Meet Mykhailo: van nieuwsgierige Tech-liefhebber tot Jachtbouwer

Van het knutselen aan een slimme lamp in zijn vrije uren tot het bouwen van luxe jachten – ontmoet Mykhailo, onze energieke 27-jarige Jachtbouwer.

Sinds september 2022 werkt hij via Xelvin bij Saffier Yachts in IJmuiden. Met een Nederlands avontuur van drie jaar op de teller, oorspronkelijk uit Oekraïne, maakte hij eerst een tweejarige tussenstop in het bruisende Amsterdam, om uiteindelijk zijn thuis te vinden in Haarlem. “Haarlem heeft gewoon dat fijne karakter waar je gemakkelijk een praatje kunt maken met iedereen.” Sociale connecties opbouwen is echt zijn ding en hij beperkt zich daarbij niet tot alleen het Engels. “Ik kan al een beetje Nederlands begrijpen,” glimlacht Mykhailo trots. Over die glimlach gesproken. Wist je dat Mykhailo twee bijnamen heeft op de werkvloer? Happy en Smiley. “Plotseling noemden ze me Happy, blijkbaar omdat ik vaak in een goede bui ben,” vertelt Mykhailo met een big ‘smile’.

 

Met één telefoontje de wereld van jacht- en scheepsbouw in.

“Als Jachtbouwer ben ik eigenlijk een soort technische puzzelaar van luxe jachten. We krijgen een tekening van een jacht en dan is het aan ons om al die technische stukjes perfect in elkaar te laten passen,” licht Mykhailo enthousiast toe. Elke dag brengt iets nieuws in zijn werk, en dat is precies waar hij zo van geniet. “Het draait hier om afwisseling. Er is geen dag hetzelfde. Soms moet ik mezelf in de gekste bochten wringen om een technisch raadsel op te lossen, en dat is precies wat het zo uitdagend maakt.” Voordat hij deze rol vervulde, hield hij zich bezig met het renoveren van appartementen. “Daar heb ik veel kennis opgedaan. En uiteindelijk bracht dat me hier bij Xelvin. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging en voordat ik het wist, kreeg ik een telefoontje van Werner. De vacature en het opvolgende contact voelden als een perfecte match.”

 

Toekomstplannen in de maak

Het doorgronden van de diepere lagen achter vragen is een talent dat Mykhailo als geen ander beheerst. “Nieuwsgierig zijn is denk ik één van mijn sterke punten. Ik wil tot in de kleinste details begrijpen hoe dingen werken. En dat brengt me vaak tot de vraag: Waarom? Waarom functioneert het op deze specifieke manier?” Deze nieuwsgierigheid heeft Mykhailo stap voor stap laten groeien sinds zijn tijd bij Saffier Yachts. “Ik ben meer een teamspeler geworden en werk nu met meer structuur. Dit heeft ook positieve effecten in mijn privéleven.”

En Mykhailo, wat zijn je plannen voor de toekomst? “Ik heb mijn passie gevonden in de wereld van jacht- en scheepsbouw. In de komende jaren zou ik graag aan de slag gaan met grotere jachten of me verdiepen in complexere aspecten van dit vakgebied. Kortom, ik zoek naar nieuwe uitdagingen binnen deze branche.” Op dit moment voelt Mykhailo zich helemaal thuis in Haarlem. ” Ik ben erg blij met mijn werk en geniet volop van het leven hier in Nederland”.

Met een glimlach die de ruimte vult, concludeert hij: “Deze baan is echt bijzonder, en de herinneringen eraan zal ik voor de rest van mijn leven koesteren.”

Deel dit artikel