terrein. In de functie van Managing Consultant mét een eigen hub waar hij klanten en kandidaten kan ontvangen. “Kijk eens om je heen, dit is toch prachtig? En dichter bij de business kom je niet!”, aldus een enthousiaste Bart op Chemelot.

Hoe dat tot stand gekomen is? Bart vertelt: In het begin lag bij mij de focus op ‘techniek’ in zijn geheel. Mijn wens was om me te focussen op een behapbaar stukje van de techniek, de chemie. Dat wilde ik me eigen gaan maken, omdat ik ervan overtuigd ben dat het mij en Xelvin verder gaat brengen. Ik ben het gesprek aangegaan bij Xelvin en ik kon gelijk met mijn ‘winkeltje’ beginnen. Ik heb een kantoor gehuurd op de Brightlands Chemelot Campus en heb me per direct overgegeven aan de chemie ?.

“Precies op dit moment vindt er een sollicitatiegesprek plaats hier 200 meter vandaan. Dat is toch fantastisch? Ik kan al mijn kandidaten ontvangen op een plek waar ze gelijk zien in wat voor omgeving ze komen te werken. Daarnaast zit ik in dezelfde ruimte als de Hiring Manager van het bedrijf waarvoor ik aan het werven ben. Het zorgt voor enthousiasme aan alle kanten.”

En dat enthousiasme krijgt Bart terug van kandidaten. Bart is van de materie. Inhoudelijk heel sterk, ongedwongen en probeert op een eerlijke manier mensen te helpen aan een nieuwe baan. Hij is persoonlijk. “Dat is wat ik probeer. Persoonlijk contact vind ik belangrijk en ik probeer met mijn originaliteit boven de menigte uit te steken. Ik vertel de kandidaat niet alleen wat de werkzaamheden van de functie zijn, maar ook op welke manier hij of zij gaat bijdragen aan een groter geheel.”

Over groter geheel gesproken. Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Ja, de toekomst, dat is een goeie. Voor zover je er invloed op hebt… Waar ik wél invloed op heb is het recruiten van een nieuwe recruiter (hè?!). Iemand die ik kan aansteken met mijn enthousiasme én met de wil om voor een beetje chemie in iemands carrière te zorgen.”

Je leest het goed. Bart is op zoek naar versterking. Samen de wereld van de chemie bestormen. Met een hele hoop enthousiasme in deze prachtige branche én omgeving. De vacature vind je hier:  Recruiter – Xelvin. Ken of ben jij iemand voor deze functie? Laat het Bart vandaag nog weten!