De technische tweeling: Arno & Eric

Nee hoor, je ziet niet dubbel! Dezelfde looks, dezelfde geboortedatum & dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf. Maak kennis met de eeneiige (technische) tweeling Arno en Eric!

Terwijl ze al tellend naast elkaar zitten concluderen de broers dat ze in hun hele loopbaan al vier keer tegelijkertijd bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt. Eric grapt “Ja Arno, jij bent wel 12 minuten ouder, maar ik heb je vaker aan een leuke baan geholpen!”

Maar zeg nou zelf… Hoe groot is de kans dat je als (identieke broers) dezelfde baan hebt én terechtkomt bij hetzelfde bedrijf? Arno en Eric leggen uit hoe dit kon gebeuren. Een tipje van de sluier: onvoorwaardelijke broederliefde en heel veel voor elkaar over hebben.

Lees gauw verder!

Opleiding en dezelfde interesses

Arno en Eric begonnen ooit samen op dezelfde basisschool. Daar is niks geks aan. Het zijn tenslotte broers uit eenzelfde gezin. Het beviel ze wel, want ze kozen ervoor om ook samen naar de LTS te gaan. Arno koos de richting houtbewerking en Eric elektrometaal. Daar hebben we het eerste verschil te pakken, horen we je denken. “Tja zo ging het vroeger. Van huis uit kregen we dat zo mee”, legt Eric uit. “Ik wilde eigenlijk een combinatie van houtbewerking en elektrometaal, maar dat was niet mogelijk.”  

Terwijl Eric nog aan het peinzen is over de vraag of ze in die tijd meer gemeenschappelijke interesses hadden, begint Arno te lachen: “We hebben wel altijd dezelfde humor gehad! We hoeven elkaar maar aan te kijken en weten dan precies wat we bedoelen.”  

De eerste stappen in hun loopbaan

Waar ze nu ook om kunnen lachen is de manier waarop hun loopbaan begon. Na de LTS ronden de mannen het kort middelbaar beroepsonderwijs af en ging Eric aan de slag als Technicus Sterkstroom Installaties (TSI). Arno: “In onze tijd hadden we nog te maken met dienstplicht. Eric had geluk en hoefde niet het leger in. Ik daarentegen, had mijn sleutelbeen gebroken tijdens de keuring van Eric. Je raadt het al, tijdens de herkeuring was ik de ‘gelukkige’ en moest ik aan de dienstplicht voldoen.”

Hilariteit op en buiten de werkvloer

In 1987 werden de broers voor het eerst collega’s. Dat beviel goed, want er volgden onder andere samenwerkingen van 11 en 16 jaar bij verschillende bedrijven. Eric: “Ik weet precies wat ik aan Arno heb. Een betere collega kun je je niet wensen, toch!? Arno vult aan: we werkten in ploegendiensten in de meeste gevallen. Als ik de ochtenddienst had, creëerde ik het werk (of de troep) voor Eric, lacht Arno.

De tweeling zorgde vaker voor hilariteit op en buiten de werkvloer. Zo kwam Eric zijn nietsvermoedende leidinggevende een keer langs bij hem thuis. Arno deed, volledig in zijn rol, op een ludieke manier open terwijl Eric op de bank zat in de woonkamer. Het resultaat? Een met stomheid geslagen leidinggevende (“Hoe is dit mogelijk!?”) én 2 heren met een hele grote glimlach op hun gezicht.

Door dik en dun

Die glimlach gunnen de broers elkaar maar al te graag in het leven. “Als wij elkaar aan een betere baan kunnen helpen, doen we dat maar al te graag, vertelt Arno. “Ik weet hoe hij denkt en hij weet wat ik belangrijk vind in het leven. Je gunt elkaar het beste”, beaamt Eric.

Bovenstaand gevoel kreeg Eric bij Xelvin toen hij Guy voor het eerst sprak. Hij belde uiteraard Arno direct op met de woorden: “Weet je wat jij eens zou moeten doen? Zoek Xelvin eens op en neem contact met ze op. Misschien is dat wel iets voor jou.” Niet veel later zaten de heren samen aan tafel bij Xelvin.

Rockpanel

“Bas en Guy luisterden beide goed naar het hoe en waarom achter onze wensen. De lijnen waren kort en al snel was daar een mogelijkheid bij Rockpanel, vertelt Eric “Na een rondleiding bij hen waren we overtuigd. We krijgen een prachtige kans om ons te ontwikkelen tot Line Operators bij een mooi bedrijf.

Arno vult aan: “Onze ambities worden gewaardeerd en we krijgen de kansen en mogelijkheden waar we op hoopten in onze ontwikkeling. Daar zijn we blij mee. Verder mogen we niet vergeten hoe fijn de bemiddeling is vanuit Xelvin. Op hun kosten genoten mijn broer en ik van een etentje samen met onze vrouwen. Dat is pas proosten op een nieuwe baan!”

Bij Xelvin kunnen we alleen maar zeggen: jullie krijgen wat jullie verdienen Arno & Eric! Heel veel succes bij Rockpanel!

Deel dit artikel