Techtour: voor nu en de toekomst.

Wij verklaren het seizoen van de ‘Techtours’ voor geopend!

En wel met een hele mooie eerste tour op donderdag 16 mei. De leerlingen en twee docenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elekrotechniek, Mechatronica en AOT op het Alfa College stapten samen met ons vroeg de bus in naar de eerste locatie waar ze direct verrast werden door Hoogeveens trots: GKN Fokker. Een eersteklas specialist in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van lichtgewicht constructies, modules en landingsgestellen voor de luchtvaart en defensie-industrie. En dat allemaal in het mooie Drenthe!

Techniek in afvalverwerking

Na een interessante presentatie én rondleiding was het tijd voor Attero in Wijster. Zij verwerken afval tot nieuwe grondstoffen en groene energie en dragen zo bij aan de circulaire economie en de energietransitie. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel afval we met elkaar produceren en wat er nodig is om dit allemaal te verwerken. De gezichten spraken boekdelen: wat is techniek toch een ongelofelijk mooi vak en wat een mogelijkheden zijn er. Alleen al bij twee prachtige bedrijven in Drenthe.

Het doel van de Techtour

En dat is precies wat we met de Techtour willen laten zien aan de techneuten van de toekomst. Jan Zantinge, bevlogen docent op het Alfa college in Hoogeveen vindt het een prachtig initiatief. “De leerlingen komen tot het moment van stagelopen of het afstuderen weinig in aanraking met bedrijven in de regio en de mogelijkheden die er zijn als ze klaar zijn met de opleiding. We merken dat zo’n Techtour ze helpt hier een beeld bij te krijgen. Het is daarom super dat het Alfa college, Xelvin en de klanten van Xelvin de handen ineenslaan om dit te mogelijk te maken.”

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel