Een ongewone sollicitatie: “Binnen een kwartier stond ik op het terrein en had ik een nieuwe baan.”

Martijn had nogal een ongewone sollicitatieprocedure twee jaar geleden. Voor Xelvin niks nieuws. Als de match er is, waarom lang wachten? Martijn blikt er ook met een meer dan tevreden gevoel op terug. Lees je mee?

Techniek stroomt simpelweg door zijn aderen. Als klein jochie was hij er al gek op. Was hij niet aan het knutselen, dan sleutelde hij aan brommers of zat hij met zijn handen in de olie. Over wie we het hebben? Onze Martijn Blok, Werktuigbouwkundige bij Freudenberg Performance Materials. De vraag naar zijn loopbaan brengt ons terug naar zijn studiejaren. Om precies te zijn: de opleiding Werktuigbouwkunde aan het Drenthe College. “Na het ontvangen van mijn diploma op 19-jarige leeftijd ben ik gelijk gaan werken. Alleen wist ik al snel: dit is niet wat ik wil. Ik stond niet achter de machines en mistte het werken met mijn handen. Bovendien was ik nog niet uitgeleerd.” Het was duidelijk: tijd voor een nieuwe stap. En dus ruilde hij het werkveld in voor de studie Vliegtuigmechanica. Want naast zijn passie voor techniek, kwam ook zijn liefde voor Defensie om de hoek kijken.

Tijd voor nieuwe prikkels
“We hadden daar een praktijklokaal met straaljagers, helikopters en zelfs een F16. Tijdens de lessen sleutelden we aan de verschillende toestellen.” Martijn blikt terug naar zijn tijd op het Deltion College. “Ook gingen we regelmatig op bivak. Mijn stages liep ik bij de Koninklijke luchtmacht.” Toch bleek een baan in Defensie niet voor hem weggelegd. Het toestel waar hij aan wilde sleutelen was te nieuw. Daar was nog geen opleiding voor. Na nog een aantal jaar als luchtvaarttechnicus gewerkt te hebben, wilde Martijn het roer omgooien. Tijd voor nieuwe prikkels. “Ik zette mijn LinkedIn-profiel op beschikbaar en voor ik het wist kreeg ik een berichtje van Sebastien. Er was direct een klik. We raakten aan de praat en hij wekte mijn interesse zó dat ik gelijk op gesprek ben gekomen.”

Binnen een kwartier op het terrein
Dit gesprek verliep alleen nét iets anders dan wat Martijn gewend is. “Ik weet het nog goed. We zaten samen aan tafel en Sebastien werd gebeld door een klant. Of we gelijk even langs wilden komen om kennis te maken. Dus stapten we de auto in en binnen een kwartier stonden we op het terrein,” vertelt Martijn. “Ik kreeg een rondleiding en direct groen licht. Ze wilden me graag bij het team hebben!” De snelle manier van handelen en het wederzijdse vertrouwen voelden voor Martijn als een perfecte match. Inmiddels is hij ruim twee jaar werkzaam als Werktuigbouwkundige bij Freudenberg Performance Materials. Of hij spijt heeft gehad van zijn overstap? Geen moment! “Ik vind het werk fantastisch. Geen dag is hetzelfde. De diversiteit houdt het voor mij interessant en ik leer iedere dag weer nieuwe dingen.”

Xelvin als nieuwe vriend
Continue in ontwikkeling blijven. Daar hecht Martijn veel waarde aan. “Vanuit mijn opleidingen heb ik veel kennis opgedaan op mechanisch vlak. Hierdoor is de elektrische kant een beetje achtergebleven. Met verschillende cursussen probeer ik mij meer te ontwikkelen op dat gebied. Zo heb ik laatst, met behulp van Xelvin, de cursus Elektrisch Schakelen gehaald.” Eén ding is zeker: Martijn is dankbaar voor de goede hulp en begeleiding vanuit Xelvin. “We hadden veel contact en ik wist goed wat ik kon verwachten. Sebastien toonde oprechte interesse. Door het nauwe contact gaf Xelvin mij het gevoel dat ik er écht een vriend bij had.”

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel