Sfeerverslag Xelvin-dag 2023

“Hebben we er zin in?!” Nou en of! Van 480 kratten inzamelen voor de Voedselbank Rotterdam tot losgaan op de dansvloer. Vrijdag 9 juni was het tijd voor een Xelvin-dag en we genieten graag nog even na. Benieuwd of het dak eraf ging? Lees dan snel verder!

Om half tien verzamelden ruim 100 collega’s zich vanuit alle hoeken en gaten bij het distributiecentrum van de Voedselbank in Rotterdam. De collega’s waarvan de navigatie zei dat ze zich schrap moesten zetten voor een rit van drie uur (iets met wonen in Groningen, Friesland of Duitsland) stonden fris en fruitig om 08:00 uur op de stoep. Even een bakkie en een stuk Limburgse vlaai en toen was het tijd voor actie.

Met het openbaar vervoer, eigen auto of lopend verspreidde de enthousiaste groep zich over zestien supermarkten in Rotterdam. Klaar om zoveel mogelijk boodschappen in te zamelen voor de Voedselbank. Of de 32 graden ons tegenhield? Zeker niet. Een stapel flyers, teamwork en een grote glimlach waren de drie ingrediënten voor een succesvolle middag. Vanaf drie uur reden de Max Verstappen’s van Xelvin: Martinus, Hans, Alrik, Ronald, en Wieger langs alle supermarkten om de buit binnen te halen.

Van pasta en rijst tot wasmiddel en wc-papier. De volledige opbrengst? Ruim 480 kratten ter waarde van maar liefst €9600,-. Hiermee kan de Voedselbank Rotterdam alle gezinnen voor vier dagen van eten voorzien. De glimlach van Albert Leutscher (fondsenwerver bij de Voedselbank), is onbetaalbaar. “Deze actie heeft er ook voor gezorgd dat we zestien nieuwe samenwerkingen hebben. Eén keer in de drie weken mogen wij boodschappen inzamelen bij één van deze supermarkten. Dit is een win-win situatie, voor zowel de Voedselbank als de filiaalhouders”.

Met een meer dan voldaan gevoel gingen dus de laadkleppen dicht. Na inspanning komt ontspanning: even opfrissen in het hotel en door naar een walking dinner in Hal 4 aan de Maas. Na een rondje langs het buffet, samen proosten op een succesvolle dag en een mooi afgelopen jaar.

Is dat het geluid van een motorboot? Yes it is. Als je in Rotterdam bent, ga je natuurlijk volledig in stijl naar de feestlocatie. Met volle kracht crosten de watertaxi’s over de Maas richting de nog geheime locatie. Met een lading aan adrenaline en het geluid van de DJ in de verte was de aankomst bij de RDM Kantine midden in de Rotterdamse haven een feit. Time to party. Swingen op de dansvloer, herinneringen maken bij de Photobooth en verzoeknummertjes aanvragen. Oftewel, keihard genieten samen.

De volgende ochtend, met z’n allen aan het ontbijt, werden de kleine oogjes voor lief genomen. “Doe je rustig aan onderweg?”, “Laat even weten als je veilig thuis bent.”, “Geniet van je weekend en tot maandag!” Een dag vol met anekdotes en herinneringen gaat weer de Xelvin-boeken in. Met dezelfde dosis energie en teamwork op naar weer een geslaagd jaar! 

Deel dit artikel