MOC-Engineer


MOC-Engineer

Klant: Productiebedrijf in Zaandam
Medewerker: Henk Kuijpers

"Werken in de industrie, die link had ik zelf niet gelegd." Henk werkt nu ruim een jaar als MOC (Modification of Change) engineer in Zaandam. "Ik heb hier carte blanche gekregen om op elektrotechnisch gebied voor de Critical Safety Devices verbeteringen door te voeren in het productieproces. En dat bevalt me uitstekend."

Henk heeft een HTS opleiding Elektrotechniek afgerond, met de afstudeerrichting Computertechniek. Hij heeft het grootste deel van zijn carrière als elektrotechnicus gewerkt aan Flight Simulators. Doordat zijn voormalig werkgever ging verhuizen moest Henk gedwongen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Voordat hij met Xelvin in contact kwam heeft Henk korte tijd op Schiphol gewerkt als Coördinator Onderhoud. "Een leuke baan, alleen het was een functie met 24-uurs diensten. Dat kan ik moeilijk combineren met mijn gezin, waar ik ook voldoende aandacht aan wil geven."

"Een Flight Simulator, dat is wel even wat anders dan de procestechniek. Toen Xelvin mij benaderde voor de functie van MOC engineer keek ik wel even raar op. Maar eigenlijk sluit het heel goed aan. De beeldscherm communicatie werkt precies hetzelfde, alleen de programmeertalen zijn anders. Dat is het voordeel van een partij die breed in de techniek zit, zij zien raakvlakken die er op het eerste oog niet zijn. En het is fijn als een derde persoon je onder de aandacht brengt bij nieuwe bedrijven. Xelvin kent de wegen die ik niet ken."

Over zijn nieuwe werkgever is Henk erg te spreken. Hij krijg veel vrijheid om zijn functie naar eigen inzicht in te vullen. "En hier wordt je werk echt gewaardeerd, dat is prettig werken."

Henk neemt deel aan het Techniek 3.0 programma, een reeks van trainingen verzorgd door Xelvin West. Het feit dat Xelvin deze trainingen verzorgt ziet Henk als een mooie toegevoegde waarde: "Ik heb in geen jaren training gehad op het gebied van de 'softe' vaardigheden als conflicthantering en communicatie. Het is goed dat daar aandacht aan gegeven wordt."


« Naar het overzicht van cases