DSE Oil & Gas


Photo

David Garcia, oorspronkelijk woonachtig in Madrid, werkt via Xelvin als electrical engineer bij DSE Oil&Gas in Heerhugowaard. David is via een international recruitment traject door Xelvin naar Nederland gehaald.

Tijdens een vakantie in Nederland werd David’s interesse gewekt om in Nederland te komen werken. Met name de manier waarop Nederlanders met elkaar omgaan en de typische natuur en omgeving spraken hem aan. Na het eerste contact met Xelvin via Skype was hij er van overtuigd dat Nederland hem ook voldoende uitdaging zou bieden.

Opdrachtgever DSE Oil & Gas heeft David eerst via Skype gesproken om kennis te maken en na te gaan of hij zou passen op de openstaande vacature. Toen beiden enthousiast waren geworden heeft Xelvin een sollicitatiegesprek op locatie van DSE Oil & Gas geregeld.

David over Xelvin: „Naar Nederland komen voor het gesprek verliep soepel, Xelvin regelde alles voor mij: van het vliegticket, hotel, transport tot aan sociale activiteiten in de avond”. David over het daadwerkelijke sollicitatiegesprek: „Ik vind de manier waarop Nederlanders een sollicitatie gesprek afnemen erg fijn, het was zowel informeel als inhoudelijk sterk: de juiste vragen werden gesteld. Tijdens het gesprek kreeg ik gelijk al te horen dat ik zou mogen beginnen.”

David, zichtbaar enthousiast: „Na kort overleg thuis was de keuze snel gemaakt: internationale ervaring opbouwen, interessante werkervaring opdoen en een mooie uitdaging bij een mooi bedrijf.”

David woont nu in Alkmaar samen zijn vrouw. Tijdens zijn emigratieperiode heeft Xelvin collega Frank Reinders hem intensief begeleid. Ondermeer met het helpen vinden van een geschikte woning, het overhalen van zijn spullen, het regelen van een BSN nummer, het openen van een rekeningnummer en het aanvragen van een zorgverzekering.

Het werk bij DSE Oil & Gas vindt David erg leuk en de samenwerking verloopt heel goed. Doordat iedereen goed Engels spreekt, gaat de zakelijke communicatie makkelijk. Tijdens de sociale momenten, zoals bijvoorbeeld de pauze is het wel wennen, omdat dan niet iedereen voortdurend Engels spreekt. David heeft daarom als lange termijn ambitie om beter Nederlands te spreken.

David heeft twee tips voor andere buitenlandse engineers die naar Nederland willen komen:

- Zorg dat je van te voren de basis van de taal leert.
- Zorg dat iemand je helpt met het regelen van de ambtelijke zaken zoals een BSN nummer en gemeentelijke zaken, dit kan onoverzichtelijk zijn.

David ziet zichzelf in ieder geval nog lange tijd in Nederland wonen en werken!


« Naar het overzicht van cases