Olivier Polman : Mechnical Test Engineer bij Bluewater


Olivier

Aan het woord: Olivier Polman, 24 jaar oud en sinds kort woonachtig in Amsterdam. Zijn voorliefde voor graafmachines en bouwplaatsen voerde hem langs de opleiding Engineering Design and Innovation. Tijdens deze studie doorliep hij meerdere stages en het bedrijf waar hij afstudeerde bleek tevens de eerste werkgever in zijn carrière.  Deze eerste stap in de Olie & Gas/ Offshore industrie werd onderbroken door een mooie wereldreis naar Azië.

Sinds eind zomer 2015 is Olivier werkzaam in Amsterdam bij Bluewater als Mechanical Test Engineer. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het testen op wetenschappelijk niveau van afdichtingen die worden toegepast in de offshore industrie.  In deze rol is hij zowel betrokken bij het opzetten en uitvoeren  van testen, maar ook voor de daadwerkelijke analyse van testresultaten. De gevonden data wordt gebruikt voor het verder verbeteren van het product.

Voor Olivier biedt deze baan een prachtige mix tussen enerzijds  het praktische en hands-on uitvoeren van testen met gelijktijdig  het onderzoek karakter. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Voor Olivier betekent dit een mooie leercurve aan het begin van zijn loopbaan.

De sfeer op de werkvloer is positief, een goede verhouding  tussen gezelligheid en hard en serieus werken. Door de komst van collega Tom uit Noorwegen heeft het team een nog  internationaler karakter gekregen.

Als trouw bezoeker van de Techniek 3.0 trainingen heeft hij  aangetoond een goede bijdrage te leveren met zijn input en feedback.

 


« Naar het overzicht van cases