Medewerkers aan het woord


Ahmed Matar and Magdy Shonoda : Software Engineers at Mapscape

Last September Ahmed Matar started his international career in The Netherlands. He found a job at Mapscape in Eindhoven via Xelvin. He’s originally from Egypt (Caïro) and worked for several years as a Software Engineer at an Egyptian company. Less than a year later, he welcomed his former colleague Magdy Shonoda who joined Mapscape via Xelvin, so they became colleagues again. Curious to their story? Continue reading, Ahmed and Magdy will tell you more about their experiences so far.

Lees meer

Ahmed en Magdy3
Olivier

Olivier Polman : Mechnical Test Engineer bij Bluewater

Aan het woord: Olivier Polman, 24 jaar oud en sinds kort woonachtig in Amsterdam. Zijn voorliefde voor graafmachines en bouwplaatsen voerde hem langs de opleiding Engineering Design and Innovation. Tijdens deze studie doorliep hij meerdere stages en het bedrijf waar hij afstudeerde bleek tevens de eerste werkgever in zijn carrière.  Deze eerste stap in de Olie & Gas/ Offshore industrie werd onderbroken door een mooie wereldreis naar Azië.

Lees meer

Process engineer

Bastiaan is in maart 2015 bij Xelvin begonnen, omdat hij toe was aan de volgende stap. Via Robert Zweers heeft hij deze stap gevonden bij een mooi bedrijf in de regio van Zwolle.

Lees meer

Foto Bastiaan

Carl Blokmaker : Mechanical Support Engineer bij GDF SUEZ E&P Nederland BV

Na 36 jaar werken bij de Marine ging Carl in 2012 met vroegpensioen. Tijd om te relaxen zou je zeggen. Toch niet, Carl besloot om aan zijn tweede carrière te beginnen. Sinds de zomer van 2012 werkt Carl voor Xelvin Oil & Gas bij onze klant GDF SUEZ E&P Nederland in de boeiende functie van Mechanical Support Engineer. Lees hier hoe Carl elke dag leert!

Lees meer

150429 Carl Blokmaker aan het woord op XelvinNL

Vanderlande Industries

Marcin Luksza (25 jaar) is afkomstig uit Polen en werkt sinds 15 september 2014 bij Vanderlande Industries in Veghel. Hij is hier werkzaam als Modulation and Controls Engineer Energy.

Lees meer

Marcin Luksza - Vanderlande Industries2
Photo

DSE Oil & Gas

David Garcia, oorspronkelijk woonachtig in Madrid, werkt via Xelvin als electrical engineer bij DSE Oil&Gas in Heerhugowaard. David is via een international recruitment traject door Xelvin naar Nederland gehaald.

Lees meer

Assa Abloy Nederland BV

Ronald Reinders werkt als Test Lab Engineer bij Assa Abloy Nederland B.V., beter bekend als Nemef, ontwikkelaar en producent van sloten. Ronald is verantwoordelijk voor het inrichten van het test-lab, waar bestaande sloten en prototypes getest worden op o.a. duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast zorgt Ronald voor het instellen en onderhouden van de machines, stelt rapportages op en onderhoudt contact met interne en externe klanten.

Lees meer

Case Assa Abloy.jpg
foto (2)

Neways Leeuwarden

Tinus Jan van Popta (27) uit Sneek is sinds 11 november 2013 werkzaam bij Neways in Leeuwarden. Hij is hier werkzaam als NPI Engineer (New Product Introduction).

Lees meer

Workfox

Samuel Baretta werkt als Maintenance Engineer bij Workfox in Hoofddorp. Hier is hij verantwoordelijk voor het bijhouden en modificeren van onderhoudsplannen voor verplaatsbare accommodatie- en werkplatformen.

Lees meer

IMG_1054
martingbakker

Hunting Energy Services

Martin Bakker (25) werkt bij Hunting Energy Services in Velsen-Noord, waar hij inmiddels een klein half jaar werkvoorbereider is. Hunting Energy Services is een leverancier van een diversiteit aan producten voor olie-en gasbedrijven voor de winning van fossiele brandstoffen.

 

Lees meer

Jonge Poerink Conveyors te Borne

Imre Heuker is afgelopen zomer na het afronden van zijn opleiding begonnen als werktuigbouwkundig engineer bij Jonge Poerink Conveyors te Borne. Jonge Poerink is een producent van transportinstallaties welke aan klanten over de gehele wereld geleverd worden. Imre heeft al verschillende zaken op mogen pakken en momenteel houdt hij zich bezig met het engineeren en tekenen van productiewerk voor klanten om meer kennis op te doen van de producten van Jonge Poerink Conveyors. ’’Wij hebben een groot aantal standaard producten. Het komt echter vaak voor dat klanten het toch net weer iets anders willen hebben en daar houd ik mij dan mee bezig’’

Lees meer

Imre Jonge Poerink
VDL ETG Goncalves

VDL Enabling Technology Group

Goncalves Caetano Martins werkt als mechatronisch monteur bij VDL Enabling Technology Group (ETG) in Almelo. Hier is hij verantwoordelijk voor het assembleren en kwalificeren van motoren. Deze motoren worden gebuikt in de machines voor wafer positionering systemen. "Ik ben een van de weinige mensen binnen dit bedrijf die met die apparatuur kan en mag werken. Al met al een erg afwissellende baan en binnen VDL ETG zijn er veel ontwikkelmogelijkheden", aldus een zichtbaar enthousiaste Goncalves.

Lees meer

IHC Vremac Cylinders B.V.

Klant: IHC Vremac te Apeldoorn
Medewerkers: Wilco Dost en Jeroen Wennemers

Wilco en Jeroen zijn kort na elkaar via Xelvin aan het werk gegaan bij IHC Vremac in Apeldoorn. In Apeldoorn worden hydraulische cilinders gemaakt, o.a. voor de on- en offshore. "Het principe van een cilinder is niet ingewikkeld, maar de condities waaronder deze cilinders moeten functioneren maken het een complex product waar IHC Vremac trots op kan zijn", aldus een enthousiaste Wilco.

Lees meer

Xelvin case IHC Vremac
MOC-Engineer

MOC-Engineer

Klant: Productiebedrijf in Zaandam
Medewerker: Henk Kuijpers

"Werken in de industrie, die link had ik zelf niet gelegd." Henk werkt nu ruim een jaar als MOC (Modification of Change) engineer in Zaandam. "Ik heb hier carte blanche gekregen om op elektrotechnisch gebied voor de Critical Safety Devices verbeteringen door te voeren in het productieproces. En dat bevalt me uitstekend."

Lees meer

Mechatronisch Design Engineer

Branche: Machinebouw
Medewerker: Senthan Mathavan

Senthan werkt al weer bijna 2 jaar als Mechatronisch Design Engineer bij een multinationale leverancier van lithografische machines. Hij is geboren op Sri Lanka en groeide op in een lastige tijd. Senthan kijkt opgelucht terug op deze tijd: "Ondanks de zware omstandigheden door de oorlog is het me gelukkig toch gelukt om een studie af te ronden. Daar heb ik de basis weten te leggen voor waar ik nu sta".

Lees meer

Xelvin case ASML
Xelvin case Emmtec

Emmtec Industry

Klant: Emmtec te Emmen
Medewerker: Bram Mulder

Bram is een Xelvin medewerker van het eerste uur. In 2006 was hij de tweede medewerker die Xelvin heeft bemiddeld. Sinds die tijd is er veel veranderd. Bram kijkt met veel genoegen terug op die eerste jaren. "Xelvin is enorm gegroeid, maar het contact en de service zijn altijd hetzelfde gebleven. Ik heb nog regelmatig contact met Vincent van Wieren en Ruud Pesch, de oprichters van Xelvin. Maar ook met John Hutten, mijn huidige contactpersoon, heb ik een goede relatie. Hij komt regelmatig eens een bakkie doen."

Lees meer

Royal Huisman

Klant: Royal Huisman te Vollenhove
Medewerkers: Melvin Bakker en Rui Pedro

Melvin en Rui werken sinds vorig jaar via Xelvin bij Royal Huisman. "En dat bevalt erg goed", aldus Melvin. Beide werken ze als teakdekkers bij een van de meest vooraanstaande jachtbouwers ter wereld. Het maken van een teakdek is een vak apart.

Lees meer

Xelvin case Royal Huisman