Een jubileum! In 10 jaar van aankomend monteur naar een mensgerichte teamleider

2021 was voor velen een bijzonder jaar. Zo ook voor collega Henk. Hij vierde afgelopen jaar zijn 10-jarig jubileum bij Xelvin. Hoog tijd om terug te kijken op hoe het avontuur ooit begon. Een goed gesprek onder het genot van een lekker bakje koffie én een rondleiding op Henk zijn huidige werkplek maakt dat we deze 10-jarige reis van Henk bij Xelvin kunnen inlijsten. En willen inlijsten. Want een ambassadeur zoals Henk, kom je zelden weer tegen. Lees gauw door, want de tijd vliegt..

De 80’s en doorleren

Het moment dat Henk de wereld van de techniek binnen stapte brengt ons naar de jaren 80’. “Ik ben begonnen op de MAVO/HAVO (LTS) in Musselkanaal. Als 16-jarige had ik mijn elektrodiploma op zak en ik wilde graag doorleren en naar de MTS. Mijn vader had daar een ander idee over. Het resultaat? Op mijn 17e dienstplicht en vervolgens beroepsmilitair. “Ik heb veel geleerd van de diverse vakopleidingen tijdens mijn dienstplicht. Ik heb daarna een behoorlijke tijd bij Defensie gewerkt en ben daar persoonlijk als zakelijk erg gegroeid. De ‘Henk van nu’ is daar ontwikkelt.”

Van aankomend monteur naar een ‘mensen’-teamleider

Hoewel Henk groeide bij Defensie, wilde hij ook groeien op een ander vlak. Het vaderzijn. “Ik vond het belangrijk om mijn kinderen te zien opgroeien. Dus ik trok de stekker eruit bij Defensie. Vervolgens was Henk zijn eerste ‘normale’ baan aankomend monteur bij Stork. “Dat duurde 6 weken en toen werd ik meewerkend voorman”, glimlacht deze aanpakker.

En Xelvin dan?

Zonder ook maar één seconde na te hoeven denken, begint Henk te vertellen: “Ik was Mechanical Supervisor bij het huidige Essity. Ik werkte daar twee jaar toen de vraag kwam of ik op een andere afdeling iets kon betekenen. Ideeën die stil lagen, moesten worden ‘aangeslingerd’ en geïmplementeerd in de machines. In dat team werd plotseling iemand geïntroduceerd via Xelvin. Hij zou mij helpen met de overhead en zou net zoals ik, tekenen in AutoCAD (destijds nog AutoCAD 13). Hij had een goede visie, maar te weinig ervaring met het tekenprogramma, dus ik nam hem onder mijn hoede samen met de ondersteuning vanuit Xelvin. Zodoende kwam ik in contact met Jeroen Beikes van Xelvin.”

Ruimte voor maatwerk

“Door omstandigheden moest ik noodgedwongen afscheid nemen van deze mooie functie en werkplek. De mannen van Xelvin hebben toen contact gezocht en gezegd: ‘Henk, als jij weer aan de slag kan, moet je even contact opnemen met ons. En zo is het balletje gaan rollen. Ze hebben heel erg meegedacht en geanticipeerd op mijn situatie. Daar is Xelvin een fantastische partij in. Tot noch toe hebben zij heel veel ruimte voor maatwerk. Daar werd ik heel vrolijk van en mede daardoor heb ik een zekere binding met de club.”

Kersen op de taart: Spa-francorchamps, een helikoptervlucht en vele BBQ’s

Naast dat Henk via Xelvin bij verschillende opdrachtgevers in diverse keukens heeft mogen meekijken, is hij ook fan van de uitjes die georganiseerd worden. “Een aantal uitjes, zoals de helikoptervlucht vergeet ik nooit meer. Of naar de formule 1 op het circruit van Spa-francorchamps met heel Xelvin. Alles was tot in de puntjes geregeld inclusief vervoer ernaartoe. Dat was echt uniek. Ook in tijden van corona doet Xelvin er alles aan om het toch persoonlijk te houden. Ik ben een hele trotse ambassadeur en kan Xelvin iedereen aanraden.”

Wil jij net als Henk mooie stappen maken in je loopbaan met als kers op de taart uiteindelijk een 10-jarig jubileum? Bekijk onze meest recente vacatures!

Deel dit artikel