“Nederland is dé plek waar mijn passie voor de maritieme industrie en mijn ambities voor de toekomst samenkomen.”

Gareth de Naval Architect

Gareth is 24 jaar oud en is opgegroeid in Derry, Ierland. In zijn vrije tijd is zeilen zijn favoriete bezigheid. Met een bachelor in Yacht Engineering op zak heeft hij twee jaar als Naval Architect gewerkt in Southampton (Verenigd Koninkrijk). Tegenwoordig woont hij in Groningen waar hij werkt als Naval Architect bij Argos Engineering B.V. “Ik heb altijd al in Nederland willen wonen en werken. Ik denk persoonlijk dat het dé plek is waar je moet zijn als je serieuze stappen wil zetten binnen de maritieme industrie. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom ik hier ben.

Xelvin and Argos Engineering 

De eerste keer dat ik van Xelvin hoorde was toen ze bij mij op de universiteit een presentatie kwamen geven. Ik zat toen in mijn laatste jaar en was getriggerd door hun presentatie en wat Nederland te bieden heeft als het aankomt op carrièremogelijkheden en de manier van leven.

Twee jaar later was ik klaar om de stap te maken en benaderde hen. We hadden een aantal goede gesprekken en het balletje begon te rollen. Argos Engineering B.V. trok mijn aandacht vanwege de imposante projecten waar ze mee bezig zijn. Mijn droom kwam uit. Ik kreeg een aanbod!

“Zonder de hulp van Xelvin zou het verhuizen tijdens een lockdown simpelweg onmogelijk zijn.”

In november accepteerde ik het aanbod en begon gelijk de zoektocht naar een huis. Er is in Nederland veel schaarste wat betreft woningen. In het bijzonder in Groningen, waar ik een woning zocht.

Na een huizenjacht van vijf weken werd ik uitgenodigd om een fantastische woning midden in het centrum te bezichtigen. Voor de Groningen-kenners: de Oude Ebbingestraat. Ik kon het niet geloven. Één probleem: ik zat in Ierland en kende niemand die de bezichtiging voor mij kon doen. Ik vroeg Darwyn (de Recruiter bij Xelvin) of hij mij hierbij kon helpen. Zijn hulp was van onschatbare waarde. Hij aarzelde geen seconde en deed voor mij de bezichtiging waar ik via video kon kijken naar mijn potentiële nieuwe huis. Met in mijn achterhoofd mijn naderende eerste werkdag (3 januari), accepteerde ik de woning zonder ook maar een seconde te twijfelen.

Van een leeg appartement naar een ‘thuis’

In de ochtend van 3 januari vloog ik naar Nederland. Dezelfde dag nog kreeg ik de sleutels van mijn nieuwe woning. Nederland was in complete lockdown, wat het verhuizen erg lastig maakte. Ik heb daarom alle meubels van tevoren online besteld bij IKEA, zodat ik ze alleen nog hoefde af te halen.

Darwyn en zijn collega Kees hebben me wederom enorm geholpen door alle meubels bij de IKEA op te halen. Hun hulp nam heel wat stress bij me weg. Zoals je je kan voorstellen volgden er een aantal dagen waar ik enkel en alleen IKEA-meubels in elkaar aan het zetten was”, glimlacht Gareth.

”Nu een aantal maanden later ben ik superblij met ‘mijn plekje’. Het wordt elke dag een beetje gezelliger. Ik ben blij dat alle winkels weer open zijn en ik een schaar kan kopen zonder dat ik deze moet ‘click & collecten’.”

Kees en Darwyn van Xelvin ‘collecten’ Gareth zijn meubels.

Plannen voor de toekomst: ik ben in voor alles waar ik wat van kan leren!

Toen we Gareth vroegen naar zijn plannen voor de toekomst antwoordde hij vastberaden: “De komende jaren werk ik zeker weten in Nederland. De maritieme industrie is mijn hele leven lang al mijn passie en ik werk er met veel plezier. Ik wil blijven leren en mezelf ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoeten en mijn netwerk uitbreiden.”

Ambitieus als hij is, horen we zeker meer van hem in de toekomst. Maar voor nu, geniet van jouw ‘thuis’, het Nederlandse leven en je nieuwe baan, Gareth!

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel