Recruiter Sebastien in gesprek met junior sales engineer Gydon

Het afgelopen anderhalf jaar heeft Sebastien veel verschillende kandidaten gesproken. Allemaal met een bijzonder verhaal, specifieke wensen voor een leuke werkplek en natuurlijk met verschillende vaardigheden. Aan hem de taak om deze kandidaten met het juiste bedrijf te matchen. En dat is gelukt! Sebastien ging in gesprek met sales engineer Gydon over over zijn werk, het proces ervoor en de toekomst.

Hé Gydon! Laten we beginnen met het heden. Wat doe je nu?

“Ik ben in augustus begonnen bij Apollo. Dat is een familiebedrijf en marktleider in de machinebouw. Ik werk daar als junior sales engineer, waarin het mijn rol is om juist te calculeren van technisch advies en de machines waar we mee werken.

En die rol kwam je niet zomaar tegen. Kan je vertellen hoe je loopbaan eruitzag voordat je bij Xelvin terecht kwam?

Ik heb eerst een MBO studie gedaan, als process operator. Ik vind de techniek erg interessant en daarom ben ik een studie werktuigbouwkunde gaan doen. In mijn vierde jaar kwam in ik in contact met Xelvin. Voor mij was het al duidelijk dat een buitendienst functie een perfecte match zou zijn, maar die banen liggen in de techniek niet voor het oprapen. Ik ben toen eerst op gesprek gekomen voor het ontwikkeltraject van Xelvin en toen Apollo met deze baan aan kwam, was er meteen een klik!

Waarom heb je voor dit werk gekozen?

Ik vind de techniek heel leuk en interessant. Ik werk graag in de buitendienst, heb leuke collega’s en vind het werk ook echt leuk om te doen. Er hangt een goede sfeer en ik ga echt elke dag met plezier heen.

Hoe zag jouw eerste periode er uit bij je nieuwe werkgever?

Ik werd ingewerkt door een collega. We hebben vooral heel veel gedaan, zodat je in de praktijk kan leren. Fouten maken hoort er ook gewoon bij en ik merk ook dat ik er daardoor nu goed in zit.

Hoe ben je bij Xelvin terecht gekomen?

Via LinkedIn werd ik benaderd en voor mij sprong Xelvin daar meteen bovenuit. Met een technische achtergrond word je veel benaderd, maar Sebastien was heel persoonlijk en open. Ook gewoon een lekkere nuchtere aanpak, dat voelde meteen goed!

Waarin heeft Xelvin voor jou dan het verschil gemaakt?

Vooral met het in contact brengen van Apollo. Er is echt duidelijk geluisterd naar mijn wensen en daardoor zit ik nu goed op mijn plek.

Heb je nog advies voor toekomstige werknemers in de techniek?

Jazeker! Maak niet te snel keuzes, zorg dat je samenwerkt met een partij die echt goed naar je luistert en die je oprecht verder wil helpen. Dat heeft bij mij ook goed uitgepakt!

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel