Peter Dekker : Project Engineer bij Assa Abloy in Heerhugowaard


PD

Wist je dat er bij Assa Abloy in Heerhugowaard ongeveer 25.000 deurenpanelen worden geproduceerd? Peter Dekker is sinds mei 2014 via Xelvin Alkmaar werkzaam bij Assa Abloy als Project Engineer. Waar houdt Peter zich mee bezig en hoe komt de ontwikkeling van een deur tot stand?

Peter Dekker is een HTS Werktuigbouwkundig geschoolde techneut die op 16 jarige leeftijd de passie voor techniek kreeg door het sleutelen aan brommers. Na het afronden van de HAVO was de HTS dan ook een logisch gevolg. Na een baan bij een ingenieursbureau kreeg zijn carrière een wending door te kiezen voor een baan als Projectleider. Peter heeft diverse projecten van enkele tonnen tot miljoenen tot een goed eind gebracht. Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe baan in 2014 is Peter in aanraking gekomen met Xelvin. Na een kennismaking met Michael Kuijl van kantoor Alkmaar werden de contacten met Assa Abloy aangehaald en is Peter na een kennismaking en rondleiding gestart als Project Engineer.

Waar houd je je allemaal mee bezig als Project Engineer? “Mijn functie is heel divers! Ontwikkelingen van deuren blijft continu doorgaan. Wensen van de klanten veranderen en concurrentie streeft het kwaliteitsniveau van Assa Abloy na. Dit houd je scherp en laat je elke dag nadenken over technische besparingsmogelijkheden. Op de locatie in Heerhugowaard worden veel deuren getest voordat deze in productie worden genomen. Deze testen begeleid ik om uiteindelijk een beter product op de markt te kunnen zetten. Ik word uitgedaagd door out-of-the-box te denken en adviezen aan te dragen voor verbeteringen. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol voor de eindgebruiker. De isolatie en klimaatbeheersing van een gebouw zijn hier concrete voorbeelden van. Het ontwikkelen van nieuwe deuren en modificaties gaat namelijk niet over een nacht ijs.“

Peter bezoekt de Techniek 3.0 bijeenkomsten vrijwel altijd. Tijdens deze bijeenkomsten leert hij nieuwe mensen kennen waardoor hij nieuwe inzichten krijgt. Tevens steekt hij graag wat op van de besproken onderwerpen. Naast zijn werk vind Peter het leuk om te golfen en is hij veel bezig met zijn andere hobby fotografie.

 


« Naar het overzicht van cases